Golden Boy

Mennyi esélye van Szoboszlainak a Golden Boy-díjra? Mutatjuk!

  • mr.blonde
megosztom

Bár a közönségszavazáson egyelőre magasan vezet Szoboszlai Dominik, a fogadóirodáknál messze nem a magyar játékos a favorit a 2020-as Golden Boy-díjra.

A Golden Boy-díjat 2003-ban az olasz Tuttosport alapította meg, az elismerést pedig a legjobb, Európában játszó 21 év alatti játékos kaphatja meg. Bár sokak fejében úgy él ez a díj, mint amit a közönség szavazhat meg, valóság ezzel szemben az, hogy csak bizonyos európai újságoknál dolgozó sportújságírók voksolhatnak, majd az ő szavazataik alapján hirdetnek győztest.

A Golden Boy-díj évről évre nagyobb figyelmet kap, ami nagyban köszönhető, hogy a labdarúgók egyre fiatalabb korban képesek már kiugró és meghatározó teljesítményre. A korábbi győztesek között olyan neveket találhatunk, mint Leo Messi, Cesc Fabregas, Mario Götze, Paul Pogba, Kylan Mbappé vagy Joao Félix.

A Reb Bull Salzburgban remeklő Szoboszlai Dominiket Európa egyik legnagyobb ígéretének tartja a szakma, így nem meglepetés, hogy a magyar középpályás is szerepel az idei Golden Boy már szűkített, 20 fős listáján.

Bár az Tuttosport honlapján elérhető szavazáson Szoboszlai elég meggyőző fölénnyel vezet, sajnos az online szavazatok nem sokat érnek majd a díj odaítélésekor. Jelenleg Szoboszlai olyan sztárokat utasít maga mögé, mint Jadon Sancho, Ansu Fati, Alphonso Davies vagy korábbi csapattársa, Erling Haaland.

A (magyar) szurkolók szavazatai viszont nem hatották meg a bukmékereket, akik teljesen más erősorrendet állítottak fel a szorzóikkal. Az Unibeten tudunk fogadásokat kötni a díjra, a buki számai szerint pedig három futballistának lehet reális esélye az elismerés elnyerése.

{"headTitle":"Golden Boy 2020 ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-12-14 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Erling Haaland ","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Alphonso Davies ","odds":"2.3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Jadon Sancho ","odds":"2.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Phil Foden ","odds":"7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Ansu Fati","odds":"12","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Szoboszlai Dominik ","odds":"31","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Dejan Kulusevski ","odds":"31","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
Így találod meg ezt a fogadást
Unibet >Labdarúgás > Összes Labdarúgás >Nemzetközi Díjak > Golden Boy

A legnagyobb favorit Haaland, aki a Dortmundban és már a válogatottban remekelni tud, mögötte a Bayern Münchennel mindent megnyerő és ezzel az elitbe berobbanó Davies következik, majd a képzeletbeli dobogó legalsó fokán találjuk Sanchót. A spanyol bajnokság góllövőlistáját holtversenyben vezető Ansu Fati csak az ötödik, a Real Madridban játszó Vinícius pedig csak a 13. a listán. Szoboszlai a chelsea-s Huddson-Odoi és a juvés Kuluveskivel áll holtversenyben a 10. helyen.

Nehéz jelenleg elképzelni, hogy ne a norvég támadó kapja meg a díjat, hiszen a 2020-as év tényleg róla szólt. A tavalyi BL-kiírásban csak Lewandowski rúgott nála több gólt, a Bundesligában 5 meccsen 5 gólnál jár,de betalált már a BL-ben is, a Nemzetek Ligájában pedig 4 meccsen hatszor mattolta az ellenfeleket. Haaland szorzója 1.85 jelenleg, ami nem is rossz befektetés, főleg ha kihasználjuk az Unibet első befizetési bónuszát, amely akár most 10. 000 HUF-ra is rúghat.


Kérem a 10. 000 HUF bónuszt
és
a 3.000 HUF ingyenes fogadást

 

 

Szerinted kire érdemes fogadni?

megosztom