Tipp

Egyszer volt Tállyán futballcsoda! - nagyon erős MK-tipp szerdára

  • varin

Az MTK kiütéses győzelmet arathat a Tállya ellen, a hendikep viszont meglepően alacsony.

Igen nehéz dolgunk van a Tállya kapcsán, ha értékelni akarjuk a Kaposvár elleni kupasikert és annak jelentőségét. Elég legyen talán csak annyi, hogy ha Várhidi Péter a szünetben nem hozza le a két gólt szerző Balázs Zsoltot és a kapus néhány tállyai akciónál nem a kapufát akarja védeni, hanem esetleg a hosszúsarkot is, valószínűleg a szabolcsi kiscsapat nem szerepelne a legjobb 16 között.

A Tállya szerda kora délután az MTK-t fogadja, amely legutóbb négy gólt szerzett a Kazincbarcika ellen. Michael Boris csapata azon a találkozón egyáltalán nem festett rosszul, ugyan néhány cserejátékos is lehetőséget kapott, de kezdet például Varga Roland, Kata Mihály, Prosser Dániel és Patrick Ikenne-King is. Várhatóan ezúttal is vegyes csapattal utazik majd el a fővárosi alakulat a kupameccsre, ahol elvileg nagyon sima győzelem várhat az idén kissé hektikusan futballozó MTK-ra.

Az egyértelműnek tűnik, hogy a fogadóirodák a Kaposvár legyőzése miatt tolják kicsit túl a Tállya esélyeit. Ne felejtsük el, hogy egy NB III-as csapatról van szó, amely a kiesés ellen küzd, ráadásul idén még nem volt a bajnokságban tétmeccse.

Külön érdekességet jelent, hogy az MTK a 2017/18-as és a 2018/19-es szezonban is találkozott a szabolcsi együttessel, az eredmény pedig igencsak egyoldalú lett. 2017-ben, amikor is az MTK fölényesen nyerte az NB II-t, a Tállya pedig a mostanihoz hasonlóan szenvedett az NB III-ban, a kék-fehérek 9-0-ra nyertek idegenben. 2018-ban pedig az MTK kiesett ismételten, míg a Tállya újfent egy hellyel maradt a vonal felett, ám kettejük kupameccsén így is 8-0-ra nyert a fővárosi csapat.

A fenti két meccs jó kiindulási alap lehet, legalábbis azt illetően, hogy mekkora különbség van egy NB I-es és egy NB III alsó régiójához tartozó csapat között, ráadásul ugye a mostani MTK papíron sokkal erősebb, mint az említettek.

Csábító ez a határ, nehéz elképzelni, hogy az MTK ne vegye komolyan a meccset, hiszen már a legjobb 8 közé jutás a tét. A Tállya pedig kiadott magából mindent (sőt, annál többet is...) a Kaposvár ellen, hasonló "csodára" itt aligha számíthatunk.

{"headTitle":"Tállya-MTK","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-02-24 13:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"MTK -2.75","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3532447] 2021-02-24 13:00:00 Tallya KSE - MTK Budapestx;