Bajnokok Ligája

Félig teli vagy félig üres a pohár? - Így látjátok Ti a Fradi BL-szereplését!

megosztom

Véget ért a Ferencváros számára az európai kupakaland, a magyar bajnok 2009 után játszhatott ismét a Bajnokok Ligája főtábláján.

Nem jött össze a bravúr Kijevben a Ferencvárosnak, az 1-0-s ukrán győzelem pedig azt jelentette, hogy a magyar bajnok számára véget ért a 2020-as BL-kaland. A zöld-fehér együttes 1 szerzett ponttal, öt rúgott és 17 kapott góllal zárta a csoportkört, ahol 2009 óta egyetlen magyar csapatnak sem sikerült szerepelnie.

331516

Szerhij Rebrov együttese a papírformának megfelelően szerepelt a főtáblán, a G csoportban megszerzett negyedik hely a realitást tükrözi. Bár a győzelem nem jött össze, szégyenkeznivalója így sincs a klubnak, az anyagi lehetőségeket tekintve ugyanis messze elmarad még az elitben szereplő gárdáktól.

Csak érdekesség kedvéért: a főtábla nyeretlen együttesei között találjuk az orosz Zenitet, a francia Rennest, a dán Midtyllandot és az orosz Lokomotiv Moszkvát, bár utóbbi két együttes az utolsó fordulóban még változtathat ezen. Ezen együttesek keretének piaci értéke többszöröse a Ferencvárosénak, a csoportellenfelek ereje pedig elmaradt a G jelűtől.

A Fradi a selejtezősorozatot is figyelembe véve összesen 11 mérkőzést játszott le a Bajnokok Ligájában, 3 győzelem, 3 döntetlen és 5 vereség lett a mérlege.

A 2020/21-es idényben mutatott teljesítményért az UEFA-tól 16,15 millió euró - átszámítva nagyjából 5,7 milliárd forintot - juttatást kap majd a klub.

A magyar klubfutball közelmúltját figyelembe véve kijelenthető, hogy a Ferencváros szereplése szakmai és anyagi szempontból az utóbbi évtized legnagyobb magyar klubsikere.

Miután kiderült, hogy a Ferencváros ott lesz a BL-főtáblán, a közvéleményt megosztotta a 'milyen csoport lenne jó' kérdéskör. Sokan egy olyan négyesbe látták volna szívesen a Fradit, amelyből reális esélye lett volna megszerezni legalább az EL-folytatást érő 3. pozíciót, míg mások úgy gondolták, ez a szereplés egy "ajándék" a csapat számára, így a lehető legnagyobb neveket kell Magyarországra hoznia. Végül utóbbi forgatókönyv valósult meg, ám sajnos az élet picit átírta a sorokat, hiszen többnyire zárt kapuk mögött játszották a meccseket.

A Barcelona és a Juventus személyében a Fradi megmérkőzhetett két abszolút csúcskategóriás topcsapattal. Valós esély a pontszerzés természetesen egyik találkozón sem volt, ugyanakkor Torinóban csak egy hajszál választotta el a zöldeket egy világraszóló bravúrtól. Ha nincs a hosszabbításban bekapott gól, akkor talán a továbbjutás is összejött volna, hiszen ebben az esetben egy pont is elegendő lett volna Kijevben. Persze a fociban, mint tudjuk, nincsen 'ha'...

Összességében a Ferencváros kiválóan helytállt az idei sorozatban, a selejtezők során bravúrt bravúrra halmozva került be a csoportkörbe, ahol kicsit nagyobb szerencsével - vagy talán több tapasztalattal - a továbbjutás is összejöhetett volna. Jövőre folytatás következik?

 

Te hogyan értékeled a Fradi BL-szereplését?x;

Ti hogy látjátok a Ferencváros BL-szereplését?

megosztom