NB I

Rögtön az első fordulóban veretjük a szétesett Újpestet

  • varin

Nem gondoljuk annyira háromesélyesnek a Paks-Újpestet, mint ahogyan a bukik teszik.

Ha mumus csapatokról beszélünk, nem is kérdéses, hogy a paksi csapat életében az Újpest egy ilyen ellenfél, hiszen utoljára 2015-ben sikerült legyőznie a lila-fehéreket tétmeccsen. Azóta ugyan az eredménysort a döntetlenek fűszerezik leginkább, ha kiosztották a 3 pontot, az mindig a fővárosiakhoz került, ám idén erre nem tennénk egy lyukas garast sem.

{"headTitle":"Paks-Újpest","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-08-15 16:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Paks","odds":"2.3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.26","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Újpest","odds":"3.06","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Ugyan a IV. kerületben az előző szezon végén volt ok az izgalomra, végül a Vignjevics-Rogan csere meghozta gyümölcsét, az Újpest két győzelemmel biztosította helyét az OTP Bank Ligában. Azonban a helyzet korántsem üdvözítő, minden téren hatalmas a probléma a nagy múltú klubnál. Alapemberek egész sora távozott, így Jonathan Heris, Balázs Benjámin, Zsótér Donát, Litauszki Róbert, Novothny Soma és Antonio Perosevic sem erősíti már a csapatot, míg az érkezők között megtaláljuk ugyan Mitrovicsot, valamint a két Stiebert is, de azért a minőségbeli különbség érzékelhető.

A klubot állandóan körülvevő címervita mellett a szurkolói ankét is elmaradt a IV. kerületben, így bizonytalanságokkal teli kezdheti meg a szezont az Újpest, egy olyan nyári felkészülés során, amely azért nem éppen volt eredményes. Bacsáék három NB I-es csapattal találkoztak és egyiket sem tudták legyőzni, egyedül a szegedi 2-0 virít ott szépségtapaszként.

Pakson az élet valamivel nyugodtabban zajlik, habár nem szabad elfelejteni, hogy a tolnai csapat kieséséről csupán centiméterek döntöttek Debrecenben, hasonlóan "parás" szezont pedig biztosan nem szeretnének Osztermájer Gábor tanítványai.

Mint azt megszokhattuk, a kizárólag magyar játékosokkal operáló klubnál ezúttal is honi játékosokból válogattak, és bizony Csősz Richárd, Hegedűs Lajos vagy Ádám Martin neve azért nem cseng rosszul. Bödééknél az eredmények is szépen jöttek, a hat meccsből négy győzelmet abszolváltak, igaz, mind a négyet NB II-es rivális ellen úgy, hogy a két NB I-es gárda ellen csak "1 pontra" voltak jók.

Nincsen hatalmas jelentősége ugyan, de a két csapat utolsó randevúját a Paks nyerte még egy májusi felkészülési meccs során, ám nem csak ez mondatja velünk, hogy a tolnai csapatot érdemes preferálni. Az Újpestnél egyértelműen egy meggyengült keret várja a szezont, amelyet a baljós közeg sem segít, míg Pakson azért kevésbé kellett új csapatot építeni.

Mindezek fényében egy biztonságos tippel támogatjuk meg a vidéki együttest, amely ötletünk csak akkor veszítene, ha a lilák győzelemmel indítanák a szezont.

{"headTitle":"Paks-Újpest","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-08-15 16:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Paks +0","odds":"1.69","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

 

[3370924] 2020-08-15 16:30:00 Paksi SE - Újpestx;