Bajnokok Ligája

Lehet meglepő, de nem merünk Gulácsiék ellen fogadni

  • gb1

Remek a hangulat a Lipcse és a PSG öltözőjében is, de a fináléba csak egyikük juthat, mi pedig az underdog felé húzunk.

A 2019/20-as Bajnokok Ligája kiírás első elődöntőjében a történelmi menetelésben lévő Lipcse és a legjobb négy között legutóbb 1995-ben járt Paris Saint-Germain csap össze. A bukmékerek egyértelműen a franciákat várják továbbjutónak - ha Neymarék verekedik be magukat a fináléba akkor 1,40, ha Gulácsiék, akkor 2,75-ös pénzt vághatunk zsebre. A háromesélyes, rendes játékidőre vonatkozó piacon természetesen még nagyobb a különbség a párizsi gárda javára, lássuk, hogy ez valóban megalapozott-e.

{"headTitle":"RB Leipzig-PSG","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-08-18 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"RB Leipzig","odds":"4.35","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"PSG","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A Lipcse komoly underdogként jutott el az elődöntőbe, hiszen az egyenes kieséses szakaszban a Mourinho által dirigált Tottenhamet, majd a hihetetlenül rutinos Atlético Madridot kellett verniük. A feladatokat majdnem tükörsimán abszolválták és tapasztalatlanságuk ellenére a nagyokat megszégyenítő magabiztossággal fociznak. A csapat 2017-ben jutott be először a Bajnokok Ligájába, három évre rá pedig már a döntőért meccselhet...Nem semmi sztori, de a neheze még hátra van, ha el akarják hódítani a serleget. 

Tudtad? A Lipcse az utóbbi 17 tétmeccséből csak egyszer kapott ki, az idei BL-ben szintén, mégpedig a másik elődöntős Lyonnal nem bírtak Gulácsiék.

A hiányzók tekintetében láthatjuk, hogy Nagelsmann - aki mellesleg Tuchel mentoráltja volt az Augsburgnál - továbbra sem számíthat Konatéra, de más hiányzó nincs a csapatban. Leszámítva persze a távozó sztárt, Timo Wernert, aki az Atléti ellen annyira nem hiányzott, ám itt elkélne a segítsége, az biztos. A PSG-nél az Atalanta ellen lesérült Navas és Kurzawa nem bevethető, míg Verratti játéka kérdéses. Ami viszont örömhír lehet szimpatizánsaiknak, hogy Mbappé és Di Maria is visszatérhet a kezdőbe, a heroikus hős, Chupo Moting viszont ezúttal is Icardi mögött padozhat.

[3363669] 2020-08-18 21:00:00 RB Leipzig - Paris Saint Germainx

A PSG kicsit nehezebb helyzetben volt riválisainál, hiszen a Ligue 1 vezetése úgy döntött, hogy a félbeszakított bajnokságot nem fejezik be. Neymarék így hosszú hónapokig tétmeccs nélkül maradtak, hogy aztán július végén a két hazai kupadöntőben végre újra ne csak babra menjen a játék. A Francia Kupa és a Ligakupa serlegét is begyűjtötték, még ha nem is valami látványos módon. Mindenesetre ha a BL-t is hajszállal, az Atalanta elleni diadalhoz hasonló győzelmekkel nyernék, híveik biztosan nem rónák fel ezt számukra.

Tuchel legénysége amúgy elég szépen menetelt a Bajnokok Ligájában, még ha a negyeddöntőben rezgett is nagyon a léc. Az eddigi 9 meccsből 7 alkalommal nyertek és csak egyszer kaptak ki, 22 lőtt góljukra pedig mindössze 5 érkezett válaszul.

Mit mondanak az edzők?
Julian Nagelsmann: A restart után nem igazán tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna. A játékosokban azonban megvan az győzni akarás, látom az arcukon, hogy éhesek a sikerre. Meg akarjuk tenni a következő lépést és készen is állunk. Persze nem láthatod előre, hogy Neymar vagy Mbappé mit csinál majd a pályán, top játékosok így csapatként kell ellenük védekeznünk. Nyomás alá kell őket helyeznünk - a foci érdekes tud lenni, amikor két támadószellemű csapat lép pályára.
Thomas Tuchel: Azért vagyunk itt, mert megérdemeljük. Remek szezont játszottunk és keményen dolgoztunk, minden meccset komolyan vettünk, de nem akarok a múltról beszélni, csak a jelen számít. Éhesek vagyunk a sikerre és sikeresek szeretnénk lenni. Szeretnénk, ha kifizetődne az a kemény munka, amit beletettünk. A Lipcse magasan védekezik, bátrak, egy gyors és fiatal csapat, mint az Atalanta is volt. Megvan a saját stílusuk, ahogyan nekünk is.

A világ két legdrágább játékosával a kezdőjében nem véletlen, hogy a bukik és a tömeg inkább a párizsiak sikerét várja. Mint azonban azt láthattuk, ez a formátum nagyon is kedvez az underdogoknak, így nem kizárt, hogy jó üzletet csinálhatunk a Lipcse ázsiai hendivel való megtámogatásával. Mi végül inkább a biztonságibbnak tűnő BTTS opciót választjuk és bízunk benne, hogy egy remek kis adok-kapok alakul a Löw Zsolt és Gulácsi, valamint Orban révén "magyaros" elődöntőből.

{"headTitle":"RB Leipzig-PSG","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-08-18 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - igen","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3363669] 2020-08-18 21:00:00 RB Leipzig - Paris Saint Germainx;