Darts-vb

Ezekre fogadunk a negyeddöntőkben

megosztom

Egy nap szünet után pénteken a negyeddöntős összecsapásokkal folytatódnak a küzdelmek a 2021-es PDC darts-világbajnokságon.

Élesedik a helyzet, hiszen már csak nyolc dartsos van harcban a Sid Waddell trófeáért. A negyeddöntőket két felvonásban, délután és este bonyolítják le, tehát a nap végére kialakulnak az elődöntős párosítások. 

Ami már most biztos, hogy lesz új döntős, ugyanis az alsó ágon csak olyan játékosok maradtak talpon, akik korábban nem játszottak még PDC világbajnoki finálét. A felső ágon viszont Michael van Gerwen és Gary Anderson személyében korábbi világbajnokok is versenyben vannak még és komoly meglepetés lenne, ha nem valamelyikük jutna be a döntőbe. 

Világbajnokság, 14. játéknap, negyeddöntők    
Kezdés Mérkőzések 1 2
13:00 Krzysztof Ratajski - Stephen Bunting 1.50 2.60
14:30 Gary Anderson - Dirk van Duijvenbode 1.90 1.90
19:00 Gerwyn Price - Daryl Gurney 1.38 3.10
20:30 Michael van Gerwen - Dave Chisnall 1.20 4.50

Kora délután az első negyeddöntőben Krzysztof Ratajski és Stephen Bunting méri össze a tudását. Mindkét játékos meglepetésre jutott el idáig, noha a világbajnokság 15. és 26. kiemeltjéről beszélünk, ám a lengyel a címvédő Peter Wright, míg az angol James Wade ágán szerepelt. A fogadóirodák Ratajski felé húznak, annak ellenére, hogy Bunting egyrészről BDO-világbajnoknak mondhatja magát, másrészről a lengyel riválisával ellentétben, 2015-ben járt már ilyen magasságban PDC-vb-n. 

Ami közös bennük, hogy egyaránt drámai nyolcadöntőt tudtak megnyerni. Ratajski a Wrightot búcsúztató Gabriel Clemens ellen kényszerült döntő legre, amelyben mindkét játékos temérdek meccsnyilat puskázott el. Végül a lengyel a dupla 1-et megdobta és pályafutása során először negyeddöntőt játszhat az Ally Pally-ben. Bunting ugyancsak óriásit mentett, hiszen a döntő szettben 0-2-re állt, ráadásul Ryan Searle kezdte a szettet. Az angol nem adta fel, inkább begyújtotta a rakétákat, dobott egy 11 nyilast, majd kiszállt 107-ről, a döntő leget pedig hátsó pályáról egy 13 nyilassal nyerte meg. 

hatharom.com-tippötlet: Életük nagy lehetősége előtt állnak, ez az óriási tét pedig szinte biztosan rányomja majd a bélyegét erre a találkozóra. Győztesre nem is mernénk tippelni, mert ez abszolút az idegek harcáról szól majd. Amit nehéz elképzelni, hogy bármelyikük is dominálni tudja majd ezt a negyeddöntőt, így véleményünk szerint a legjobb tipp a szett over. 

A délután másik negyeddöntőjében Gary Anderson és az egyedüli nem kiemeltként nyolc közé jutó Dirk van Duijvenbode néz farkasszemet egymással. Ez az a párosítás, amelyen a fogadóirodák nem foglalnak állást egyik játékos mellett sem, hiszen teljesen 50-50-re hozták ki az oddsokat. 

Sokak számára meglepő lehet ez az oddsszabás, hiszen Anderson mégiscsak kétszeres világbajnok, míg Duijvenbode első negyeddöntőjét játssza majd az Ally Pally-ben. Ugyanakkor a holland kiváló formát mutat és ami nagy erénye, hogy a torna folyamán a kulcsszituációkban rendre nagyon erős tudott lenni fejben. Hihetetlen önbizalommal, elszántsággal és hittel játszik. Pont az van meg benne, ami a skótból kiveszni látszik. 

Ettől függetlenül természetesen Andersont sem lehet leírni, már csak a rutinja miatt sem. Ez lesz a nyolcadik PDC világbajnoki negyeddöntője és korábban mindössze kettőt veszített el, ötöt pedig megnyert. 

Amiből Duijvenbode bőségesen meríthet, az az októberi World Grand Prix negyeddöntőjük, amelyet 3-1 arányban tudott megnyerni a skót ellen. 

hatharom.com-tippötlet: Fogadás szempontjából egy magas kiszállóban lehet fantázia. A holland a karácsonyi szünet óta hét 100+ kiszállót dobott már meg és köztük volt két 170 is. Andersonnak is szépen ülnek a 100+ kiszállók, az elmúlt napokban ötöt oldott meg, egy 160-at és egy 156-ot is. 

Az esti negyeddöntők sorát Gerwyn Price és Daryl Gurney nyitja, ennek a találkozónak a győztese pedig a Ratajski - Bunting továbbjutójával meccsel majd az elődöntőben. Erre azért mondhatjuk, hogy papírforma párosítás az alsó ágon, hiszen két olyan dartsos feszül majd egymásnak, akik idén a Premier League-ben is érdekeltek voltak. 

Ugyanakkor Gurney ittléte kissé mégis meglepetés, hiszen ősszel nagyon nem mutatott jó formát és előzetesen a legtöbb szakértő úgy gondolta, hogy ő lehet a top 15-ből az egyik korai búcsúzó. Az északír azonban mindenkire rácáfolt, szépen összerakta magát fejben és remek játékot nyújtva jutott el idáig. 

Ami Price-t illeti, a 3. kiemelt kétszer is döntő szettre kényszerült. Nem lehet azt mondani, hogy káprázatos lenne a walesi játéka, ugyanakkor megvan benne az erő és igazából a lényeg, hogy megoldotta az eddigi akadályokat. 

hatharom.com-tippötlet: Price előző meccsén már megénekeltük, hogy egész szezon során és itt a világbajnokságon is fantasztikus hatékonysággal oldja meg a 100+ kiszállókat. King ellen erős tippnek gondoltuk, hogy lesz legalább két magas kiszállója és nem is kellett csalódnunk a walesiben, már négy leg után zöldült a tipp, miután 148-ról és 115-ről is kiszállt. Gurney ellen maradunk ugyanezen a vonalon. 

Az utolsó negyeddöntőben két top 10-es játékos, Michael van Gerwen és Dave Chisnall száll harcba az elődöntőért. Papíron ez lehet a legmagasabb színvonalú meccs a négy közül, hiszen már a legjobb 16 között is csak ők ketten tudtak 100+ körátlaggal továbbjutni. 

A világelső holland minden idők egyik legbrutálisabb világbajnoki meccsét vívta Joe Cullen ellen. Erről a találkozóról csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, ugyanis elképesztő tűzijátékot rendeztek, ami jó néhány fordulattal volt fűszerezve. Ezután a meccs után már nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez az a Van Gerwen, aki a korábbi években dominálta a mezőnyt és sorra nyerte a major címeket. 

A hollandra Chizzy ellen újabb teszt várhat, ugyanis a 8. kiemelt angol pályafutása talán legerősebb világbajnokságát futja. Noha játszott már korábban két negyeddöntőt is, de azokon a világbajnokságokon nem nyújtott stabilan ennyire magas szintet. Közel 100-as tornaátlaggal vette az első három akadályt, aminél (pechjére) csak Van Gerwen produkált erősebb számokat.

Ez az a párosítás, ahol érdemes az egymás elleni mérleggel is foglalkozni, ugyanis Van Gerwen brutális főlényben van, egészen pontosan a korábbi 59 meccsükből 48-at (!) megnyert, 2 végződött döntetlennel és csak 9-et veszített el. 

Ami még durvább, hogy az elmúlt 27 (!) összecsapásukból egyet sem tudott megnyerni Chisnall.

A major tornákon is brutális Van Gerwen főlénye. Az angol a 2013-as World Grand Prix-n lepte meg a hollandot, azóta viszont minden televíziós tornán kikapott tőle, legutóbb tavaly a WGP döntőjében. 

Jó játékot láthattunk eddig Chisnalltól a tornán, de komoly meglepetés lenne, ha borítani tudná a papírformát a bombaformába lendülő Van Gerwen ellen. A mérkőzés szorossága pedig vélhetően attól függ majd, hogy az angol hite meddig tart ki. 

{"headTitle":"PDC-világbajnokság 2021, 14. játéknap - negyeddöntők","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-01 13:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ratajski - Bunting: Szettek száma 7.5 felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Anderson - Duijvenbode: Legmagasabb kiszálló 141.5 felett","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Price - Gurneye: 5 vagy több 100+ kiszálló a mérkőzésen","odds":"2.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Játszd meg a fenti tippeket és használd ki a 20. 000 HUF értékű kockázatmentes fogadást:

 • Lépj fel az Unibet oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül.
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak.
   
 • Aktiváld az ajánlatot a 'Számlám/Bónuszaim' menüpont alatt.
   
 • Helyezz el egy fogadást egy sporteseményre.
   
 • Amennyiben az első fogadásod veszít, az Unibet visszatéríti a téted 20. 000 HUF-ig.
   
 • A visszatérített bónusz készpénzben csak a bónusz megforgatási követelmények teljesítése után vehető fel.

 

Regisztrálok az Unibetre
és kérem a 20. 000 HUF kockázatmentes fogadást!

unibet
megosztom