NB I

Inkább bízunk a Vidiben, mint a Fradiban - oddsok az 1. fordulóra

  • varin
Címkék:
megosztom

Győzelemmel rajtolhatnak a nagyok, keleti rangadón kezd a Diósgyőr. Mutatjuk az oddsokat.

Pénteken egy igen nívós mérkőzéssel startol az OTP Bank Liga 2020/21-es idénye, hiszen a Hungária körúton örökrangadót rendeznek. Talán ez is lesz az első forduló legérdekesebb csatája, de azért nézzünk körül az oddsokat illetően a többi helyszínen is.

Az 1. forduló oddsai
   
  1 x 2
MTK-Ferencváros 5.40 3.90 1.67
Paks-Újpest 2.37 3.33 3.15
ZTE-MOL Vidi 3.17 3.75 2.18
Diósgyőr-Mezőkövesd 2.57 3.55 2.71
Puskás Akadémia-Honvéd 2.17 3.48 3.43
Budafok-Kisvárda 3.10 3.43 2.34

Az NB II-t simán nyerő MTK elvileg törhet borsot a Ferencváros orra alá, hiszen tudhatjuk, a kék-fehérek azért nem másodosztályú színvonalat képviselnek. A Fradinál minden bizonnyal inkább a Djurgaarden elleni BL-selejtezőre készülnek, így ne csodálkozzunk, hogy azért a Fradi szorzója nem alacsony egy újonc ellen sem. Kantáék a kiesést megelőző négy meccsen nem tudtak pontot szerezni a Fradi ellen, sőt gólt is 12-t kaptak, ám a felkészülési meccseken kifejezetten jól futottak.

Nem túlzás talán a Paks-Újpest meccset kiesési rangadóként említeni, a nagyon meggyengült, továbbra is belháborúktól hangos lila-fehérek titkos esélyesei a távozásnak. Noha Rogan csapata két győzelemmel és egész jó formában fejezte be a tavalyi esztendőt, ne felejtsük el, ezt a szezont már Zsótér, Heris, Balázs, Litauszki, Novothny és Perosevic nélkül kezdik meg, míg az érkezők rovatban Mitrovicsot és a két Stiebert lehet csupán kiemelni. Az elmúlt években Pakson mumusnak számított az Újpest, ám Tolnában Osztermájer Gábor csapatának sikerére voksolnánk inkább.

Márton Gábor rögtön egykori kenyéradói ellen bizonyíthatja, hogy megérte őt elcsábítani Zalaegerszegről, márpedig a Vidinek nagyon kéne egy jó rajt, hogy tudja tartani a lépést a Fradival, amíg a zöldek Európában csatáznak. Az edzőjét, gólkirályát és több kulcsjátékosát elveszíti zalai csapat épülőben van, így a Videoton sikere tűnik valószínűbbnek, de nem árt emlékezni rá, hogy a tavalyi idényben Nikolicsék egyszer sem tudtak nyerni Zalaegerszegen...

Borsodi rangadóval indul a szezont, és bizony Miskolcon két nagyon csalódott csapat találkozik. Emlékezhetünk, hogy Kövesden mindent vagy semmit játszottak és végül utóbbi lett, míg Feczkó Tamás csapatánál a szezonzárás egészen botrányosra sikeredett, minden szempontból. Megtippelhetetlen 90 perc, amelyet a szorzók is remekül mutatnak.

A bronzérmes Puskás Akadémia és a kupagyőztes Kispest csörtéje sem tűnik unalmas 90 percnek, főleg azért, mert az elmúlt két évben tökéletesen megosztoztak a pontokon. A kispesti gárdánál elsősorban a vezetőségben volt nagy vándorlás, Bódog Tamás kezei alatt masszív, erős középcsapat formálódhat. Itt sem véletlen a kiegyenlített szorzótrió, nem mernénk voksolni arra, ki nyer Felcsúton.

Favorit viszont idegenben Bódog korábbi csapata, a Kisvárda ugyanis az újonc Budafok vendége lesz. Az általános elképedésre feljutó Csizmadia-csapat távolról sem vitte túlzásba az erősítést, így nagy kérdés, hogy a jelenlegi keret elég lesz-e az NB I-re. Kisvárdán sem várható persze könnyű szezon, Supka Attila keményen meg kell dolgozzon majd a 10. pozícióért. A szabolcsi klub ráadásul inkább gyengült, mint erősödött a nyáron, így mi már a szezonnyitón sem mernénk rá voksolni.

2020-08-14;212
2020-08-15;212
2020-08-16;212
megosztom