Szerencsejáték-ipar

Ilyen lehet a sportfogadás 2030-ban

  • varin

Nagyobb szerep juthat az elemzéseknek és annak, hogy milyen fogadó tesz pénzt az egyes eseményekre.

Kevés olyan szektor van a világon, amely rohamosabban fejlődne a szerencsejáték-iparnál. Napról napra újabb innovációkkal jelennek meg a fogadóirodák, bővítve ezzel a játékosok lehetőségeit, növelve ezzel az élményt és hűséget. Hogy a fejlesztések közepette vajon milyen is lesz a sportfogadás tíz év múlva és hova is lehet még eljutni, arról az SBC News szakértője kérdezte Dinos Stranomitist, az adatelemzéssel foglalkozó Altenar cég vezérigazgatóját.

A szakember szerint a jövő egy olyan irányba mutat, amelyben sokkal nagyobb befolyása lesz az adatelemzésnek a fogadási volumenek és trendek ellenében. Jelenleg ugyanis túlságosan befolyásolják a bukmékerek szorzóit és opcióit a fogadási volumenek, vagyis az, hogy a játékosok többsége milyen opcióra fogad egy mérkőzésen.

Stranomitis szerint maga az oddsképzés és azok változása is sokkal inkább automatizált lesz, mint jelenleg. "Úgy gondolom, az olyan szoftverek fejlesztése lesz a fő irány, amelybe csak bele kell táplálni az esemény részleteit és a különböző információkat, a számítógép pedig kiadja a különböző valószínűségeket, amelyek segítenek az oddsképzésben. A program folyamatosan figyelembe veszi az információkat, illetve a bekövetkezési valószínűséget, ez alapján pedig változtat majd a szorzókon" - mondta az Altenar első embere.

Próbáld ki te is a Logibetet, csatlakozz a nyerőkhöz!

 

>>> ÉRDEKELNEK A PROFI TIPPMESTEREK  TIPPJEI! <<<

 

Ehhez ugyanakkor szükséges, hogy a különböző ligák a lehető legszorosabban működjenek együtt az adatelemzést és szolgáltatás nyújtó cégekkel, amelyre nem biztos, hogy minden esetben meglesz a hajlandóság. 

"A szoftver mindenre kiterjedően fogja értékelni az adott eseményt, így példának okáért ha a favorit csapat jobban játszik ellenfelénél, akkor értelemszerűen csökkenni fog a szorzója az élő fogadásoknál. A számítógép nem csak a statisztikákat vizsgálja, de a kapura lövések minőségét, támadásait is" - mondta Stranomitis, aki hozzátette, nagyobb szerep hárulhat az úgynevezett "okos pénzek" beérkezésének is.

Angolul smart/clever money-nak nevezzük azt a tétet, amely a fogadóirodák szerint egy hosszútávon profitábilis, nyerő fogadótól érkezik. Ezek a tétek a jövőben sokkal jobban befolyásolhatják az oddsok változásait is.

A CEO úgy vélekedik, hogy az ilyen pénzeknek sokkal nagyobb jelentőséget kell tulajdonítani, mint azoknak az úgynevezett "vicces pénzeknek", amelyeket az átlagos fogadók tesznek fel a kedvenc csapataikra. Az ilyen jellegű fogadásokat minták alapján nagyon könnyen ki lehet szűrni.

Fogadj a Hathárom partnerirodáinál!

Oldalunk csak a legmegbízhatóbb, legkorrektebb és legjobb fogadóirodákkal dolgozik együtt. Játssz partereinkkel és biztonságban lesz a pénzed!

"Jelenleg úgy működnek a fogadóirodák, hogy az oddsok lekövetik a pénz mozgását, ám a jövőben ezt tovább kell fejleszteni. A "vicces pénzek" nem jelenhetnek meg az oddsokban, az "okos pénzek" viszont jelentősen befolyásolhatják a számokat" - mondja a szakértő. Ez egyébként tökéletesen egybecseng azzal, amelyet korábban egy kockázatelemzővel készített interjú során megtudhattunk.

Az adatszolgáltatás és a statisztika elkészítésének egyik könnyítése lehet, hogy egyre több és több labdába, illetve akár cipőbe tesznek mikrochipet, amely elemzi a különböző játékhelyzeteket. Példának okáért ha egy játékos posztja eltér az előre megadottól vagy megjósolttól, az jelentősen befolyásolhatja annak szorzóját, hogy például lő-e gólt vagy kap-e sárga lapot.

"Tíz év nincs olyan messze, mint gondolnánk, a fejlődés pedig folyamatos, így bármi megvalósulhat ezen időszak alatt" - zárja gondolatait Dinos Stranomitis.

SBC News