Bundesliga

Nem fogsz meglepődni a német derbi tippünkön...

megosztom

A Bayern listavezetőként látogat a Gladbach otthonába, ahol a Csikók eddig csak egyszer kaptak ki.

Szép múltra tekint vissza ez a derbi. Fotó: Bundesliga Official

A Gladbach-Bayern párharc a Bundesliga veterán szurkolói szerint az eredeti Klassiker, hiszen már a 70-es években óriás volt köztük a rivalizálás. Akkor zsinórban kilenc éven keresztül ketten osztoztak az első helyen, mostanság viszont csak a bajor klub egyeduralma maradt, amely a 2020/21-es szezonban pont a kilencedik Salátástálért hajt egyhuzamban.

Az oddsok alapján pénteken sem nagyon lehet kérdés, hogy melyik csapat hagyja el győztesen a pályát, de ne feledjük, hogy Marco Rose azon kevés tréner közé tartozik, akinek sikerült megverni Flick bombasztikus együttesét.

{"headTitle":"Borussia Mönchengladbach-Bayern München","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-08 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gladbach","odds":"5.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Bayern","odds":"1.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Az év első meccsén szépen befürödtünk tippünkkel, hiszen Lewandowskiék 2-0-s hátrányból hozták le végül tükörsimán a Mainz elleni meccset. Nem elhanyagolható tény, hogy ez volt zsinórban a nyolcadik bajnoki - ez klubrekord - hogy hátrányból szereztek pontokat, összesen 18-at! Ugyan a 05-ösöktől nem vártunk gólt, gólokat meg pláne, de mint azt korábban is többször hangsúlyoztuk, Flick taktikája révén igen is benne van a játékukban a kapott gól. 

A top hat együttesből a Bayern szedte be a legtöbbet a ligában (21), 44 jegyzett találata viszont 15-tel több, mint az ilyen tekintetben második Leverkusen-Union duónak.

Ezúttal visszatérhet a kezdőbe a Mainz ellen kimaradó Coman is, Gnabry viszont maródi, így Sané kaphat lehetőséget. Kimmich felépülése is komoly jelentőséggel bír, hiszen a 25 éves középpályás kirobbanthatatlan amúgy Flick kezdőtizenegyéből. A hazaiaknál a köpésért eltiltott Thuramra további három meccs pihenő vár, Traoré és Lazaro játéka pedig kérdéses.

[3399283] 2021-01-08 20:30:00 Mönchengladbach - Bayern Münchenx

A Gladbach egyik legfontosabb játékosa tehát biztosan nem lép pályára, de van itt még aggasztó előjel. A Csikók elhullajtott pontok tekintetében élen járnak a ligában, hiszen nyert helyzetből már 16 egységet égettek el. Persze sokat kivett a csapatból a Bajnokok Ligája csoportköre is, de mivel csak a hetedik helyen állnak, így ideje lenne ütemesebben gyűjtögetni.

Tudtad? A 2014/15 szezon óta a Borussia rendelkezik a legjobb mutatóval a Bayern ellen - öt győzelem, két döntetlen és öt vereség a mérleg!

A bukik szerint nem túl meglepő módon a mindkét csapat lő gólt és az over 2.5 is papírforma ezen a találkozón, mi azonban egy másik piacról választottunk ezúttal. Mivel a Gladbach is sok találatot szed be, a Bayern pedig az utóbbi 10/8 meccsén legalább kettőt szórt, így az alább ázsiai hendi elvileg nem túl kockázatos. Persze az odds sem túl magas ennek fényében, viszont csak akkor veszítünk, ha Lewáékat 0 vagy 1 gólra tartja a nem túl acélos hazai védelem, továbbá pár meglepetés forgatókönyvet is lefedünk vele. A rizikózni vágyóknak talán ideális lehet a mindkét csapat lő gólt + V opció, bár a Real Madridot és Intert megszorongató Csikókat sem lehet teljesen leírni.

{"headTitle":"Borussia Mönchengladbach-Bayern München","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-08 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bayern góljainak száma 1.75 fölött (ÁH)","odds":"1.43","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

>>>REGISZTRÁLOK A 22BET-RE ÉS KÉREM A 35 000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<


megosztom