NB I

Könnyen zöldülhet ez a tipp a Puskás-Kövesden

  • Tomihmv
megosztom

A hét utolsó munkanapján elstartol a magyar élvonalbeli bajnokság ötödik fordulója.

A Puskás ezúttal hazai pályán játszik. - Fotó: pfla.hu

Vége a válogatott mérkőzések okozta szünetnek, és a Magyar Kupa első főtáblás fordulója is kipörgött, így a hétvégén visszatér az NB I! A nyitómérkőzést pénteken este rendezik Felcsúton, ahol a Puskás Akadémia a Mezőkövesd együttesét fogadja.

Igen rossz körülmények között indult a hazaiak új szezonja, köszönhetően a megannyi pozitív tesztnek. Ennek köszönhetően gyorsan elbúcsúztak az Európa Ligától, viszont a bajnokságban eddig nagyon jól helytállnak. Az Újpestet és a Kisvárdát felülmúlták, míg a Viditől igaz, hogy 3-1-re kikaptak, azonban vereségüket az utolsó pár percben bekapott két gólnak köszönhetik.

A hétvégi Magyar Kupa találkozójuk elmaradt, avagy két hete a pénteki meccsre készülnek a felcsútiak, ráadásul egyre többen szállingóznak vissza a csapatba, és már közel az összes játékosára számíthat a PFLA.

"Kétségkívül nehéz volt összeállítani a csapatot az elmúlt időszakban, hiszen egy komplett csapatra való játékos esett ki, így megváltoztak a tervek. Szerencsére a fiatalokból is versenyképes csapatot tudtunk összeállítani, nagyon jó volt a fiúk hozzáállása, és az utolsó mérkőzést kivéve jött az eredmény is. A játék képe alapján Fehérváron is megérdemeltük volna a döntetlent, ami szintén pozitívum, de tudatában vagyunk annak, hogy a Mezőkövesd ellen teljesen más mérkőzés vár ránk. Nem teszek különbséget ellenfél és ellenfél között, a kövesdiek elleni meccs éppúgy fontos számunkra, mintha a Fehérvárral, vagy bárki mással játszanánk. A lényeg, hogy jó futballt mutassunk be és jó eredményt tudjunk elérni" - nyilatkozta Hornyák Zsolt, a hazaiak mestere a pfla.hu-nak.


>>>FOGADJ A LEGJOBB ODDSOKON A PINNACLE-NÉL!<<<


Ami a vendégeket illeti, a Mezőkövesd beragadt a rajton, hiszen Diósgyőrben kikapott, majd a Zalaegerszeggel nem bírt otthon. Ezt követően viszont a Paksot idegenben, majd a Budafokot otthon gyűrte le, amely eredményeknek köszönhetően a harmadik helyre jött fel a tabellán.

A pénteki meccsre egy irgalmatlan nagy sikerrel hangolt a Zsóry, hiszen a Magyar Kupában, Mándokon sikerült 8-1-re (!) nyernie, ami még akkor is megsüvegelendő teljesítmény, ha a mándoki együttes a megyei első osztályban rúgja a bőrt. A siker mellett a vendégeknek egyébként sikerült tovább erősíteniük játékoskeretüket, hiszen a héten megállapodtak Antonio Vutovval, a korábbi bolgár korosztályos válogatott támadó középpályással.

Tavaly a két fél a bronzéremért harcolt, és végül a Puskás Akadémia jött ki győztesen a versenyfutásból. A Magyar Kupában viszont a Mezőkövesd kerekedett felül, sőt a felek utolsó öt egymás elleni tétmérkőzésén a felcsútiak nem tudtak győzni (három iksz és két vereség a mérlegük).

Van miért tehát visszavágnia a Puskásnak, ami össze is jöhet, hiszen jó formában van a csapat. Ugyanakkor a Mezőkövesdre sem lehet panasz mostanság, és mivel közel két azonos erősségű, támadófocit preferáló alakulatról beszélünk, így szerintünk simán zöldülhet a mindkét csapat szerez gólt fogadási opció a nyitómeccsen.

{"headTitle":"Puskás Akadémia - Mezőkövesd","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-25 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt","odds":"1.735","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3370948] 2020-09-25 20:00:00 Puskás Akadémia - Mezőkövesd Zsóryx;
megosztom