Nemzetközi foci

Bölcs dolog lehet a sztárcsapatok ellen fogadni

  • varin

Folyamatosak a problémák a játékosok beérkezése körül Afrikába, ez jó lehetőséget nyújt a fogadásra.

A Nemzetek Ligája-találkozók és felkészülési mérkőzések közepette a világ más táján is válogatott összecsapásokat rendeznek, Afrikában például a kontinensviadalra selejteznek a csapatok. Nincs azonban igazán könnyű helyzetben a legtöbb sztárcsapat, hiszen ahogyan az élet minden területén, úgy a koronavírus itt is vastagon érezteti hatását.

A nigériai focicsapat példáján keresztül lehet a legjobban látni, mekkora problémát is okoz jelenleg a fekete kontinensre való beutazás az Európában futballozó játékosoknak. A Szuper Sasok pénteken lépnek pályára Sierra Leone ellen, ám szó sincs arról, hogy napok óta együtt tudnának készülni Icheanachóék a mérkőzésre, a játékosok ugyanis fokozatosan szállingóznak be az edzőtáborba.

A 24 fős meghívott keretből hétfő reggelre még csak 5, keddre 14, szerda estére pedig 19 játékos érkezett meg Nigéria csapatához.

Ez nagyban nehezíti a felkészülést, amely vélhetően elsősorban azokat a válogatottakat érinti, ahol a futballisták túlnyomó többsége Európában futballozik.

Ha például megnézzük a szerdai eredményeket, azt láthatjuk, hogy az öt favorit hazai csapatból csak kettő tudott hazai pályán nyerni, Guinea is csak 1-0-ra Csád ellen, illetve Szenegál is csak 2-0-ra Bissau-Guineával szemben.

Nem tűnik ördögtől való gondolatnak tehát, ha megtámogatjuk a "kicsiket" a selejtezős csoportmérkőzéseken egy pluszos hendivel. Hiszen amíg egy Csádnál vagy Sierra Leonénál a játékosok többsége otthon futballozik, vagyis nincs különösebb probléma a be-, illetve kiutazással, addig egy nagy válogatottnál ez igenis problémát jelenthet...

{"headTitle":"Underdog-tippjeink a selejtezőkre","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-11-12 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Elefántcsontpart-Madagaszkár - Madagaszkár +1.5","odds":"1.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Nigéria-Sierra Leone - Sierra Leone +2.25","odds":"1.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}