Nemzetek Ligája

Ezt várjuk mi - tippek a magyar-törökre

megosztom

Ha több pontot szerzünk Törökország ellen, mint Oroszország Szerbia ellen, akkor megnyerjük a csoportunkat és felkerülünk az A divízióba. A kulcsembereink nélkül azonban nem lesz könnyű dolgunk. Lássuk, hogyan látják az esélyeket a Hathárom szerkesztői!

mr.blonde

A hírre, mely szerint Gulácsi, Orban, Sallai, Szalai és Szoboszlai sem lép pályára a magyar válogatott utolsó NL-találkozóján, a fogadók alaposan belelendültek és ahogy arról korábban beszámoltunk, a tétjeikkel át is fordították a mérkőzés szorzóit.

Elég nehéz terep ez a mérkőzés, hiszen nehéz megítélni a csapatok valós motivációját. Elvileg mindkét csapatnak kell a győzelem, mi a feljutásért, a törökök a kiesés elkerüléséért harcolnak, ugyanakkor a vendégeknek egy pont is elegendő a bennmaradáshoz, de egy iksz adott esetben - orosz vereség Szerbiában - nekünk is megfelelő lehet.

Mindkét csapatnak ez lesz a 3. mérkőzése egy hét leforgása alatt, szóval benne van a pakliban, hogy nem lesznek már olyan élesek a csapatok. A fizikai fáradtság is kiütközhet, főleg a miénknél, hiszen az Izland elleni meccset követően is láthattunk Szerbia ellen, hogy az utolsó 15-20 percben már elfogyott a szufla.

A török csapat elég jó teljesítményt nyújtott az elmúlt hónapokban, egyedül a magyarok ellen szenvedtek vereséget. Nyilván fűti őket a bizonyítási vágy is.

A fáradtság és a legjobb játékosaink hiánya miatt én most picit szerényebb teljesítményt várok a fiúktól, de végeredményre ezzel nem igazán merek tippelni.

Tipp: Gólt szerez a 2. félidőben - Törökország - IGEN @ 1.72    

varin

Egyszer fogadok a magyar válogatottra, akkor sem kapok egyetlen jó szót sem.. Hát akkor visszatérünk a kontrára! Nehéz egyébként ez a meccs, mert alapvetően egy elég jó török csapatról van szó, a középpályán a világ legjobb rúgótechnikájú játékosával, míg a mi bombázónk már Salzburgban pihen rá a hétvégi bajnokira. De hiába nincs Gulácsi, Szoboszlai, Szalai vagy Orban, ez a csapat folyamatosan bizonyítja, mennyire egységes és erős. Különösen a védelem, ami sokkol engem... Szalai szenzációs, Botka pedig szerintem ezekben a hetekben sikeresen eladta magát egy topliga középcsapatához.

Nem egyszerű megszülni, hogy hol is van az érték. Közel egál oddsoknál behúztam a török +0-t (persze 1.01-ért is megtenném, hiszen a magyarok ellen akkor is lenne érték.....), ami mostanra csak 1.65-ös átlagon van, míg a Nego-gól 11-szeres oddson hatalmas value volt, nem is csoda, hogy már csak 5.50. Ám ha összeadom, hogy Lajosunk lő legalább kettőt 101-szeres oddsért, illetve nyernek a törökök, az már legalább öt gól! Tartalékos a török hátsó sor, de a góllövő formájuk igencsak rendben van, így nem tűnik ördögtől való ötletnek behúzni ez izmos overt. Amúgy is valószínű, hogy az egész 90 percnek semmi tétje sem lesz...

Tipp: 3.5 gól felett @3.60    


>>Százalékban mekkora esélyt adsz Magyarország győzelmére Törökország ellen?
Számold ki a
Tippkalkulátor segítségével, hogy korrektek-e szerinted a szorzók! <<


Tomihmv

Mindkét csapat eredménykényszerben lép pályára, hiszen a magyarok a feljutásért, míg a törökök a kiesés elkerüléséért, továbbá a második helyért küzdenek.

Azonban a mieinknél több kulcsjátékos is elhagyta a válogatottat, ahogy fentebb mr.blonde kolléga jelezte is, ám a törököknél is leléptek páran. Az oroszok ellen gólt szerző Ünder vagy a hétről hétre megbízhatóan teljesítő Celik sem lesz ott a gyepen, illetve még sokan mások, de ők már korábban kiestek a pikszisből.

Mindezeknek köszönhetően a egy hajszálnyival, de a vendégek tűnnek esélyesebbnek, azonban a lelki plusz (az Eb-re való kijutás miatt) egyértelműen nálunk van, így nálam totál háromesélyes a meccs. Ezért, illetve az eredménykényszer miatt, továbbá, hogy ez az utolsó csoportmeccs és ettől függ minden, szerintem a mindkét csapat szerez gólt lehet a jó választás a szerdai csörtére.

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt @ 1.84   

gb1

A FIFA-világranglistáján 14 hellyel előznek minket a törökök, de talán ennél most már közelebb vagyunk hozzájuk a valós erőviszonyokat tekintve. Ugyanakkor láthatjuk, hogy mióta Senol Gunes másodszor - korábban, a 2002-es vb-n bronzig jutott a csapattal - ült le a válogatott padjára, 19 meccsen mindössze kétszer hagyták el vesztesen a pályát.

Ebből az egyik skalpot ugyebár pont mi jegyezzük, ezt a bravúrt kéne megismételni a Puskás Arenában.  Mivel azonban a csoportban továbbra is bármi megtörténhet, így a vendégek sem alibizni jönnek Budapestre és az előző eredmények alapján szerintem a kimenetel helyett a közel kétszeres oddson kínált gólváltásban lehet az érték.

Tipp: Mindkét csapat szerez gólt - igen @1.84    


Ti mire fogadnátok a Magyarország-Törökország meccsen?

 

megosztom