Bajnokok Ligája

Kombinált tippel támadunk az első BL-negyeddöntőn

  • gb1

A PSG nem panaszkodhat a sorsolásra, de a gólgyáros Atalanta az idei kiírás fekete lova is lehet akár.

Szerdán folytatódik a Bajnokok Ligája, amelynek negyeddöntőit külön napokon rendezik, így szombaton fog kialakulni a legjobb négyes. Az első összecsapáson a kiírás meglepetéscsapata, az Atalanta küzdhet meg a francia óriás Paris Saint-Germainnel és ugyan underdogok a bergamóiak, az oddsszabás mégis elég kegyesnek mondható.

{"headTitle":"Atalanta-PSG","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-08-12 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Atalanta","odds":"3.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"PSG","odds":"2.0","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A katari pénzzel felturbózott PSG számára elég jól alakult az idei sorsolás, így híveik joggal remélhetik, hogy történelmük során először behúzzák a trófeát. Ami azonban rögtön ellenük szól, hogy az utóbbi öt hónapban mindössze két tétmeccset játszottak és ugyan a közelmúltban megrendezett hazai kupák döntőit egyaránt megnyerték, a magabiztos, lehengerlő támadógépezetet eddig csak nyomokban láthattuk. Ami szintén kisebb aggodalomra adhat okot, hogy a csapat utóbbi hat olasz ellenféllel lejátszott BL-összecsapást nem úszta meg kapott gól nélkül, az Atalanta pedig nem arról híres, hogy a buszt betolva játssza meccseit.

Tudtad? A PSG az 1994/95-ös szezon óta nem jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe - akkor a Milan ütötte ki a csapatot 3-0-s összesítéssel.

Hiányzók mindkét oldalon lesznek, nem is akármilyenek. A pletykák szerint lelki válságba került, a szezonban 21 gólnál járó Ilicic nagyon úgy tűnik, hogy tényleg nem lesz bevethető, ahogy Gollini és Palomino sem játszhat az olaszoknál. A PSG-ben Di María eltiltását tölti, de még nagyobb baj, hogy a Lyon elleni Ligakupa döntőn lerobbant Mbappét sem tudták időben összerakni. A kulcsembernek számító Veratti sem játszhat, tehát a szintén sérült Thomas Tuchel - edzésen lábközépcsont törést szenvedett, de ott lehet a kispadon - közel sem a legerősebb 11-ét küldheti pályára.

[3363667] 2020-08-12 21:00:00 Atalanta - Paris Saint Germainx

Mint láthatjuk tehát, a fontos kihagyók komoly fejtörést okozhatnak az edzőknek, de mi ennek ellenére is bízunk abban, hogy potyognak majd a találatok. Statisztika márpedig bőven van, ami ezt támasztja alá.  

Az Atalanta szedte be például eddig a legtöbb gólt a még álló nyolc együttes közül (16-ot 8 meccsen), viszont az olaszok jegyzik a legmagasabb összesített várható gólszámot is (16.7 xG).

Az utóbbi 4 BL-meccsen amúgy 13-at szórtak, míg a Serie A-ban ligarekordot jelentő 98-cal végeztek a 38 forduló alatt.

A feladat tehát egyáltalán nem könnyű Tucheléknak, de azért azt leszögezhetjük, hogy az utóbbi három évben a legjobb 16 között kieső PSG-nek most van a legnagyobb esélye arra, hogy a döntőig meneteljen. A legnagyobb teher kétségtelenül Neymaron lesz, aki viszont elég jó mutatóval rendelkezik a BL-ben. A 2014/15-ös szezon óta 16 egyenes kieséses meccsen 12 gólt szerzett, ebben az időszakban ennél csak a Ronaldo-Messi-Lewandowski trió vágott többet.

Minden összegezve a Bajnokok Ligájához híven nehezen tippelhető 90 perc előtt állunk, amelyen szinte bármi elképzelhető, de a józan ész és a statisztikák alapján az alábbi, 1,90-es szorzójú tipp jó húzásnak tűnik.

{"headTitle":"Atalanta-PSG","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-08-12 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő - PSG nyer vagy döntetlen + mindkét csapat szerez gólt","odds":"1.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3363667] 2020-08-12 21:00:00 Atalanta - Paris Saint Germainx;