Bajnokok Ligája

Ezzel a két tippel kockáztatnánk a Gent-Rapid BL-selejtezőn

  • mr.blonde
megosztom

Akár az állásába is kerülhet Bölöni Lászlónak, ha nem sikerül továbbjutnia a BL-ben.

A belga klubfutball egyik legnagyobb nyári híre volt, hogy a korábbi belga bajnok edzőt, Bölöni Lászlót nevezték ki az ezüstérmes KKA Gent élére. Az erdélyi születésű szakember az elmúlt három esztendőt a Royal Antwerp csapatánál töltötte, ahol szép sikereket ért el, többek között kupadöntőig vezette a kiscsapatot.

Ezért is gondolhatta a Gent vezetése, hogy telitalálat lehet Bölöni megszerzése, hiszen Belgiumban topedzőnek számít, mióta 2009-ben bajnokot csinált a Stander Liége-ből.

FRISSÍTÉS: Hétfő este - cikkünk publikálást követően - a Gent és Bölöni László közös megegyezéssel szerződést bontott, így a magyar szakember 25 nap után elhagyta a Gent kispadját.

Igen ám, csakhogy az eredmények egyelőre nagyon nem akarnak jönni a Gentnek. A bajnokságban öt forduló alatt mindössze egyetlen győzelme van a csapatnak, ami azért is aggasztó, mert a sorsolása alapján 12-15 pontot illet volna szereznie a gárdának.

Ilyen előzmények mellett természetesen nem túl jó a hangulat a Bajnokok Ligája selejtező előtt sem, a nyomás kifejezetten nagy a klub körül, ha pedig nem sikerülne a továbbjutás a következő körben, akkor akár még Bölöni László távozása is előfordulhat.

A Rapid Wien háza táján más szelek fújnak. A bécsiek a tavalyi szezonban behajrázták magukat az ezüstéremre a Salzburg mögött, ami mindenképpen sikernek mondható azok után, hogy a kényszerleállás előtt erre nem sok esélyük mutatkozott. A nyári felkészülés is jól sikerült a sógoroknak, valamennyi felkészülési meccsüket meg nyerték, azóta pedig már a kupában és a bajnokságban is megvan az első győzelme a csapatnak.

Rapid Wien#aut-rapid_wien#5

Mire érdemes fogadni?

A fogadóirodák elég egyértelműen állást foglaltak a szorzókat illetően a Gent mellett, a belga csapat sikere 1.85-ös átlagszorzóval fogadható, míg a Rapid sikere akár 4.45-ös oddson is megjátszható.

Az talán még megállja a helyét, hogy a belga bajnokság erősebb, mint az osztrák és az is tény, hogy a Gent keretének értéke kétszerese a Rapidénak. Ennek ellenére nem látjuk indokoltnak, hogy ilyen nagy különbségeket állapítsanak meg a szorzókban.


>>>REGISZTRÁLOK AZ UNIBETRE ÉS KÉREM A 20.000 HUF KEZDŐ BÓNUSZT ÉS A 3.000 HUF EXKLUZÍV INGYENES FOGADÁST!<<<


Egyrészt kezdjük azzal, hogy a meccsen nem lesznek nézők, vagyis a hazai pálya előnye mérsékelt fórnak mondható. A Gent formája is egészen botrányos, a Rapidnál kisebb játékerőt képviselő csapatoktól nyeli sorra be a vereségeket.

Nem lehet pontosan tudni mi állhat a háttérben, de az biztos, hogy Bölöni Lászlónak még nem sikerült rátalálnia a tökéletes formációkra és taktikára.

Ezzel szemben adott a másik oldalon egy jó passzban lévő osztrák ezüstérmes, amely szépen berendezkedhet a kontrákra. Szerintünk egy gólra jók lehetnek a bécsiek.

Az igazán tetszetős tipp azonban a lapok számára vonatkozik. Az Unibet nyitó szorzója jóval a piaci átlag felett van, ami már-már kihagyhatatlan tippé teszi, hiszen itt a 3.5 kártya fölé 1.80-as szorzót kapott, míg például a 22beten 1.45-ös szorzót kapunk a legalább négy sárgára. A két iroda máshogy számolja ezt a piacot - az Unibeten a piros is játszik - , de így is jó tippnek gondoljuk.

A meccset a svéd Andreas Ekberg vezeti majd, aki nem szívbajos, ha osztogatni kell a lapokat. Nagy fizikai csatára számítunk, szóval ez a 3.5 határ jó eséllyel meglehet.

 

Te mire fogadnál ezen a meccsen?

 

 

 

 

{"headTitle":"Gent - Rapid Wien ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-15 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Rapid góljai 0.5 felett","odds":"1.42","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Lapok száma 3.5 felett ","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3423637] 2020-09-15 20:30:00 Gent - Rapid Wienx;
megosztom