Európa Liga

Jól fizet egy újabb milánói potya

  • varin

Legfontosabb játékosát nélkülözi a Milan, így pedig egy gólra jók lehetnek a prágaiak.

Két, a hazájában még veretlen csapat ugrik egymásnak csütörtökön este Milánóban, a Serie A listavezetője az eddig tökéletes mérleggel bíró Sparta Prágát fogadja a San Siróban. Mondhatnánk, hogy országos egyes, de ennél azért nehezebb dolga lesz az olaszoknak.

{"headTitle":"AC Milan-Sparta Prága","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-10-29 18:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Milan","odds":"1.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.09","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Sparta Prága","odds":"8.03","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Ennek elsődleges oka pedig a Milan talán legfontosabb hiányzója, Gigi Donnarumma. A válogatott portásnál (a friss igazolás Haugéval egyetemben) koronavírust diagnosztizáltak, így a kaput ismételten Tatarusanu őrzi majd, ahogyan tette ezt a Roma elleni meccsen is.

A rutinos román kapus a Farkasok ellen először ölthette magára a milánói mezt, ám ezt rögtön úgy "hálálta" meg, hogy tulajdonképpen mindhárom gólból kivette a részét. Végig bizonytalanul védett, a beívelések pedig életveszélyesek voltak a kapujára, egyértelműen rámutatva, mennyire fontos pontja is az olaszoknak Donnarumma.

"A hibák részei a futballnak, Tatarusanu elrontotta az időzítést. Ő egy erős kapus, ez volt a debütálása. és ez olyasmi volt, aminek érezni lehetett a hatását" - mondta röviden kapusáról Pioli mester.

Az első sorban persze nincs gond, a tervezett kezdőben ott van Zlatan Ibrahimovic, így a minőség szinte garantált, Piolinak pedig úgy is rengeteg opciója van, hogy Hauge beteg, Rebic pedig sérült.

Az EL-ben csúfos vereséggel rajtoló Spartának nem lesz könnyű küldetés a javítás, hiszen még ez ellen a felforgatott, talán inkább a bajnokságot priorizáló Milan ellen is kevés esélyük van a pontszerzésre. Mindazonáltal idén nyolc tétmeccsen összesen 23 gólt szereztek a csehek, egy találatra pedig a bizonytalankodó Tatarusanu ellen is jók lehetnek.

{"headTitle":"Milan-Sparta Prága","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-10-29 18:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3462336] 2020-10-29 18:55:00 AC Milan - Sparta Praguex;