Spanyol foci

Most kell beszállni a Barcába és a Real Madridba?

Az elmúlt két körben csak 1 pontot szerzett az Atlético Madrid, amelynek előnye így csökkent az üldözők előtt.

Kifogott a Levante a listavezető Atlético Madridon, miután a valencia kiscsapat három nap alatt kétszer is borsot tört Diego Simeone orra alá. A Matracosok csak egy pontot szereztek a Levante elleni két meccsen, ezzel pedig valamivel nyíltabbá tették a bajnoki címért zajló versenyfutást. 

A hétvége nyertese egyértelműen a Real Madrid volt, amely Casemiro góljával legyőzte a Valladolidot, ezzel közelebb zárkózott a városi riválishoz és meglépett a Cadiz ellen a hajrában pontokat veszítő Barcelonától.  

A Real Madrid immáron három pontra felzárkózott az Atlético mögé a tabellán, igaz Zinedine Zidane együttesének egy mérkőzéssel több áll a neve mellett.  Ez a kvázi hat pont differencia viszont akkor sem tűnik soknak, hiszen a spanyol bajnokságból még 14-15 forduló hátravan, vagyis a még megszerezhető pontok száma 42-45 is lehet. 

Az Atlético botlására a fogadóirodák ugyan picit módosítottak a szorzóikon, de továbbra is nagyon alacsony oddson fogadható a Matracosok aranyérme.

 

Érdemes kontrázni az Atléticót? 

Bár alighanem nagyon sokan örülnének annak, ha az Atlético Madrid meg tudná törni a Barca-Real duó dominanciáját, Diego Simeone alakulatának nagyon nehéz dolga van. 

A bajnoki cím szempontjából kulcsfontosságú hetek következnek Suárezéknek, hiszen nagyon fontos és kemény mérkőzések várnak a csapatra.

Vasárnap a Villarreal vendége lesz az Atléti, majd március 7-én a Real Madridot fogadja. Április elején a Sevilla stadionjában is lesz egy jelenése a Matracosoknak, de a tavasz folyamán vár rájuk egy idegenbeli rangadó a Betis és a Bilbao ellen is, majd a 35. körben jöhet a Barcelona elleni ki-ki meccs a Nou Campban. 

Ez a sorsolás nem tűnik egy leányálomnak, és akkor ugye ott még a BL is, ahol a nyolcaddöntőben a Chelsea a madridiak ellenfele. 

Az kétségtelen, hogy amit idáig az Atlético Madrid a bajnokságban véghezvitt, az fantasztikus, ugyanakkor rögtön felmerül a kérdés, hogy vajon bírni fogja-e a tempót a szezon végéig. 

A keretek mélységét tekintve az Atlético továbbra sincs egy szinten a Barca-Real duóval, még úgy sem, hogy utóbbi kettő gyengélkedése éppen a folyamatos és rengeteg sérült hiányára is visszavezethető. 

Ami tehát az Atlético ellen, az a két nagy mellett szól. Az sem mellékes, hogy például a Barcelona márciustól vélhetően csak a bajnokságban lesz érdekelt, így Messiék teljes koncentrációval játszhatják a bajnokságot, a jó hajrához pedig segítséget jelenthet, ha visszatérnek a sérültek is. 

Még több sanszot adnak a bukmékerek a Real Madridnak, amely jelenleg jobb pozícióban van, mint a Barca. Ha március 7-én a blancók megverik idegenben az Atléticót, abban az esetben első számú favorittá léphetnek elő - vagyis ez a 4.00-es szorzó két hét múlva jócskán beesnek. 

Az látható, hogy a bukik egyelőre bíznak az Atléticóban, de könnyen lehet, hogy 1-2-3 forduló után ez megváltozik.

Véleményünk szerint az 1.57-es Atma-szorzóban nem sok érték van, így a Barca- és Real-fanok számára ez most egy jó beszálló lehet a La Liga-rallyba. 

 

 

 

 

{"headTitle":"Végső győztes - La Liga 2020/21","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-02-22 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Atlético Madrid ","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Real Madrid ","odds":"4.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Barcelona","odds":"5.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Szerinted melyik csapat szorzójában van az érték?  

328598