Darts-vb

Hatalmasat hibáztak a bukik ennél a tippnél?!

 • Cesc18
megosztom

Hétfőn a világbajnokság hetedik játéknapjának küzdelmeire kerül sor, ám ezúttal csak este lesznek meccsek.

Kipörögtek az első körös mérkőzések, így hétfőn este már minden összecsapáson a legjobb 32 közé jutás lesz a tét. Négy kiemelt is bemutatkozik, köztük a vb-cím egyik nagy esélyese, Gerwyn Price, de színpadra áll majd Krzysztof Ratajski és Ian White is. Nagyon jó meccsek elé nézünk, lássuk az esélyeket!

Világbajnokság, 7. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
19:00 Krzysztof Ratajski - Ryan Joyce 1.40 3.00
20:00 Ian White - Kim Huybrechts 1.61 2.30
21:00 Gerwyn Price - Jamie Lewis 1.15 5.50
22:00 Gabriel Clemens - Nico Kurz 1.42 2.90

A hetedik játéknap nyitómeccse kapásból elég kiegyenlített csatát ígér. Noha Ryan Joyce szerdán délután Karel Sedlacek ellen a szakadék széléről táncolt vissza, ám ettől függetlenül nem lehet leírni az angol dartsost. Sőt, ezzel a győzelemmel talán még veszélyesebbé vált Krzysztof Ratajskira, aki azért a világbajnoki színpadon zavarba hozható. A lengyel 2018-ban és 2019-ben is az első körben búcsúzott, majd tavaly már kiemeltként tudott meccset nyerni, ám elég nyögvenyelősen múlta csak felül Zoran Lerchbachert. 

Ratajski ezúttal nem hangolt a legjobban, hiszen a PCF-en irtózatosan gyenge kiszállózással korán búcsúzott a Joyce által legyőzött Sedlacek ellen, míg előtte a Grand Slamen a csoportküzdelmek alatt elvérzett. De a World Grand Prix-n és az Európa-bajnokságon is az első meccse után csomagolhatott. Ezeken a tornákon rendre az volt rá jellemző, hogy nagyon gyengén muzsikált a dupláknál.

Kíváncsian várjuk, hogy Ratajski a világbajnokságra össze tudja-e rakni a kiszállózását, hiszen anélkül nem sok esélye van egy komolyabb eredmény elérésére. Sőt, igazából már Joyce ellen sem valószínű, hogy 20-25%-os kiszállózás elegendő lesz a továbbjutáshoz. 

hatharom.com-tippötlet: Fogadás szempontjából egy Joyce magas kiszállóban látjuk a legnagyobb fantáziát, már csak azért is, mert az Unibet 100 alatt húzta meg a line-t.

Ez elég nagy hibának tűnik, hiszen az angol a szezon során elég jó százalékban oldotta meg a 100+ kiszállókat és Sedlacek ellen is erősen benne volt a játékában - 101-ről, 105-ről, 119-ről és 170-ről is kiszállhatott volna, ha megdobja a duplát.

Miután Ratajski ellen egy hosszú meccsre van kilátás, pláne jó esély mutatkozik arra, hogy most befigyel Joyce-nál egy 98.5 feletti kiszálló.

Az est második meccsén Ian White és Kim Huybrechts csap össze, ami ugyancsak komoly izgalmakat tartogat, hiszen a belga a legmagasabb körátlagot dobva (104.25) jutott a legjobb 64 közé. Persze érdemes ezt a helyén kezelni, ugyanis Huybrechts kínai ellenfele semmi ellenállást nem tanúsított, így a Hurrikán kvázi edzés jelleggel dobálhatott. De ha a belga ezt a formáját White ellen is hozni tudja, akkor minden esélye megvan, hogy borítsa a papírformát. 

A 10. kiemelt angol egyébként finoman szólva sem egy nagy vb-menő, az elmúlt két évben egyaránt az első meccsén búcsúzott. Ugyanakkor ezúttal nézők nélkül messze nem ugyanaz a hangulat, ez pedig segíthet White-nak, aki mindig is inkább a floor versenyeken tudta a legjobbját nyújtani. 

Sor kerül az est folyamán egy walesi rangadóra is, méghozzá Gerwyn Price és Jamie Lewis főszereplésével. Utóbbi a torna eddigi egyik legnagyobb fordítását mutatta be, miután Luke Woodhouse ellen 0-2-es szetthátrányból állt fel és harcolta ki a továbbjutást. Amint Lewis-t megcsapta a kiesés szele, onnantól megtáltosodott és varázslatosan kezdett el játszani. 

Kíváncsian várjuk, hogy Price ellen melyik arcát mutatja majd, ami biztos, hogy ezen a meccsen csak és kizárólag a 3. kiemelt walesinek lesz vesztenivalója. Ne felejtsük el, hogy Price tavaly mennyire nehezen kezelte az esélyesség terhét és ezáltal mennyire görcsös volt a játéka. 

Természetesen hatalmas szenzáció lenne, ha Lewis a visszavonulás küszöbén levadászná Price skalpját, ugyanakkor, ha nem is sikerül nyernie, de megizzaszthatja a kétszeres Grand Slam-bajnokot. 

hatharom.com-tippötlet: Amit kinéztünk erre a meccsre, az Lewis esetében az over 3.5 180. Woodhouse ellen nagyon szaladt a keze és nyolcat is dobott, ezúttal pedig ennek a fele is elegendő. Ugyan most azért papíron egy rövid meccs várható, de Lewis ezt akár még három szett alatt is képes lehet megdobni, ha tudja ugyanazt a formáját mutatni, amit 0-2 után hozott.

A játéknap legvégén még egy német párharca is sor kerül Gabriel Clemens és Nico Kurz között. Ez egy nagyon komoly presztízs meccsnek ígérkezik, amelyből messze nem biztos, hogy a kiemelt germán, azaz Clemens jut majd tovább. A júniusi kvalifikáción az elődöntőben ugyanis Kurz 9-7 arányban megviccelte Clemenst és a fiatal német többek között ennek a győzelemnek köszönhetően játszhat ismét az Ally Pally színpadán.

Nagyon érdekes meccsnek ígérkezik, tudásban azért nagy különbség nincs köztük, így leginkább a fej dönthet. 

{"headTitle":"PDC-világbajnokság 2021, 7. játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-12-21 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Joyce legmagasabb kiszállója 98.5 felett","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Lewis 180-as dobásai 3.5 felett","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Játszd meg a fenti tippeket és használd ki a 20. 000 HUF értékű kockázatmentes fogadást!

 • Lépj fel az Unibet oldalára és készítsd el a regisztrációdat ezen a biztonságos linken keresztül.
   
 • Fizess be akkora összeget, amennyit megengedhetsz magadnak.
   
 • Aktiváld az ajánlatot a 'Számlám/Bónuszaim' menüpont alatt.
   
 • Helyezz el egy fogadást egy sporteseményre.
   
 • Amennyiben az első fogadásod veszít, az Unibet visszatéríti a téted 20. 000 HUF-ig.
   
 • A visszatérített bónusz készpénzben csak a bónusz megforgatási követelmények teljesítése után vehető fel.

 

Regisztrálok az Unibetre
és kérem a 20. 000 HUF kockázatmentes fogadást!

unibet
 • Pro
  MoneyMaker
  2020. december 21., Hétfő 09:11
  • Ország:Nemzetközi
  • Fogadás típusa:Ázsiai hendikep
  • Tipp:Joyce +1.5 Set Hc.
  • Időszak:Teljes játékidős fogadás
  • Odds:1.83
  • Eddig éri meg:1.72
  • Tét:4
  • INDOKLÁS:

   Joyce nagyon közel állt a kieséshez Sedlacek ellen, de túlélte és ez a legfontosabb. Ebből meríthet, ha ól emlékszek beszélt is arról, hogy megvan a hit benne, hogy bárki képes legyőzni. Összességében egyébként 90+ körátlagot dobott Joyce, tehát nem játszott rosszul. Ratajski fogható figura, a lengyel nem egy nagy vb-menő, ezt már az elmúlt években is bizonyította, ráadásul az őszi versenyeken nagyon nem találta a formáját. Különösen a kiszállózása volt feltűnően pocsék, és ha erre ismét rágörcsöl, akkor szinte biztosan kiesik. Joyce-ban megvan a potenciál, hogy behúzza ezt a meccset, főleg, ha kap egy kis segítséget a lengyeltől. Jól fizet a +1.5-ös szett hendikep is, így erre esett a választásom.

  • Eredmény:

   3-0

megosztom