La Liga

Ilyen szorzón egy petákot nem tennénk Messi aranycipőjére

  • mr.blonde
megosztom

Hétvégén elrajtol a spanyol La Liga 2020/21-es idénye - Lionel Messivel a soraiban. Bár a Barcelona csillaga szeretett volna távozni, végül mégis maradnia kellett a katalán fővárosban. Vajon a kényszer mennyire befolyásolja majd a teljesítményét?

Alighanem mindenki kívülről fújja a Messi-sztori történéseit, heteken át ugyanis másról sem lehetett olvasni a nemzetközi sportsajtóban, mint az argentin szupersztár hercehurcájáról a Barcelonával.

Bár Lionel Messi egyértelműen kinyilatkoztatta távozási szándékát, a katalán klub elnöke keresztbe tett neki és elháríthatatlan akadályokat gördített a távozása elé, így az argentin még egy évig biztosan a Barcelona csapatát erősíti.

Embed from Getty Images

Bár Messi a huzavona után elmondta, hogy továbbra is szereti és tiszteli a Barcelonát és a következő idényben is mindent belead majd, azért sokakban komoly kétségek merültek fel a motivációját illetően. Ez persze teljesen jogos felvetés, hiszen ha valaki már nem szereti a munkahelyét, akkor a teljesítménye sem szokott százszázalékos lenni.

Egyelőre még úgy áll, hogy legjobb barátja, Luis Suárez a csapatnál van, de mivel az új edző Ronald Koeman kijelentette, hogy nem számol az uruguayival, vélhetően Suárez még az ősszel klubot vált. Ez tovább ronthatja Messi lelki állapotát, akivel ugyan számol a holland mester, de nem tudni, hogy milyen szerepkörben.

Bár Messit egyetlen edző sem hagyná ki a csapatából, a Barca új húzóembereket kereshet ebben a szezonban. Felépült a sérüléséből Dembelé, BL-győztesként visszatért a csapathoz Coutinho, maradt a klubnál Griezmann és ott van még Ansu Fati is, aki az előttünk álló idényben alighanem alapemberré válik majd. A pletykák szerint érkezhet még támadni Memphis Depay is, vagyis megalakulhat egy 'új Barcelona' váza - legalábbis ami a támadójátékot illeti.

Ez a szorzó óriási lehúzásnak tűnik

Akárhogy is nézzük, rengeteg a kérdőjel a Barca és Messi soron következő szezonját illetően. A fogadóirodák a bajnoki címet illetően a Real Madrid mellett tették le a voksukat, amibe nehéz jelenleg belekötni, a gólkirályi címre nyitott piacok szorzóiba viszont páros lábbal szállunk bele. 

Bár CR7 távozása miatt Messi egyeduralkodónak tűnhet a La Ligában, azért ne felejtsük el, hogy már a tavalyi szezonban is az utóbbi évek legkevesebb bajnoki gólját termelte és csak a rivális szegénységi bizonyítványát mutatja, hogy 25 góllal is gólkirály tudott lenni.

Messi sem fiatal már, elmúlt 33 éves, ehhez még hozzájön a nyári szappanopera is és az a tény, hogy - valószínű nélküle - új jövőt építenek a Nou Campban.

Nálunk ezek a tényezők bőven elegendőek ahhoz, hogy nyitottnak lássuk a gólkirályi címért zajló versenyfutást, ehhez képest a bet365 szorzói alapján a spanyol aranycipő idén is egyszereplősnek tűnik.

A legfőbb kihívó idén is Karim Benzema lehet, aki tavaly 21 gólig jutott, ami ugyan nem rossz teljesítmény, de mivel nem igazán kellett osztoznia a gólokon a csatártársakkal, talán mégsem olyan nagy eredmény. Idén azért Hazard már több szerepet követelhet magának, és a francia is elmúlt már 32, így rá se nagyon fogadnánk.

A szorzók alapján egy másik francia, Griezmann is esélyesnek számít, de ő élete legjobb szezonjában is csak 22 gólig jutott, egy olyan csapatban, ahol ő volt az abszolút első számú gólfelelős. Messivel továbbra sem igazán érti meg magát a pályán, szóval mi benne sem látunk értéket.

A táblázatból láthatjuk, hogy a bukik inkább a nagy neveket díjazták az oddsok megszabásánál, mert hogy Jovics, Dembelé vagy Morata szakmailag nem igazán vehető komolyan ezen a területen.

Lucas Ocampos vagy Moreno Gerard viszont abszolút alulértékeltnek tűnik, a Sevilla és a Villarreal játékosa is 34-szeres szorzót kapott. Rájuk érdemes lehet egy kis aprót tenni, remekeltek a tavasszal, ha pedig "bekezdenek" az elején, akkor gyorsan profithoz tudunk jutni.

Szerinted kire érdemes fogadni?

 

 

 

 

{"headTitle":"Spanyol Primera Liga ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-11 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lionel Messi","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Karim Benzema","odds":"6.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Antoine Griezmann","odds":"7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Eden Hazard","odds":"17","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Alvaro Morata ","odds":"26","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Lucas Ocampos ","odds":"34","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Diego Costa","odds":"51","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Ansu Fati","odds":"51","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom