La Liga

Két ígéretes statisztikai alapú tippel próbálkozunk a Villarreal - Atléticón

megosztom

Sem a Villarrael, sem az Atlético Madrid nincs kirobbanó formában, de éppen emiatt lesz nagyon fontos a vasárnapi rangadó.

Három tétmérkőzés óta nyeretlen az Atlético Madrid, amelynek előnye fogyóban van a spanyol bajnokság élén. Diego Simeone csapata a szezon első jelentősebb hullámvölgyébe került, ami abból szempontból mindenképp aggasztó lehet a számukra, hogy a La Ligában most két kemény ütközet következik egymás után, hiszen a Villarreal után a Real Madrid lesz majd az ellenfél. 

A Villarreal szintén zenész, a Sárga Tengeralattjáró január 8. óta nem tudott meccset nyerni a bajnokságban, ehhez képest kész csoda, hogy még mindig az előkelő hatodik helyet foglalja el a tabellán. 

Csapathírek 

Unai Emery csapatában Francis Coquelin, Alberto Moreno és Vicente Iborra régóta maródi, míg Mario Gaspar és Ruben Pena erősen kérdéses állapotban van. Biztosat csak a mérkőzés előtt lehet tudni, de a spanyol sajtó szerint visszatérhet a kezdőbe Moi Gomez és Sergio Asenjo is. A hispán szaksajtó egyébként arról cikkezett, hogy Emery csak minimális változtatásokat tervez a csütörtöki, Salzburg elleni EL-meccshez képest. 

A másik oldalon Simeone José Gimenezre, az eltiltott Kieran Trippierre nem számolhat biztosan. Yannick Carrasco pályára lépése kérdéses, visszatérhet viszont a védelembe az eltiltását letöltő Stefan Savics, Renan Lodi és Marco Llorente is. A támadósorban Luis Suárez és Joao Félix lehet a kezdőember. 

[3424287] 2021-02-28 21:00:00 Villarreal - Atlético Madridx

Mire érdemes fogadni? 

Ha van a spanyol bajnokságban nehezen kiszámítható párharc, akkor az egyik biztosan ez az. A két csapat utolsó 10 egymás elleni mérkőzéséből ötször remiztek a csapatok, kétszer az Atlético, háromszor pedig a Villarreal örülhetett. Jellemző még ebben a párosításban a kevés gól, de ehhez mérten is szabták meg az O/U határokat a fogadóirodák. Igazából sem a végeredményre, sem pedig a gólok számára nem szívesen fogadnánk, előbbire a háromesélyesség miatt, utóbbira pedig mert kevés értéket látunk mindkét szcenárióban. Ilyen esetekben jöhet jól, ha szétnézünk más piacokon is. 

 

Forrás: Pinnacle

A fenti képkivágás a mérkőzést dirigáló játékvezető statisztikáit mutatja. Mint látható, a sípmester a bajnokságban 5.3 lapot szór ki átlagban mérkőzésenként. Ez azért is érdekes, mert a bukik +/-4,5 határt húztak meg a büntetőlapok számára. 

Az Atlético Madrid meccsenként 2.6, a Villarreal pedig kereken 2 darab sárgát szállít le átlagosan, vagyis láthatjuk, mi sarkallta az oddsmestereket a +/-4,5 határ megállapítására. Mivel picit a játékvezető statisztikája feljebb húzza ezeket a számokat, a bet365 fogadáskészítőjének segítségével izgalmas szorzót állíthatunk össze, méghozzá arra a tippre, hogy mindkét csapat szerez legalább két darab büntetőlapot. 

Egy másik piacon, történetesen a szögleteknél is találtunk érdekességet. A bukik a határokat 8-9 szöglet körül lőtték be, ami szerintünk támadható határ. A két csapat utolsó öt meccséből csak egyszer fordult elő, hogy nyolcnál kevesebb sarokrúgást végeztek el a felek, a többi találkozón viszont jócskán megugrották ezt a számot. Mivel az Atlético Madridnak nagyon kellene egy győzelem, Simeone pedig egy támadóbb felfogású csapatot fog pályára küldeni, ez segíthet minket a tippünkben is. A Villarreal kapcsán is találhatunk kapaszkodót, hiszen hazai pályán jóval aktívabbak és ez a szögletek számán is megmutatkozik. Összességében ez a határ a Pinnacle kínálatából véleményünk szerint játszható tipp. 

{"headTitle":"Villarreal - Atlético Madrid ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-02-28 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bet365 Fogadászkészítő - Mindkét csapat több, mint 1 büntető lapot kap ","odds":"2.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Szögletek száma - 8 felett (AH) ","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Te mire fogadnál ezen a meccsen?  

[3424287] 2021-02-28 21:00:00 Villarreal - Atlético Madridx;
megosztom