Tenisz

Erre fogadunk a Zverev - Thiem US Open-döntőn

  • Cesc18
megosztom

Vasárnap este az utolsó mérkőzésre kerül sor a 2020-as US Openen, jön a férfi egyes fináléja.

A döntőben két olyan úriember feszül egymásnak, akik a pályán kívül barátok, a pályán viszont komoly riválisok és ezúttal egy Grand Slam fináléjában nézhetnek farkasszemet egymással. Alexander Zverev első alkalommal jár ilyen magasságban, Dominic Thiemnek ugyanakkor ez már a negyedik major döntője lesz. 

{"headTitle":"Alexander Zverev - Dominic Thiem","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-13 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Zverev","odds":"4.18","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Thiem","odds":"1.23","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A fogadóirodáknál az esélyek egyértelműek, és a fogadók ezt csak még egyértelműbbé teszik, hiszen a tétek elsősorban az osztrákra érkeznek, ennek következtében pedig még inkább eltávolodtak az oddsok egymástól. Cikkünk írásának pillanatában a 22bet 4.18-at ad Zverevre, míg mindössze 1.23-at Thiemre.

Nehéz az oddsszabással vitatkozni, hiszen a legtöbb dolog valóban a sógorok klasszisa mellett szól. 

Először is ott a H2H, amely brutálisan Thiem felé billen.

Kilencszer meccseltek eddig és ebből hétszer az osztrák nyert, Grand Slamen pedig 3-0-ra vezet. 

Az utóbbi három meccsüket egyaránt Thiem húzta be, ezeken pedig mindössze egy szettet veszített. 

Amellett egyébként, hogy ilyen sokszor találkoztak, rengeteget is edzettek együtt, így pontosan ismerik egymás játékát. 

Ami szintén Thiem mellett szól, hogy amíg ő csúcsformában teniszezett az elmúlt két hét folyamán, addig Zverev inkább csak a kedvező sorsolásának köszönhetően jutott el idáig. 

Az elődöntőben is teljesen más szintet láthattunk tőlük. Thiem és Medvedev kihozták egymásból a legjobbat és egy szenzációs meccset játszottak, míg Zverev pocsék tenisszel került 0-2-es szetthátrányba és elsősorban PCB fizikális problémáinak köszönhetően tudott fordítani. 

A H2H és a jobb forma mellett a rutin is az osztrák felé billenti a mérleg nyelvét, hiszen mint említettük, Thiemnek ez már a negyedik Grand Slam-döntője lesz, míg Zverev először jutott el idáig. Tény, hogy Thiem eddig egyiket sem tudta megnyerni, ugyanakkor Rafa Nadal ellen nem szégyen kétszer kikapni a Roland Garroson, illetve Novak Djokovics ellen alulmaradni Melbourne-ben. 

Embed from Getty Images

Mire fogadjunk?

Véleményünk szerint ahhoz, hogy ebből egy szoros és izgalmas döntő kerekedjen, Zverevnek élete teniszét kell a pályára tenni. Az első szervája rendben van, viszont ha másodikra kényszerül, akkor iszonyatosan sebezhető. Thiem is ezekre fog utazni, így a németnek ki kell találnia valamit, máskülönben képtelen lesz tartani a szerváját. A negyeddöntőben és az elődöntőben is lassan érte el az üzemi hőfokot adogatóként Zverev, így 1-6-ra és 3-6-ra bukta el az első szetteket. 

Fogadás szempontjából így az első szettre fókuszálunk és azt várjuk, hogy Thiem ezt lesimázza, de legalábbis két játék különbséggel behúzza. Valószínűleg itt még nem játszik majd akkora szerepet a "para" faktor sem, hiszen a mérkőzés elejéről beszélünk. 

{"headTitle":"Alexander Zverev - Dominic Thiem","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-13 22:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. szett: Thiem -1.5 Game Hendikep","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

>>>REGISZTRÁLOK A 22BET-RE ÉS KÉREM A 35 000 HUF ÜDVÖZLŐ BÓNUSZT<<<

megosztom