Bajnokok Ligája

"Félek" - Lampard nem túl bizakodó a Bayern elleni visszavágó előtt

  • mr.blonde

Komoly nehézségekkel kell megküzdenie Frank Lampardnak a Bayern München elleni BL-meccs felkészülése során.

Kattints a részletekért!

Augusztus 8-án azaz most szombaton rendezik a Bayern München - Chelsea visszavágót a Bajnokok Ligája rájátszásának nyolcaddöntőjében. Túl sok nyitott kérdés nem maradt a párharcot illetően, hiszen a Bayern még február 25-én 3-0-s győzelmet aratott a Stamford Bridge-en, vagyis a továbbjutás kérdését 90 perc játékot követően el is döntötte.

A mostani Chelsea-nek a Bajnokok Ligájában nem igazán lehettek vérmes reményei, így a londoniak inkább a hazai sorozatokra koncentráltak. A Premier League-ben egy utolsó fordulós győzelemmel sikerült bebiztosítani a TOP4-es helyezést, vagyis jövőre is ott lesznek a BL csoportkörében, ezen kívül pedig bejutottak az FA Kupa fináléjába is.

A szombati kupadöntőn azonban az Arsenal 2-1-re legyőzte a Kékeket, így a vállalható szezon ellenére lehet némi keserűség most a szurkolókban.

Nem volt túl lelkes Frank Lampard sem az elvesztett finálé után, a Chelsea edzőjét a közelgő BL-meccs előtt a kulcsemberek sérülései aggasztják.

 

Embed from Getty Images

Az Arsenal elleni meccsen ugyanis megsérült Christian Pulisic is, a remek formája miatt pedig az amerikai kidőlése komoly érvágást jelent a csapatnak. A támadó mellett Pedro, Cesar Azpilicueta  Willian és Ruben Loftus-Cheek is még a felépülés fázisában jár, de N'golo Kanté is messze van még a tökéletes fizikai állapottól.

Ilyen előzmények mellett érthetően Lampard nem volt túl bizakodó a Bayern elleni visszavágót firtató kérdésre.

"Egyelőre nem tudom mi lesz velünk, de félek. Christian és Azpi (szalag)sérüléseit ki kell vizsgálni a következő napokban, de egyértelmű, hogy ők nem lesznek játékra készen a hétvégére. Pedro válla ugyan javul, de nem szabad siettetni a visszatérését, nem vagyok benne biztos, hogy tud játszani, így ő már talán túl is van utolsó Chelsea-s mérkőzésén" - fogalmazott Lampard, utalva rá, hogy a spanyol támadó a Roma-hoz távozik, így az Arsenal elleni találkozó lehetett a búcsúmeccse.

A Chelsea korábbi legendája egyébként odaszólt az FA-nak is, amiért szerinte nagyon korán kezdik majd el a PL következő idényét, ami jelen állás szerint szeptember 12-én indul majd. "Abban az esetben, ha ki is esünk a BL-ből, akkor is korainak gondolom ezt a kezdést. A játékosoknak szüksége van pihenésre, ez elég egyértelmű, szombaton is két játékosunk dőlt ki a sorból. Szeretném azt gondolni, hogy a Premier League is komolyan veszi ezt és lehetőségünk lesz fair időpontban elkezdeni a szezont. Megérdemelnénk, mert egy olyan PL-klub vagyunk, amely a BL-ben is érdekelt" - fogalmazott Lampard.

Összegezve tehát, egy picit vert sereg kinézete van most a Chelsea-nek, a szezon hányattatásait is figyelembe véve pedig aligha gondolják komolyan a továbbjutást a Bayern München elleni visszavágón.

Profi klub lévén persze nem feltartott fog pályára lépni a Chelsea Münchenben, de tekintve a bajorok erejét, túl sok esélyt nem adnánk most az angoloknak. Így vannak ezzel a fogadóirodák is, az angolok idegenbeli sikere 8-szoros átlagszorzó körül fogadható.

 

Te mit vársz a Bayern-Chelsea visszavágótól?

 

 

 

{"headTitle":"Bayern München - Chelsea ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-08-08 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bayern München ","odds":"1.39","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Chelsea","odds":"8.3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3236265] 2020-08-08 21:00:00 Bayern München - Chelseax;