Európa Liga

Ez a tippünk a Milan EL-kötelezőjére

  • varin

Habkönnyű győzelem vár a Milanra, így Pioli tartalékolhat is Írországban.

Nem kis neveket köszönthetünk az Európa Liga aktuális fordulójában, hiszen pályára lép többek között a Tottenham, a Galatasaray és az AC Milan is. Az olaszok az ír Shamrock Rovers ellen kezdik meg a menetelést, a mérkőzést pedig egyébként Farkas Ádám révén egy magyar játékvezető dirigálja. Okozhat bármilyen problémát a sztárcsapatnak a Shamrock?

{"headTitle":"Shamrock Rovers-Milan","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-17 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Shamrock Rovers","odds":"21","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"AC Milan","odds":"1.07","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Természetesen nincs igazán értelme csapatértékekről és lehetőségekbeli különbségekről beszélni, a Roversnél hatalmas ünnep lesz a Milan vendégsége. Az elmúlt években hasonló kaliberű csapat nem járt a Tallaght Stadiumban, bár azért a 2011-es EL-csoportkörben találkoztak a Tottenhammel, illetve egy évvel korábban a Juventus is vizitált itt.

Az elmúlt években viszont sok sikerélmény nem jutott ki a tavaly második helyen végző együttesnek, hiszen olyan csapatok ütötték ki az EL-ből, mint a ciprusi Apollon, a svéd AIK, a cseh Mlada Boleslav vagy a finn RoPS. Az idei EL-szezon sem indult igazán erősen, hiszen a szintén finn Ilves ellen csak 12-11 arányban megnyert büntető párbajban sikerült továbbjutni, viszont a bajnokságban rendkívül jól szerepel eddig a Shamrock, nyolc ponttal vezetik Premier Divisont, ami előrevetít egy rég várt bajnoki címet.

Embed from Getty Images

A legnagyobb kérdés persze a Milan motiváltsága és keretének erőssége. A Rossoneri először hétfőn lép pályára a Serie A-ban, amikor is a Bologna látogat a San Siróba, így főpróbának és önbizalomnövelésnek jó lehet a Rovers elleni 90 perc. Ugyanakkor nincs rákényszerítve Pioli mester a legerősebb keret szerepeltetésére, így inkább kaphatnak az újoncok játéklehetőséget, mint Brahim Diaz vagy Sandro Tonali.

És bizony a milánói csapat kerete igencsak erős, nincs igazán kimaradó játékos, így az említett új szerzemények mellett elutazhat a csapattal Ibrahimovic, Calhanoglu, Kessié és a többi spíler is, jelezve, hogy Pioli komolyan veszi a sorozatot. Viszont arra azért mernénk fogadni, hogy többen a csillagok közül csak a padon kapnak szerepet.

Természetesen az 1.07-es milánói szorzóban nincs igazán érték, miként nem szívesen lövetnénk gólt az írekkel sem. Véleményünk szerint nem lesz igazán látványos, gólgazdag mérkőzés, van olyan stabil ez az ír csapat, hogy a bajnokságra készülő Milan azért ne lőjön 5-6 gólt neki. Nehézkes első félidő után főleg a második játékrészben nyílik majd ki a gólcsap, így fogadásunk szerint a fordulás után esik több gól.

{"headTitle":"Shamrock Rovers-Milan","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-17 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Melyik félidőben esik a több gól? 2. félidőben","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3423658] 2020-09-17 20:00:00 Shamrock Rovers - AC Milanx;