Sportfogadás

Ezért nem éri meg bundázni, hosszú évekre elmeszelték az északír dartsost

Bizonyosságot nyert, hogy Kyle McKinstry is szándékosan manipulálta egyes meccseit az Icons of Darts Live League alatt.

Augusztusban számoltunk be arról, hogy a DRA két játékos, a holland Wessel Nijman és az északír Kyle McKinstry esetében is vizsgálódik, akik a karanténidőszak alatt méltán népszerű Icons of Darts Live League keretén belül játszottak olyan meccseket, amelyeken gyanús fogadási viselkedésre figyeltek fel. 

Nijman esetében született előbb döntés, a holland játékos amennyiben teljesíti a DRA feltételeit, 2023 februárjától versenyezhet újra.

McKinstry nem úszta meg ilyen olcsón, bundázásért, nem kevesebb, mint 8 éves eltiltást kapott.

Ami a részleteket illeti, a nyomozás után kiderült, hogy az északír nyolc emberhez jutotta el az "infót", akik összesen 39 fogadást tettek 3.980 font értékben. A tiszta nyereségük 18.830 fontra rúgott, ami megközelítőleg 8 millió forint. Mindez a David Evans ellen 5-0-ra elveszített mérkőzéséhez köthető. 

Ezen kívül volt még egy gyanús esete, a már említett Nijman ellen szándékosan nem dobott 180-at, hogy az 1.5-ös határ alatt maradjon. 

McKinstry továbbá nem működött együtt a DRA-val, így a 6 és féléves eltiltása mellé hozzácsaptak még 18 hónapot, illetve 4.730 font büntetést is kapott. Ez azt jelenti, hogy legközelebb 2028 augusztusában állhat ismét tábla elé a PDC keretén belül. 

 

 

McKinstry természetesen megbánta tettét, de vélhetően pontosan tisztában volt azzal, hogy mit kockáztatott...

A DRA részéről pedig egyértelmű az üzenet.