Bundesliga

Kontrázzuk Gulácsiékat az éllovasok csatáján?!

  • gb1

A tavaly épphogy az élvonalban maradt Augsburg villámrajtot vett és akár a Lipcsét is meglepheti.

Meglepő módon a Bundesliga 4. körének egyik legérdekesebb párosítása az Augsburg-Lipcse, melyen az első látogat a második otthonába. A bajor csapat még soha nem kezdte ilyen jól a Bundesliga-idényt és még egyszer sem volt veretlen három kör után, így a szériát tovább bővíteni nem kis bravúr lenne, de az oddsokból is tükröződik, hogy komoly erőpróba vár Heiko Herrlich fiaira.

{"headTitle":"Augsburg-RB Leipzig","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-10-17 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Augsburg","odds":"6.21","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Lipcse","odds":"1.54","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Persze komoly skalp már így is van a tarsolyban, hiszen a nyitókörös Union Berlin felett aratott sikert a Dortmund elleni 2-0-s diadal követte, amely bejárta a világsajtót. A sikereket nagyrészt - eddig - hihetetlenül masszív védekezésüknek köszönhetik, amit jól szemléltet, hogy három meccsen csupán egyszer kapituláltak. Rafal Gikiewitz portás is bőven kiveszi a részét a melóból, aki eddig liga rekordot jelentő 15 védést mutatott be, mindezt 16 kapura tartó lövésből.

Herrlich nem is valószínű, hogy nagyon belenyúl az eddig remekül muzsikáló kezdőbe, kérdés, hogy a két hetes szünet nem jött-e rosszul a menetben lévő társaságnak. A vendégeknél természetesen a pályán láthatjuk majd Gulácsi Pétert, ám Willi Orbánnak továbbra is küzdenie kell a játékpercekért. Sabitzer és Konaté játékára nem számíthat Nagelsmann, aki amúgy megszerezte a Romából kölcsönbe a legendás Patrick Kluivert fiát, Justint.

[3399190] 2020-10-17 15:30:00 Augsburg - RB Leipzigx

Nyilván nem véletlen, hogy a bukik ennyire favorizálják a BL-elődöntőig menetelő lipcseieket. Elég beszédes mutatók, hogy például az utóbbi 18/17 Bundesliga-meccsükön nem kaptak ki, míg az Augsburg elleni 8 egymás elleni összecsapásból is csak egyet veszítettek. A Werner által hagyott űrt egyelőre úgy tűnik, sikerült betölteni, többek közt Emil Forsberg került rivaldafénybe, aki már 2 gólt és egy gólpasszt jegyez.

Igaz, hogy remek időszakon van túl a ligában a Lipcse, de a fentebb említett 18 meccsből 9 alkalommal pontosztozkodásra kényszerült. Ha hozzátesszük, hogy az Augsburg tavaly a 17 WWK Arenában lejátszott meccsből csak 6 alkalommal veszített, akkor talán már érezhetjük, hogy a bukik kicsit túl mélyre lőtték Gulácsiék szorzóját. Ha Herrlich tanítványai nem zökkentek ki a pihenő miatt, úgy véljük pariban lehetnek a Lipcsével, így a 'V'-nél jobban fizető kontrával szemezgetünk.

{"headTitle":"Augsburg-RB Leipzig","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-10-17 15:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Augsburg +1.5","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3399190] 2020-10-17 15:30:00 Augsburg - RB Leipzigx;