Érdekesség

Több évnyi munkát ér a negyeddöntő - így néz ki a darts-vb díjazása

megosztom

Már csak nyolc játékos maradt versenyben a világbajnokságon, és ők már valamennyien tornagyőztesnek érezhetik magukat. Na nem a Sid Waddell-trófea, hanem a már megnyert pénzdíjak miatt.

Szerda este befejeződtek a nyolcaddöntős küzdelmek a londoni darts-világbajnokságon, így kialakult a legjobb nyolc játékos mezőnye. Az év utolsó napján szünnapot tartanak a tornán, a verseny január 1-én a negyeddöntős küzdelmekkel folytatódik majd. 

Az biztos, hogy izgalmakban nem lesz hiány, hiszen ahogy az lenni szokott, a vb hajrájához érve már szinte minden mérkőzés végletekig kiélezett csatát hoz. A negyeddöntős esélyekkel természetesen kiemelten is foglalkozunk majd, most azonban megálltunk egy pillanatra és megnéztük a vb anyagi lehetőségeit. 

Ezért más kávéház a világbajnokság 

Hogy a világbajnokság mennyire kiemelkedik a tornák közül, azt nem csak az óriási felhajtás, hanem a verseny összdíjazása is tökéletesen visszaadja. A tavalyi évhez hasonlóan idén is 2,5 millió angol fontot osztanak szét a játékosok között, a győztes 500 ezer fonttal lesz gazdagabb. 

Az első fordulóban vereséget szenvedő játékosok a vb-n 7500 fontot tehetnek zsebre, a miheztartás végett, egy Players Championship fordulón a végső győztes 10 ezer fontot vihet haza. A negyeddöntős játékosok 50 000 fonttal lesznek majd gazdagabbak, ami már egy major-torna döntőjének a díjazásához közelít. 

A 4. fordulóban a vb eddigi legjobb meccsét produkáló, ám ott a hajrában drámai módon elbukó Joe Cullen 35 ezer fontot - közel 14 millió forint - kapott vigaszdíjként, ez pedig 10 ezer fonttal több, mint amikor októberben a European Tour keretén belül megnyerte az International Darts Opent, ami karrierje egyik legnagyobb sikere volt. 

És még egy adat, amely segíthet értelmezni ezeket az összegeket: egy teljes munkaidős éves átlagfizetés 31 ezer angol font volt Nagy-Britanniában 2020-ban.

 

A 2021-es világbajnokság pénzdíjazása

 • Győztes - £500,000 (~200 millió forint) 
 • Döntős - £200,000
 • Elődöntő - £100,000
 • Negyeddöntő - £50,000*
 • Legjobb 16 - £35,000
 • Legjobb 32 - £25,000
 • Legjobb 64 - £15,000
 • Legjobb 96 - £7,500

 

Gerwyn Price beelőzheti van Gerwent, ha...

A vb-n megszerezhető pénzek miatt a világranglista alakulása is komoly izgalmakat tartogat. A PDC-rangsor a megnyert pénzdíjak alapján áll fel, az úgynevezett Order of Merit pedig a játékosok utolsó két évét veszi számításba. 

Ez azt jelenti, hogy a vb-t követően a két évvel ezelőtti, 2019-es vb-eredmények esnek majd ki a ranglistából. Azt a tornát Michael van Gerwen nyerte meg, akinek így most 500 000 fontot kell megvédenie, ebből egyelőre 50 ezer van a zsebében. 

Hosszú évek óta Van Gerwen nevével kezdődik a világranglista, ám amennyiben Gerywn Price megnyeri a tornát, úgy a walesi átveszi a vezető helyet a holland ásztól. 

Hogy lesz-e őrségváltás, az hamarosan kiderül, mindenesetre az már tudható, hogy komoly átrendeződések lesznek a ranglistán. Jó pár topjátékos jelentősen vissza fog esni, például a két éve döntőző Michael Smith vagy az elődöntőző Nathan Aspinall is komoly pénzeket bukik el, ugyanakkor Dimitri Van den Bergh, Ryan Searle és Krzysztof Ratajski is folytathatja előrelépdelését a világranglistán.  Az idei évben berobbanó holland Dirk van Dujivenbode az elmúlt két évben 118 ezer fontot dartsozott össze, most két hét alatt megkereste ennek közel a felét. És még hol van ugye a vége...

{"headTitle":"Darts-vb 2021 - Végső győztes ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2021-01-03 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Michael van Gerwen ","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Gerwyn Price ","odds":"4.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Krysztof Ratajski ","odds":"11.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Gary Anderson ","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Dirk van Duijevenbode ","odds":"14.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Dave Chisnall ","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Daryl Gurney ","odds":"19.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Stephen Bunting ","odds":"30.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

 

Fogadj a győztesre a BetClic ingyenes fogadásával

 • Lépj fel a BetClic oldalára és készítsd el a regisztrációdat. 
   
 • Fizess be a számládra egy olyan összeget, amelyet megengedhetsz magadnak.
   
 • Tegyél meg egy fogadást az első befizetésed értékében legalább 1.50-es szorzóval.
   
 • Ha a fogadásod nyer, akkor a nettó nyereményt jóváírják a számládon. 
   
 • Ha a fogadásod veszít, akkor jogosulttá válsz egy ingyenes fogadásra, akkora összegben, amekkora az első befizetésed volt.

 

Kérem a 20 ezres FREEBET bónuszt

betclic
megosztom