Német Kupa

Meglepetéssel indul a DFB-Pokal? A Hertha ellen fogadunk!

  • gb1

Aligha a legkönnyebb ellenfelet kapta a Hertha a kupa első fordulójában, de persze favoritként utazik Braunschweigbe.

Végre, hosszú várakozás után rajtol a német klubfoci szezon, mégpedig a hatalmas presztízzsel bíró DFB-Pokallal. A pénteki játéknapon két mérkőzést rendeznek, az érdekesebb pedig kétség kívül a Braunschweig-Hertha, amelyet most közelebbről is megvizsgálunk.

A bukmékerek oddsaiból szépen kirajzolódik, hogy a meccs elég komoly favoritja a fővárosi vendégsereg, melynek sikere már 1,80 alá csúszott. Gólok tekintetében eléggé meg voltak lőve az irodák és szinte egálra húzták a 2.5 alatt/feletti fogadások szorzóit, mondjuk az under kicsit jobban fizet, pedig ez lehet a reálisabb forgatókönyv.

{"headTitle":"Eintracht Brunschweig-Hertha Berlin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-11 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Braunschweig","odds":"4.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Berlin","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A poszt-Dárdai érában még mindig nem sikerült rendeznie a sorokat a Herthának, amely sorra vált meg az edzőitől. Bruno Labbadia személyében aztán úgy tűnt, stabil pontra találtak, de a kezdeti remekelést pocsék szezonvég zárta. Az utolsó 5/4 bajnokit elveszítették a fővárosiak, ami még akkor is cinkes, ha köztük több top ellenfél is szerepelt. A bajnokságot a 10. helyen zárták, míg a kupában a nyolcaddöntőben búcsúztak egy elég emlékezetes meccsen. Akkor még Klinsmann kezében volt a stafétabot és fiai 2-0-s félidei vezetést tudtak elpocsékolni, hogy aztán hosszabbításban alulmaradjanak Gelsenkirchenben.

A nyár végi felkészülési meccsek sem úgy alakultak, ahogyan azt tervezték. Az Ajax, PSV, Hamburg trió egyaránt úgy verte a csapatot, hogy még választalálatra sem futotta. Persze ez az időszak a kísérletezésről szól, ráadásul több változás is történt a nyáron - többek között a csapatkapitány Ibisevic is távozott - ennek ellenére az önbizalom nem valószínű, hogy az egekben lenne.

 

Tudtad? A két együttes legutóbb 2019-ban találkozott, akkor 4-1-es Hertha siker lett a vége. Az utóbbi tíz évben amúgy 7 alkalommal sodorta össze őket a sors és a Braunschweig mérlege aligha ad okot a bizakodásra, hiszen 6 vereség mellett 1 szerény döntetlen áll csupán.

A szebb napokat is látott Braunschweig összehozta a feljutást, így ősztől már a Bundesliga 2-t erősíti. Tavaly a 19 hazai meccséből csak 4 alkalommal kapott ki, de azért azokat az ellenfeleket nehéz lenne a Herthához hasonlítani. A legnagyobb skalp a felkészülési időszakban jött össze, amikor is 1-0-ra verte idegenben a Wolfsburgot.

Mindent összevetve nagyon nehezen tippelhető meccsről van szó. A Hertha oddsa azonban elkezdett zuhanni, pedig már a nyitószám sem volt annyira tetszetős. Az oddsoknál szerintünk szorosabb összecsapás várható, hiszen az egymeccses Német Kupa ritkán hoz kiütést, így inkább a hazaiakat játsszuk meg, ázsiai hendivel megtámogatva. 

{"headTitle":"Eintracht Brunschweig-Hertha Berlin","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-11 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Braunschweig +1 (ÁH)","odds":"1.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3382502] 2020-09-11 20:45:00 Eintracht Braunschweig - Hertha Berlinx;