EURO 2020

Ezt várjuk mi - tippek a magyar-izlandi Eb-pótselejtezőre

megosztom

Jön az év meccse a válogatott számára! Lássuk, hogyan tippelik a találkozót a 63 szerkesztői!

mr.blonde

Ha létfontosságú mérkőzés, akkor biztos, hogy  valami előre nem látható balszerencse éri a magyar csapato(ka)t. A nézők nélküli stadion valamint Marco Rossi pozitív koronavírustesztje eléggé nagy csapásnak tűnik, igazán bosszantó és frusztráló lehet, de inkább a szurkolóknak.

Ez a magyar csapat szerintem többször bizonyította már, hogy van tartása és mentálisan abszolút egy profi alakulat, szóval inkább hajlok arra, hogy ezek a negatív dolgok csak még makacsabbá és elszántabbá teszik a fiúkat. Az meglehetősen ritka, hogy a keret kulcsemberei közül mindenki hadra fogható legyen, ráadásul valamennyien játszanak is a klubjaikban. A BL-ben, az EL-ben vagy éppen erős bajnokságban légióskodó játékosoknak tudnia kell kezelni a helyzetet. Jó formát mutatott a csapat az elmúlt hónapokban, szóval tényleg nem nagyon van miért aggódni. Szerintem az orosz, a török vagy a szerb csapat nem rosszabb, mint az izlandi.

Kőkemény meccsre és nagyon nagy küzdelemre számítok, ahol akár egy gól is döntő lehet. Okosan kell játszanunk, de ha nem bakizunk bele hátul, a spori meg nem néz be a kárunkra semmit, akkor szerintem megcsináljuk ezt a meccset.

 

Tipp: Magyarország -0.25@2.05    

varin

A továbbjutás legelső percében leírtam, hogy ez a párharc tökéletesen 50/50, nem tudok nagy különbséget tenni a két csapat lehetőségei között. A magyarok parádés formában vannak, a hazai pálya segíthet, az izlandiak viszont lassan négy éve vegetálnak, viszont úgy vélem, jobb játékosok alkotják a skandináv együttest.

Nyilvánvalóan azt leírni egy ilyen párharc esetében, hogy melyik csapatnak fontosabb a mérkőzés, orbitális hülyeség, mégis inkább a vendégek számára létkérdés az Eb-részvétel. Ez rengeteg izlandi futballista utolsó tornája lehet, búcsúzhatnak olyan nagyágyúk, mint Sigurdsson, Finnbogason vagy a kapus, Halldorsson, míg a magyar egy fiatal, épülőfélben lévő együttes, amelynek sok lehetősége lesz még révbe érni. Ettől függetlenül persze hazai pályán szó sincs arról, hogy motivációs problémák léphetnének fel...

Viszont úgy gondolom, az előzőleg belőtt 50/50-es esély hatására az izlandiakban lett az érték mostanra. Már a hétfői hírek napvilágra kerülését megelőzően is tetszetős volt egy +0.25-ös hendi, viszont az, hogy szurkolók nem lesznek, nálam messze nem csak három századot jelent, amennyit csökkent a hendikep.

A legjobb forgatókönyv szerint a magyar csapat hosszabbítás után jut ki az Eb-re, így a kecske sem marad éhes és a káposzta is túléli a kalandot, de mindent egybevetve nálam Izland esélyesebb a kijutásra, mint Magyarország. Jöhetnek a kövek!

Tipp: Izland +0.25 @1.83    


>>Százalékban mekkora esélyt adsz Magyarország győzelmére Izland ellen?
Számold ki a
Tippkalkulátor segítségével, hogy korrektek-e szerinted a szorzók! <<


Tomihmv

Nagy kár, hogy zárt kapuk mögött rendezik meg a találkozót, mert 20 ezer fanatikussal a hátunk mögött sokkal nagyobb sanszunk lett volna a sikerre. Ugyanakkor Szoboszlai hosszas huzavona után mégis pályára léphet, ami azért óriási plusz válogatottunk számára.

Mindezen tény ellenére azért nem érzem magunkat nyeregben, ahogy a bukmékerek is szemléltetik szorzóikkal, esélyesebbek vagyunk, de nem toronymagas favoritok. 

Az őszintét megvallva, sajnos bármi benne van a meccsben, az viszont biztos, hogy egy szoros, kemény, inkább fizikai, mint technikás focit látunk majd, hiszen mindkét válogatottnak és nagyon sok játékosnak, ez lesz az év mérkőzése. 

Mivel hiba sehol sem fér bele, borítékolható, hogy semmi kockázat nem várható a felektől, egyszerű megoldásokat láthatunk majd, avagy nagyon jó eséllyel kevés gól születik majd a találkozón.

Tipp: Kevesebb, mint 2,5 gól @ 1.53    

gb1

Több a pozitív, mint a negatív előjel az év meccsével kapcsolatban és ugyan általában szkeptikusan állok a válogatotthoz, az utóbbi találkozókon elnyerték már az én bizalmamat is. Végre újra van karaktere a csapatnak, látszik az akarás, a küzdés és nem utolsó sorban a tudása sem kicsi a keretnek.

Izland viszont abszolút formán kívül érkezik, az utóbbi 14 idegenbeli meccséből csak kettőt (Moldova és Andorra ellen...) tudott megnyerni, a keret kiöregedőben van és lehet, hogy egy fokkal rutinosabb a mieinkénél, de az utóbbi időben bőven fogható. Bár ezúttal az esélyesség terhe kissé a Rossi-legénységet nyomja, szerintem piszok nehéz meccsen, de összehozzák a továbbjutást, így nem is cifráznám tovább. 

Tipp: Magyarország továbbjut @1.70    


Ti mire fogadnátok a Magyarország-Izland meccsen?


[3224499] 2020-11-12 20:45:00 Magyarország - Izlandx;
megosztom