Férfi kézi-vb 2021

Öt válogatott is esélyes a vb-címre, de igazából lehet ez akár tíz is

megosztom

Szerdán este a házigazda Egyiptom mérkőzésével elrajtol a 2021-es férfi kézilabda-világbajnokság. Rendhagyó tornára készülhetünk, ahol szokás szerint legalább féltucat válogatott esélyes az aranyra. A magyar válogatott meglepetésre készül.

Január 13-án elrajtol az Egyiptomban megrendezésre kerülő 2021-es férfi kézilabda-világbajnokság, amely sok szempontból történelmi verseny lesz. Az első és talán legfontosabb, hogy a vb-k történetében először nem 24, hanem 32 csapat vesz részt a viadalon, a válogatottak pedig nem az eddig megszokott 18, hanem már 20 játékost nevezhetnek a vb-re. 
 

>>>A vb hivatalos honlapja<<<


Bár egészen az elmúlt napokig úgy volt, hogy limitált létszámban ugyan, de lehetnek nézők a mérkőzéseken, az európai sztárcsapatok lobbi tevékenységének köszönhetően vasárnap az IHF úgy döntött, hogy zárt kapuk mögött, szurkolók nélkül bonyolítják le a mérkőzéseket. 

A lebonyolítás a szokásos mederben zajlik majd, a csapatok négyfős csoportokba sorsolták, ahonnan az első három helyezett együttes lép tovább a hatfős középdöntős csoportokba. A négy darab középdöntős szextettekből a legjobb kettő jut tovább, így alakítva ki a negyeddöntős párosításokat. 

A magyar válogatott az A-csoportba kapott besorolást, ahol Németországgal, Uruguayjal és a Zöld-foki Szigetek Köztársasággal mérkőzik majd meg. Az erőviszonyok alapján a mieink továbbjutása nem lehet kérdés tárgya, a németekkel fogunk megvívni a csoport első helyéért. 

A középdöntőben a B-csoport legjobbjaival kerülünk majd össze, ahol a spanyol, tunéziai, brazil, lengyel csapatokat találjuk. 

Szokás szerint megjósolhatatlan, ki lesz a győztes 

Ahogy azt már megszokhattuk az utóbbi években, a torna végső esélyesének nem lehet egyetlen válogatottat kijelölni, hiszen több közel azonos képességű válogatott is kandidál az aranyéremre. 

A fogadóirodák szorzói alapján a legnagyobb favorit Dánia, amelyet szorosan követ Norvégia, majd Spanyolország, Horvátország, Franciaország triója következik. 

A szokásosnál is nagyobb most a bizonytalanság, hiszen a zártkapus hangulat egy komoly bizonytalansági faktor, ráadásul a nagy sztárcsapatok közel sem a legerősebb garnitúráikkal érkeznek majd a vb-re, lévén ez a torna nem olimpiai kvalifikációs verseny. 

{"headTitle":"Férfi kézilabda vb 2021 - Végső győztes ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-13 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dánia ","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Norvégia ","odds":"4.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Spanyolország ","odds":"5.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Horvátország ","odds":"6.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Franciaország ","odds":"6.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Fotó // handballegypt2021.com

Egyiptom (és Portugália) lehet a meglepetéscsapat 

A végső győztes piacokon a legelőkelőbb nem európai helyezett válogatott a házigazda Egyiptom. Ebben azonban semmi meglepő nincs, hiszen az észak-afrikai válogatott remek játékoskerettel operálhat, amelynek tagjai közül jó pár az öreg kontinensen légióskodik. Az egyiptomi válogatott már évek szisztematikus készül a hazai rendezésű tornára, két évvel ezelőtt a nyolcadik helyet csípték meg a vb-n, ezt a helyezést szeretnék most felülmúlni. 

A szakmai munkát korábban a most Veszprémet irányító David Davis látta le, majd őt honfitársa, az idehaza szintén jól ismert Roberto Garcia Parrondo követte a szövetségi kapitányi poszton. 

Legnagyobb sztárjuk a Veszprémet erősítő Omar Yahia, az irányító Seif Elderaa és a kapus El-Tayar lehet. 

Egyiptom a  G-csoportban a svédekkel, a csehekkel és a chileiekkel mérkőzik majd meg, az erőviszonyok alapján az 1-2. helyen juthatnak tovább a középdöntőbe, ahol majd a H-csoport legjobbjaival (orosz, fehérorosz, szlovén) néz majd szembe. Egyáltalán nem tűnik vészesnek ez az ág, így az sem kizárt, hogy Egyiptom el tudja magát verekedni a negyeddöntőbe, amelyre 2.87-es szorzót kínálnak a bukmékerek. 

Érdemes lesz majd figyelni Portugália szereplésére is. A portugál kézi óriásit fejlődött az elmúlt években, a beimportált szaktudás egyre jobban kifizetődik a luzitánoknak. A klubcsapataik egyre jobb eredményeket érnek a BL-ben, játékosaikra pedig egyre több európai topklub figyel fel. Portugália meglehetősen könnyű ágra került a vb-n, az első csoportkörben Algéria, Marokkó és Izland ellen meccsel, majd a középdöntőben a norvég, francia, osztrák trióval mérheti össze az erejét. Ha Portugália jól kezdi a tornát és megnyeri az első csoportját, akkor akár még egy negyeddöntős szereplést sem tartunk elképzelhetetlennek. 

{"headTitle":"Férfi kézilabda vb 2021","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-13 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Legjobb Afrikai csapat - Egyiptom ","odds":"1.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Portugália megnyeri az F-csoportot ","odds":"1.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A keddi napon a magyar válogatott esélyeivel foglalkozunk részletesebben, látogassatok fel hozzánk akkor is! 


Fogadj a kézi-vb-re a bet365-ön és használd fel a 15.000 HUF értékű fogadási kreditet! 

 • Lépj fel a bet365 oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül. Használd a H3WIN bónuszkódot
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak.
   
 • Igényeld az ajánlatot a befizetés végrehajtását követően a 'Számlám/Ajánlataim' menüpont alatt.
   
 • Helyezz el egy fogadást bármilyen sporteseményre.
   
 • Amint kiértékelik az első fogadásodat, a fogadási kreditjeid aktiválódnak.
   
 • A fogadási kreditek készpénzben nem vehetők fel, de az abból származó nyeremények igen.
bet365

 

megosztom