NB I

Nem tippelünk, de ajánlunk a "covidos" bajnokira

  • varin

Az Újpest kezdője adja a legnagyobb talányt péntek este, amikor is a Paks látogat a IV. kerületbe.

Normális esetben is baromi nehéz dolgunk lenne a péntek esti Paks-Újpest mérkőzéssel, hiszen adott egy három "vereségből" (Miskolcon csak a zöld asztalnál kapott ki) érkező Újpest és egy parádézó Paks, megfűszerezve a ténnyel, hogy Tolna megyében mumusnak számít a lila-fehér gárda. A helyzetünket pedig tovább bonyolítja a koronavírus, amely szinte totálisan tippelhetetlenné teszi ezt a találkozót. Mi azonban mégis bepróbáljuk a lehetetlent és voksolunk egyet a covidos 90 percre.

{"headTitle":"Újpest-Paks","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-11-27 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Újpest","odds":"3.09","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Paks","odds":"2.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}

Kezdjük a legfontosabbal. A magyar viszonyok (de nyugodtan mondhatjuk, hogy nem csak itthon...) közepette megtudni bármi konkrétumot a kezdők publikálásáig szinte lehetetlen. Híreket, félinformációkat, semmitmondó közleményeket lehet csak alapul venni, így természetesen mi sem tudunk semmi okosat arra vonatkozóan, hogy a zsinórban két meccset halasztó (és az egyiket a zöld asztalnál el is bukó) Újpest milyen csapattal áll majd ki erre a meccsre.

A két csapat utolsó 16 tétmeccsének eredménye: hat újpesti győzelem, tíz döntetlen. A Paks utoljára 2015-ben verte meg az Újpestet.

A gárda hivatalos oldalán egy 20-ai közleményt olvashatunk, amely kivesézi, hogy az erőállapot visszanyerése nagyon nehéz, de fontos faktor a pozitív eredmények és a karantént követően. A közlemény ugyanakkor azt írja, hogy "az edzőpályára már szinte mindenki visszatért", amely előrevetíti, nem azt az Újpestet fogjuk látni, amelyet az MTK lefocizott saját közönsége előtt.

Nézzük a paksiakat, ott legalább nem a sötétben tapogatózunk. Ha éppen nem valami adathalász reklám nyílik meg a paksi weboldal helyett, akkor megtudhatjuk, hogy Bognár György csapatát nem törte össze a kisvárdai vereség és győzni érkeznek Osváthék a IV. kerületbe. Szabolcsban valóban nem volt szerencséje a zöld-fehéreknek, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy a bíráskodással sem volt igazán szerencséje az atomvárosiaknak.

Szégyenkezésre persze semmi ok, a tavalyi, kínkeserves megmenekülést követően az ötödik pozícióban csücsül a Paks, nyolcpontos fórral a kiesést jelentő 11. hely előtt.

A küldetés majdhogynem lehetetlen, az újpesti kezdő ismerete nélkül igazán megalapozott tippet adni felelőtlenség lenne. Érdemes figyelni a lila-fehér híreket, ám ha viszonylag erős csapatot küldenek a pályára, akkor közel duplázós szorzóért nálam ez inkább 1x, mint 2-es.

[3370990] 2020-11-27 20:00:00 Újpest - Paksi SEx;