Portugál foci

Nem fogtok meglepődni, hogy mi a tuti a portugál csúcsrangadón

  • varin
megosztom

A Porto és a Benfica ezúttal korántsem az aranyéremért vagy egy kupáért lép pályára egymás ellen.

Mondhatni, hogy rendkívül érdekes, régen látott körülmények között kerül megrendezésre ma a Porto-Benfica rangadó Portugáliában, hiszen évek óta nem volt olyanra precedens, hogy ez a párosítás ne az aranyéremről döntött volna. A Sporting azonban idén kiváló szezont fut, így az itt vesztes fél ha nem is mondhat le véglegesen az aranyéremről szőtt álmairól, de hatalmas lépéshátrányba kerül. Csoda, hogy a lapokra esküszünk?

{"headTitle":"Porto-Benfica","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-15 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Porto","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Benfica","odds":"3.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A kemény foci és nagy csata szempontjából nagyon jó hír, hogy a két csapat a pályára lépéskor már fogja tudni, mit játszott a Sporting otthon a Rio Ave ellen. Mivel a lisszaboni gárda otthon a második forduló óta nem veszített pontot hazai pályán (és idegenben is csak kettőt), aligha az idegenben zsinórban három vereséget számláló Rio Ave teszi majd nehézzé Tomasék számára a győzelmet. Ugyan a Rio Ave az utolsó két alkalommal nyert a Sporting pályáján, azt a mostani 1.45-ös szorzó a Sportingra is remekül jelzi, hogy erre most kevesebb az esély.

Ha nyer tehát a Sporting, akkor a csapat előnye hét pont lesz a Porto-Benfica páros előtt, amely extra "fűszert" ad az Estadio do Dragaóban esedékes 90 percnek, hiszen az itt vesztes fél jelentős hátrányba kerül, döntetlen esetén pedig mindkét gárda 6-6 pontos deficittel várhatná a 15. játéknapot.

A tét tehát hatalmas, mint ahogyan a lapok számára a határ sem alacsony, hiszen a Bet365-nél 6.5-ös line-on fogadhatunk erre.

Ne legyél saját magad ellensége!
A sportfogadás egyik alapvetése, hogy játszd meg mindig a legjobb oddsot! A Bet365-ön ez a fogadás 1.95-ös szorzóval érhető el, míg az Unibeten 1.71-ért. Ez a 0.24-os különbség az oddsokban hatalmas pénzmennyiséget is jelenthet, ha mindig beéred az alacsonyabb szorzóval.
 

Példának okáért ha megjátszol 100 darab 1.95-ös szorzót 5000 forinttal az egyik irodánál és megfogadod ugyanazt a 100 darab kimenetelt 1.71-ért szintén 5000 forinttal a másik irodánál, akkor 55 darab nyertes tippnél az egyik bukmékernél marad 36 ezer forint pluszod, a másiknál pedig veszítesz 30 ezer forintot.

A két csapat 2019-ben és 2020-ban hatszor is randevúzott egymással, hiszen a bajnoki meccsek mellett Ligakupa-elődöntőt, kupadöntőt és Szuperkupa-döntőt is játszottak. Ugyan a decemberi Szuperkupán 38 faultra csak 5 sárgát mutattak fel, azt megelőzően 8, 9, 7, 9 és 7 lapot láthattunk, míg a 2018-as bajnokijuk 5+5 lapot hozott.

A 6.5-ös line tehát nem véletlen, amelyhez Godinho sporttárs is remek elemnek tűnik. A 35 éves sípmester ezt a párosítást még nem dirigálta, de a három gigásznak pályafutása alatt összesen három egymás elleni meccsét fújta, összesen 26 darab sárgával, vagyis mérkőzésenként 8.66-os lapátlaggal.

A 2015 óta bíráskodó Godinho egyébként sem tartozik a szelíd játékvezetők közé, hiszen idén a 9 meccsen kiosztott 51 büntetésével ő a listavezető, de tavaly is közel 6 volt az átlaga.

Mindent összegezve, nagyon jó a helyzet egy igazi laporgiához. Nehéz azt látni, hogy valamelyik csapat lesimázza a meccset, viszont a végelszámolásnál rendkívül nagy jelentősége lesz, hogy mi történik ma késő este a Porto pályáján. A 7 lappal nem kéne probléma legyen, az eloszlás pedig szinte mindegy is.

{"headTitle":"Porto-Benfica","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-15 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"6,5 lap felett","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3421765] 2021-01-15 22:00:00 FC Porto - Benficax;
megosztom