Olasz Kupa

Könnyed zöldülést várunk ettől az olasz tipptől

  • varin

Előbb a kupában, majd a bajnokságban esik egymásnak a két, 2021-ben még veretlen gárda.

Szerda késő délután kupameccset, majd vasárnap ebédidőben bajnoki találkozót vív egymással az Atalanta és a Lazio Bergamóban. A két csapatban közös, hogy 2021-ben még nem találtak legyőzőre, Gasperini csapata november 28-a, Inzaghié pedig december 23-a óta őrzi veretlenségét. Az egyik széria viszont alighanem megszakad, és erre már akár szerdán is sor kerülhet.

{"headTitle":"Atalanta-Lazio","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-27 17:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Atalanta","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Lazio","odds":"3.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Kifejezetten nehéz lenne megállapítani, melyik csapat van jobb formában. Az Atalanta ugyanis két csalódást keltő remi után lefocizta a listavezető Milant idegenben a lombardiai derbin, míg a rómaiak ha döcögősen is, de nyerik mérkőzéseiket, amellyel már a tabellán is felkúsztak a hetedik helyre. Az Olasz Kupa alacsony nívója ellenére sem várható pihentetés, hiszen mindkét csapat számára fontos lenne a trófea megnyerése, különösen azért, mert egyáltalán nem biztos a top4 a bajnokságban, sőt...

A milánói csapatok szenzációs idei teljesítményével és a Roma eddig várakozáson felüli szereplésével jelenleg úgy áll a helyzet, hogy minden pozícióért öldöklő csata lehet a Serie A-ban, amelybe még a Napoilinak is bőven lesz beleszólása. Ezért is lehet különösen fontos a feleknek a kupasiker, illetve a jó szereplés a Bajnokok Ligájában is.

Pihentetés tehát nemigen várható, bár hiányzók azért bőségesen akadnak. A Laziónál Correa még csak most tért vissza sérüléséből, Caicedo pedig már korábban is csak fájdalomcsillapító injekcióval játszott, így nem kizárt, hogy Immobile csatártársa Vedat Muriqi lesz, míg a középpályán Luis Alberto, Luiz Felipe és Danilo Cataldi is maródiak.

Ami az Atalantát illeti, Gasperininek nincs új hiányzója, a legnagyobb név továbbra is a mellőzött Papu Gómez (aki közben alá is írt Sevillában), ám az Atalanta nemhogy megtanult nélküle játszani, de még jót is tett a renitens argentin száműzése.

Gómez nélkül a csapat idén 2.3 pontot átlagol meccsenként, míg vele ez csupán 1.5 volt.

A két csapat legutóbb szeptemberben találkozott, akkor az Atalanta Rómában köszönt be egy négyessel, míg ha a legutóbbi három meccset nézzük, Hateboerék összesen tíz gólt szereztek hat kapott ellenében. Nem meglepetés itt vaskos overt várni, nem is fizetnek jól a gólok, viszont akadnak nagyon biztonságos megoldások. Nálunk ez a meccs egyértelműen a hazaiaknak áll, az Atalanta milánói teljesítménye igencsak tiszteletet érdemel, így 2-0, 3-1 körül várjuk a meccs végét, ám ahogyan lenni szokott, tippünkbe rengeteg eredmény belefér.

{"headTitle":"Atalanta-Lazio","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-27 17:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1x + 1.5 gól felett","odds":"1.48","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Atalanta 1.5 gól felett","odds":"1.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3510913] 2021-01-27 17:45:00 Atalanta - Laziox;