Bajnokok Ligája

Két biztonsági tippötlet a Barcelona - Juventus csúcsrangadóra

Ahhoz, hogy a Juventus beelőzhesse a Barcát, az olaszoknak legalább három gólt kéne szerezniük a Nou Campban.

A papírformának megfelelően alakult a Ferencváros csoportja, hiszen a két óriás, a Barcelona és a Juventus kéz a kézben, magabiztos fölénnyel jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Az egyetlen még nyitva maradt kérdés a csoportgyőztes kiléte, de a Barcelona torinói 2-0-s győzelmének köszönhetően rendkívül kedvező pozícióból várhatja az erről döntő találkozót. 

Bár a bajnokságban a katalánok szenvednek, a BL-ben nincs ok a panaszra, hiszen 5/5-ös, 100 százalékos mérleggel állnak. A két csapat torinói meccsét 2-0-ra húzták be a katalánok, ami azt jelenti, hogy a Juventusnak legalább három gólt szereznie és két gólos győzelmet kell aratnia ahhoz, hogy megnyerje a csoportot. 

331516

 

Csapathírek 

Tekintve, hogy ennek a rangadónak már azért nincs akkor tétje, mindkét szakvezető rotálhatja a csapatát. Ronald Komean a BL-ben már két hete ezt teszi, a holland mester vélhetően most is sok fiatalnak adja meg a lehetőséget. Piqué, Fati, Sergi Roberto, Umtiti és Dembelé sérült, így megint felforgatott védelemmel áll ki a Barca. Érdekesség, hogy spanyol lapok nem mindegyike jelöli kezdőbe Lionel Messit, aki az elmúlt két fordulóban a keretben sem volt a BL-ben. Mi viszont úgy számolunk, hogy azért egy Juventus ellen játszani fog az argentin. 

Az olaszoknál a középpályát bolygathatja meg Andrea Pirlo, elöl viszont a tervek szerint Ronaldo és Morata is kezdő lehet. 

[3462016] 2020-12-08 21:00:00 Barcelona - Juventusx

Mire érdemes fogadni? 

A sajtóban a meccset Messi és Ronaldo újabb összecsapásával adják el, de azért a mérsékelt tét miatt nem biztos, hogy tényleg sziporkázó csata lesz ez. 

A csapatok stratégiája ellenkező, hiszen a Juventus számára nincs veszítenivaló, ahogy pedig Pirlo fogalmazott, egy nyílt mecset akarnak itt játszani. Ez akár egy gólgazdag ütközetet is jelenthetne, de azért nem vagyunk benne biztosak, hogy a Barcánál is ilyen szcenárióban gondolkoznak. 

Koeman számára eléggé rezeg a léc, ha lenne állandó elnökség, talán már nem is ülne a kispadon. Ha a csoportelsőséget is elbukják egy ilyen nyert helyzetből, az már tényleg egy a gödör alja lenne. 

A tippek megválasztásánál mi két irányba gondolkozunk: az egyik, hogy nem lesz annyi gól, mint amit a bukik várnak, a másik, hogy a Barca szorzója túlzás. 

Nincs olyan formában a katalán együttes, hogy egyértelmű favoritként lehessen rá tekinteni, így a +0,5-s illetve a +0,75-ös ázsiai hendikepek szerintünk játszhatóak. 

A gólok számát illetően is elég magasra lőtték be a határokat a bukik, de közel sem biztos, hogy négy vagy annál több gól esik ezen a meccsen. Túl sok tétje azért nincs a meccsnek, ilyen esetekben pedig a sérülések elkerülése, a taktikai elemek gyakorlása jelenti a csapatoknak a fókuszt. 

A két biztonsági tippnek gondoljuk az alábbiakat, hiszen tétünk teljes egészét csak egyik esetben legalább kétgólos Barca-sikernél, másik esetben legalább ötgólos végeredménynél veszítenénk el. 

{"headTitle":"Barcelona - Juventus ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-12-08 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Ázsiai hendikep - Juventus +0,75 ","odds":"1.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Gólok száma - 3,75 alatt ","odds":"1.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Te melyik tippet választanád?  

[3462016] 2020-12-08 21:00:00 Barcelona - Juventusx;