Portugál foci

Csökkentett határon már nem tudunk nem fogadni!

  • varin

Nem is kaphatott volna jobb játékvezetőt a tippünk, és mivel a line is csökkent, ez már így egy must bet.

Tankönyvi példának gondolom ezt a mérkőzést abból a tekintetből, hogy ha tetszik egy tipp, ám úgy gondolod, a value még sincs meg igazán benne, akkor el kell engedni. Ha viszont az oddsmozgások abba az irányba történnek, amerre szeretnéd, ne legyél rest visszaszállni a buliba. Nos, ez történt velem és ezzel a portugál bajnokival...

Mi az a value betting?

A value betting tulajdonképpen azt jelenti, hogy a valós esélyeknél jobb oddson teszel meg egy fogadást. Rendkívüli egyszerűséggel: ha szerinted a Real Madrid legalább 50%, hogy legyőzi a Getafét, akkor 2.20-as oddson már bőségesen van érték a fogadásban. Ehhez persze tudni kell jól értékelni egy adott oddsot és jól meg kell becsülni az esélyt. Ha jól lőtted be az esélyeket és valóban van érték a tippben, akkor ha végtelenszer játsszák le adott eseményt, te hosszútávon BIZTOSAN nyerni fogsz.

Elvileg a listavezető lisszaboni gárdára egy habkönnyű győzelem várna a szebb napokat megélt, sereghajtó Boavista otthonában. Azt nem árt tudni, hogy egy várhatóan sima siker nem jó táptalaja a lap overeknek, hiszen egy 3-0-s, 4-0-s meccsen kevés a felesleges keménykedés. Azonban hiába a kockás mezesek botrányos szériája (november 2. óta nem nyert bajnokit a Boavista, érdekesség, hogy akkor a Benficát csapta meg 3-0-ra), meglepő lenne, ha itt hatalmas gólkülönbségű győzelem születne. Egyrészt nem jellemző a Sportingra, hogy kiütné a Boavistát, másrészt az 1.50-es szorzó is mutatja, az ilyen kötelező győzelmek mindig a legnehezebbek és legizzadtságosabbak.

Ami a két csapat stílusát illeti, meglepő módon a Sporting átlagol több lapot, 14 meccsen 2.93 sárga és összesen 1 piros, míg a Boavistánál ez 2.07 sárga meccsenként, viszont már 3 piros lapot is kaptak.

A játékvezető mellett viszont nem lehet elmenni szó nélkül, hiszen ő adja ennek a tippnek a savát-borsát. Fábio Veríssimo remek szezont fut, idén ő átlagolja a legtöbb lapot a Liga NOS-ban. Csupán egy olyan mérkőzése volt, ahol nem adott legalább hat lapot, viszont a hat találkozón összesen 41 sárgát és 5 pirosat osztott ki, ami 8.5-ös átlag. Hihetnénk, hogy ez extrém átlag, de tavaly is 5.59, két éve pedig 7.19(!) lapot adott 90 percre levetítve.

Az előző szezonban a Sporting pályaválasztásával csak 4 lap lett, de Portóban 9, míg Veríssimo legutóbbi dirigálásánál, 2018-ban 6.

Klasszikusan az a helyzet, amikor a 6.0-s egál line-t muszáj volt elengedni, de így, hogy közel két tizedet nőtt a szorzó az over 5.5-re is, egy ilyen játékvezetővel muszáj lecsapni a legalább hat lapra.

{"headTitle":"Boavista-Sporting","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-26 22:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"5.5 lap felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3421758] 2021-01-26 22:15:00 Boavista - Sporting CPx;