NBA

A Király elfoglalta a trónt, sőt akár duplázhat is - friss szorzók

megosztom

Lezárult a rekordhosszú NBA-szezon, melyben a papírformának megfelelően a Lakers diadalmaskodott.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban szemtanúi lehettünk, hogy a 2019/20-as NBA-kiírást a Los Angeles Lakers csapata nyeri meg, mégpedig a franchise történelme során a 17. alkalommal. Már annak is örülhettek a semleges és Miami-szurkoló nézők, hogy a Heat kettőt elhappolt a Vogel-legénység elől, de valójában egy pillanatig sem volt kérdés, hogy kinek a kezében landol a Larry O’Brien-trófea.

A legtöbbet ezért nem kérdés ki tette, nem más, mint a “Király”, azaz LeBron James. A 35 éves kora ellenére is csúcsformában lévő játékos a 4. bajnoki címét söpörte be és 4. alkalommal kapta meg a Bill Russel-serleget is, amelyet a döntő legértékesebb játékosának adnak át. Sokatmondó statisztika, hogy 

James lett az első játékos, aki 3 különböző csapatot vezetett úgy a csúcsra, hogy megkapta a Finals MVP-díjat. 

Pedig két éve már-már úgy tűnt, hogy a Király talán soha többet nem emelheti magasba ezeket az értékes elismeréseket. A Duranttel felerősített Warriors simán verte a Clevelandet a 2018-as döntőben és James akkor jutott az elhatározásra, hogy nyugaton próbál szerencsét. Pedig Pat Riley mindent megtett, hogy visszacsábítsa a Heathez, amely végül nélküle is a fináléig ment, ki tudja, talán most Miamiban is újabb sikert ünnepelhetne.

Tudtad? A 2020/21-es, 75. NBA-szezont leghamarabb december 25-én kezdik az alapból meghatározott október 21. helyett. A pandémia miatt tolódott szezonban a döntőt júniusra időzítik, hiszen júliusban már rajtol a tokiói olimpia.

A sportban persze nincsen “ha”, ezt pedig valószínűleg a Király sem bánja, hiszen a 4. gyűrűjével egy lépéssel közelebb került MJ-hez a történelem legjobbja-diskurzusban, bár megelőzni valószínűleg soha nem fogja tudni. Jordannak 6 bajnoki-címe van, ez viszont talán elérhető közelségbe került, hiszen ha összejön a duplázás, utána még lesz ideje akár role playerként is elhozni plusz egyet. Más kérdés, hogy MJ 6/6 döntőt nyert, LBJ pedig 10/4-nél jár.

A 2020/21-es szezon végső győzelmére mindenesetre újfent a Lakers a legesélyesebb, amint azt az Unibet friss szorzóiból is láthatjuk. Érdekesség, hogy a finalista Heat csak holtversenyben az 5., míg a nyakán a Durant-Irving sztárduót soraiban tudó Nets, előtte pedig a Curry-Thompson felépülésével újra masszív erővé váló GSW-t találjuk.

Szerinted van még egy gyűrűnyi erő LeBronban?

 

 

 

 

{"headTitle":"NBA 2020/21 - Nyertes - beleértve a rájátszásokat","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Los Angeles Lakers","odds":"4.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Los Angeles Clippers","odds":"5.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Milwaukee Bucks","odds":"6.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Golden State Warriors","odds":"7.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Brooklyn Nets","odds":"10.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Miami Heat","odds":"10.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Boston Celtics","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Toronto Raptors ","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

>>>REGISZTRÁLOK AZ UNIBETRE ÉS KÉREM A 10.000 HUF KEZDŐ BÓNUSZT ÉS A 3.000 HUF EXKLUZÍV INGYENES FOGADÁST!<<<

megosztom