Spanyol foci

Idén végre beérik a CR7-utód?

  • varin

Joao Félix már most olyan termelékeny, mint tavaly a teljes szezonban. Végre kibontakozik a portugál tini?

Évekig Cristiano Ronaldo utódjának tekintették az Atlético Madrid csodagyerekét, Joao Félixet, ám a berobbanás finoman szólva sem sikerült. Tavaly minden sorozatot figyelembe véve mindössze 9 gólt szerzett 36 mérkőzésen, ami azért nem ronaldói magasság. Idén viszont úgy tűnik, más a helyzet, végre tényleg megmutathatja magát a Benficában nevelkedő játékos.

{"headTitle":"Ki nyeri a spanyol gólkirályi címet?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-11-21 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lionel Messi","odds":"2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Luis Suárez","odds":"5.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Karim Benzema","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Anssumane Fati","odds":"51","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Joao Félix","odds":"17","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A még mindig csak 20 éves Félix ugyanis parádés formában kezdte a szezont. Hét La Liga- és három BL-meccsen összesen hét gólt szerzett és kiosztott mellé három gólpasszt is, vagyis asszisztok terén már most ott tart, ahol a teljes tavalyi szezonban, de gólokban is messze felülmúlhatja a 2019/20-as termést.

Diego Simeone többször is elmondta játékosával kapcsolatban, hogy több önbizalomra van szüksége és a tavalyi produktum nem volt éppen kimagasló, ám ne felejtsük el, hogy 20 évesen még Ronaldo is csak bontogatta a szárnyait a Manchester Unitednél, az igazi áttörést 22 évesen érte el a Vörös Ördögöknél.

Ha viszont így folytatja Joao Félix, akár be is jelentkezhet a gólkirályi címért, ahol természetesen Lionel Messi vagy éppen saját csapattársa, Luis Suárez lehet komoly vetélytársa.

Ha Messi nem lesz igazán motivált a szezon második felében és Suáreznek is gondjai lesznek a termelékenységgel, megérheti a korábban kiajánlott, ám közben súlyosan megsérült Fati mellett egy másik hatalmas ígéretre dobni egy kis aprót.

15585#00