Darts-vb

Nagytétes fogadásunk van az Anderson - Price döntőre!

 • Cesc18
megosztom

A vasárnap esti darts világbajnoki döntő legnagyobb kérdése, hogy Gary Anderson harmadszor vagy Gerwyn Price először emelheti magasba a Sid Waddell-trófeát?

Utolsó napjához érkezett a 2021-es PDC darts-világbajnokság, avagy vasárnap késő este bajnokot avatnak a legendás Ally Pally színpadán. Már csak két játékosnak van esélye megkaparintani a Sid Waddell-trófeát, nevezetesen Gary Andersonnak és Gerwyn Price-nak. 

A Repülő Skót harmadik címét készül elhódítani, míg "Iceman" először lehet világbajnok, ráadásul ha megnyeri a döntőt, akkor a világelsőséget is átveszi Michael van Gerwentől. 


Az oddsok!

A fogadóirodák enyhe favoritnak hozták ki a walesi dartsost, ami számokra lefordítva azt jelenti, hogy Price győzelme 1.77-szeres pénzt fizet az Unibetnél, míg Anderson sikere 2.05-szörös kasszával kecsegtet. A szettek számát illetően 11.5 a line és az over fizet jobban, egészen pontosan 2.10-es oddson fogadható. Ehhez egy minimum 7-5-ös eredmény szükséges, ami legutóbb a 2016-os fináléban volt, azóta ennél csak simább meccseket láthattunk a döntőkben. 

Világbajnokság, 16. játéknap, döntő    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:30 Gary Anderson - Gerwyn Price 2.05 1.77


A múltjuk...

Ez lesz a 16. egymás elleni összecsapásuk, Anderson 8-7-re vezet, viszont a televíziós meccseiken Price volt eddig a sikeresebb, de csak egy hajszállal (5-4). A legpikánsabb meccsük egyértelműen a 2018-as Grand Slam of Darts döntője volt, amikor is a walesi túlzott örömködése miatt egy kisebb balhé is kialakult köztük. Emiatt végül a DRA ki is szabott pénzbüntetést és eltiltást Price-nak. Noha azóta már jó néhányszor meccseltek és megvolt az egymás iránti kölcsönös tisztelet, de puszipajtások azért nem lettek és abban biztosak lehetünk, hogy ezt a döntőt már csak a múltjuk miatt is nagyon meg akarja nyerni mindkét játékos. 

 

Útjuk a döntőig

Anderson nem túl meggyőző játékkal indította a világbajnokságot, a harmadik kanyarban Mensur Suljovic ellen különösen szenvedett és azon a meccsen erősen benne volt, hogy búcsúzik. Végül a komfortzónáján kívül is meg tudta oldani a továbbjutást, ebből pedig sok erőt merített a folytatásban. Devon Petersent nullára verte, majd Dirk van Duijvenbode ellen csak egy szettet veszített és a holland ellen már 101-es körátlaggal ment tovább. Az elődöntőnek enyhe underdogként ment neki és 6-3-ra húzta be a végig borzasztóan görcsösen dobó Dave Chisnall ellen. Összességében az elmúlt napokban már elég jó formát mutatott Anderson, de azt azért nem lehet mondani, hogy elvarázsolt volna minket a játékával.

Price-nak kevésbé volt sima útja, hiszen három alkalommal is döntő szettre kényszerült, ebből ráadásul kétszer csak döntő legben tudta kiharcolni a továbbjutást. Időnként azért a szerencsére is szüksége volt, például Gurney ellen az utolsó legben nagyon nem kezdett jól, de az északír ezt nem tudta kihasználni. Ettől függetlenül érződött az erő a walesi játékában és az elődöntőben Stephen Bunting ki is facsart Price-ból egy nagyon magas színvonalú teljesítményt. 

Ami érdekes, hogy mindketten 97.50 körüli tornaátlaggal jutottak el a döntőig, igaz, Price ezt 36 szett és 143 leg alatt hozta, míg Anderson 30 szettet és 120 leget játszott. 

 

Mire lehet érdemes fogadni?

Győztesre nem igazán mernénk tippelni ebben a fináléban, ugyanakkor ha a kétesélyes oddsokat nézzük, akkor az érték Anderson oldalán keresendő. Talán az lett volna "korrekt" a fogadóirodáktól, ha ezt a párharcot 50-50-re lövik be. Tény, hogy Price játékában van a nagyobb erő és igazi győztes típus, viszont nagyobb terhet kell cipelnie azáltal, hogy első vb-címéért és a világelsőségért játszik. A skót négy döntővel és két világbajnoki győzelemmel a zsebében sokkal nyugodtabban várhatja ezt a meccset.

A 11.5 szett felett tippben lehet fantázia. Noha az elmúlt döntők nem hoztak igazán szoros csatát, viszont most nagyon nehéz elképzelni, hogy bármelyikük is dominálni tudja majd ezt a meccset. Anderson korábbi négy döntője egyébként 7-5 vagy 7-6-os eredménnyel zárult, egyedül Van Gerwen ellen nem tudott csak 3 szettet nyerni a 2017-es döntőben. 

Amiben viszont a legnagyobb értéket látjuk, az Price magas kiszállói. Ez az elmúlt napokban aranybánya volt, ugyanis King ellen 1.95-szörös, Gurney ellen 2.38-szoros, Bunting ellen pedig 1.60-szoros kasszát hozott. A walesi az egész szezon során az egyik leghatékonyabban oldotta meg a 100+ kiszállókat, a vb-n pedig még rá tudott tenni egy lapáttal. 

Az eddigi öt meccsén 20 darab 100+ kiszállót dobott meg és miután összesen 82 leget nyert, ez azt jelenti, hogy minden negyedik kiszállója 100 feletti volt. 

Zseniális teljesítmény, egyébként Buntinggal karöltve rekordot döntöttek az elődöntőben azzal a 13 darab 100+ kiszállóval. Ebből nyolcat (!) vállalt Price.

Természetesen nem elvárható, hogy a döntőben hasonlót tegyen le az asztalra a walesi, de ahhoz, hogy nyerjünk nem is kell, hiszen az Unibetnél arra fogadhatunk, hogy 4-nél több 100+ kiszállót dob Price. Ez sem kevés, de ha egy hosszú meccsel számolunk, akkor elég jó esély mutatkozik arra, hogy lehozza. 

Ez az a tipp, amit nagyobb téttel (8-9/10) be merünk vállalni a döntőre. 

Hol találom ezt a tippet?
A mérkőzésen belül a "Más fogadások", azon belül pedig a "Player B - 4 or more 100+ checkouts in the match" tipp.

Ami a 180-as piacokat illeti, Price eddig hatékonyabban termelte a torna folyamán, 2.20-ért elgondolkodtató, hogy a walesi dob többet. Sőt, az Unibetnél lehetőségünk van döntetlennel levédeni, tehát ha ugyanannyit dobnak, akkor a tétünket visszafizetik.

{"headTitle":"Gary Anderson - Gerwyn Price","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-03 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Price 4 vagy több 100+ kiszállót dob","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Játszd meg a fenti tippet és használd ki a 20. 000 HUF értékű kockázatmentes fogadást:

 • Lépj fel az Unibet oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül.
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak.
   
 • Aktiváld az ajánlatot a 'Számlám/Bónuszaim' menüpont alatt.
   
 • Helyezz el egy fogadást egy sporteseményre.
   
 • Amennyiben az első fogadásod veszít, az Unibet visszatéríti a téted 20. 000 HUF-ig.
   
 • A visszatérített bónusz készpénzben csak a bónusz megforgatási követelmények teljesítése után vehető fel.

 

Regisztrálok az Unibetre
és kérem a 20. 000 HUF kockázatmentes fogadást!

unibet

 

megosztom