Férfi kézi-vb 2021

A továbbjutás a tét - tippek a lengyel-magyarra

A továbbjutásért lép pályára a magyar válogatott szombaton Lengyelország ellen. Egy győzelem esetén biztos a negyeddöntő.

Brazília ellen sorozatban ötödik mérkőzését is megnyerte az egyiptomi világbajnokságon a magyar csapat, ezzel továbbra is őrzi vezető pozícióját az I-es középdöntős csoportban. A magyar együttes szombaton Lengyelország ellen bebiztosíthatja a legjobb nyolc közé jutást, azonban ha vereséget szenved, akkor nehéz helyzetbe kerül, hiszen abban az esetben az egymás elleni eredmények miatt Lengyelország a mieink elé kerülne. Egy ilyen szcenárió esetén az utolsó körös spanyolok elleni találkozó ki-ki mérkőzéssé válna.

 

Mit kell tudni a lengyelekről?

Bár a lengyel válogatott 10-15 évvel ezelőtt rendre éremesélyesként utazott el a nagy világversenyekre, az évek múlásával egyre hátrébb szorult az erőrangsorban, így két-három évvel ezelőtt új alapokra helyezték a nemzeti csapatot. A generációváltás jegyében a sokat próbált, rutinos ászokat kihagyták a válogatottból és fiatal, új arcokkal kezdték újra a munkát. Ennek következtében a lengyel válogatott egy időre kiszorult az elitből - a tavalyi Eb-n pont nélkül kizúgott a csoportból - azonban a mostani vb alapján elmondhatjuk, hogy a munka lassan kezd beérni, hiszen egyre ütőképesebb csapat formálódik. A lengyelek a spanyolok elleni 27-26-os vereséget leszámítva minden meccsüket megnyerték, masszív, kiváló fizikai adottságokkal rendelkező csapatuk van.

Akire a vb-n eddig leginkább érdemes volt figyelni az a két szélső Arkadiusz Moryto (Kielce), és Michal Daszek (Plock), az iránytó Szymon Sicko (Kielce) és a beállós Maciej Gebala (Leipzig).

Mire érdemes fogadni?

A fogadóirodák már a brazil meccs után, csütörtök este kijöttek a szorzókkal a meccsre és bizony elsőre az volt az érzésünk, hogy talán túlságos jó indulatúak voltak a mieinkkel.

Ezt nem azért mondjuk, mert a magyar alakulat nem teljesített volna eddig jól, hanem inkább azért, mert mi sokkal nagyobb csatát vizionálunk ezen az összecsapáson.

Az biztos, hogy az egymás elleni meccsek élményéből a csapatok nem tudnak meríteni, hiszen utoljára 2015-ben játszottak egymással, azokból a keretekből pedig csak nagyon kevesen maradtak meg mindkét oldalon.

Következtetni tehát csak abból tudunk, amit eddig a csapatoktól a vb-n láttunk. A mérkőzés góljaira vonatkozóan a bukik egy 53,5-ös line-t húztak meg, ami szinte tökéletesnek tűnik erre a meccsre. Viszont a háromesélyes eltúlzott szorzókból fakadóan a csapatok gólszámaira vonatkozó piacokon a magyar csapat elég magas vonalat kapott.

A németeknek és a braziloknak is sikerült ugyan meglőnünk a 29-es gólos határt, azonban a lengyelek védekezése eddig egyetlen csapatnak sem engedélyezett ennyi találatot.

A lengyelek nagy és erős játékosokból állnak, de fizikálisan a magyar csapatot sem kell félteni, viszont két ennyire erős csapat meccsén nem a "tempohandball" fog majd dominálni.

Ez lesz a hatodik mérkőzés a vb-n, itt már felütheti a fejét a fáradtság, és ne feledjük azt sem, hogy mekkora tét nyomja a játékosok vállát. Szerintünk ez egy kőkemény, férfias küzdelem lesz, szoros végeredménnyel, ahol a csapatok nem lépik át a 30 gólos határt. Mivel a magyar csapat kapta meg a magasabb limitet, ezért ezt a line-t kontráznánk meg.

{"headTitle":"Lengyelország - Magyarország ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-23 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Csapat 2 góljainak a száma 28,5 alatt ","odds":"1.76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Ízleld meg profi tippekkel a lovizás egyedi hangulatát. Részletekért kattints ide!