Sportfogadás

Két dartsost is bundázással gyanúsítanak

  • Cesc18

A DRA két olyan meccset vizsgál, amelyet az Icons of Darts Live League keretében játszottak.

A karanténidőszak alatt nagy népszerűségnek örvendett a Modus által éltre hívott Icons of Darts Live League. Ez az online dartssorozat március és augusztus között zajlott és gyakorlatilag napi szinten biztosított nézni és fogadni valót a sportág szerelmesei számára. Temérdek összecsapást rendeztek és úgy tűnik, hogy nem minden esetben láthattunk tiszta meccset. 

Két játékos, az északír Kyle McKinstry és a holland Wessel Nijman keveredett bundagyanúba. 

Nijman esetében a május 14-én, David Evansszel vívott mérkőzése előtt figyelt fel a DRA gyanús fogadási viselkedésre. Ezt a meccset a fiatal holland játékos 4-0-ra veszítette el. 

Az ügyben nyomozás indult, a DRA elnöke, Nigel Mawer pedig úgy döntött, hogy az ügy rendezéséig Nijman nem vehet részt olyan versenyen, amelyet a DRA szabályoz. A tárgyalás időpontja még nem ismert. 

McKinstry esetében egy áprilisi meccsen találtak gyanús fogadási viselkedést, érdekes, hogy az ellenfél ugyancsak Evans volt és ez esetben is egy nullázást láthattunk. Ugyanakkor Evans esetében nem találtak semmi gyanúsat, így nem részesült semmilyen szankcióban. 

Ezekből az esetekből is jól látszódik, hogy a játékosoknak nem éri meg trükközni, hiszen a szervek folyamatosan monitorozzák a fogadásokat és a gyanús meccseket azonnal kiszúrják. 

Az Icons of Darts Live League küzdelmei egyébként véget értek, ám jövő héten visszatér a minőségi darts, hiszen 25 és 30 között hat fordulót is lejátszanak a Premier League-ben. 

{"headTitle":"Ki nyeri a 2020-as Premier League-át?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-08-25 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Michael van Gerwen","odds":"2.10","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Gerwyn Price","odds":"6.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Peter Wright","odds":"6.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Nathan Aspinall","odds":"11.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Michael Smith","odds":"11.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Gary Anderson","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Glen Durrant","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Rob Cross","odds":"23.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Daryl Gurney","odds":"101.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}