FA Kupa

Lapokból gazdagodnánk meg az Arsenal és a Chelsea fináléjában!

  • Tomihmv
megosztom

Vissza tud vágni az Arsenal, vagy megint a Chelsea nyeri a londoni csapatok kupadöntőjét?

Vajon ki ünnepelhet idén? - Fotó: youtube

Szombaton rendezik a világ legnagyobb hagyományaival rendelkező nemzeti kupadöntőjét, vagyis az angol FA Kupa fináléjára kerül sor a Wembley-ben, amikor is két londoni csapat, avagy az Arsenal és a Chelsea csap össze.

A felek bő egy éven belül a második kupadöntőjüket vívják, hiszen tavaly az Európa Liga fináléjában néztek egymással farkasszemet. Akkor tükörsimán, 4-1-re nyert a Chelsea, avagy az idei döntő egyik legnagyobb kérdése, hogy vissza tud-e vágni az Arsenal?

A bajnokságban kétszer csaptak össze a felek, december 29-én a Chelsea 2-1-re nyert idegenben, míg január végén 2-2-re végeztek a Stamford Bridge-en, mindezen meccseket tehát még nézők előtt játszották a felek. Aztán jött ugye a kényszerpihenő, a visszatérés pedig inkább a Chelsea-nek sikerült jobban, hiszen három vereség mellett nyolcszor tudott győzni, és végül elcsípte a negyedik helyet, vagyis jövőre is indulhat a Bajnokok Ligájában.

Ugyanakkor az Arsenal formájára sem lehet különösebb panasz, már, ami a szezon végét illeti, hiszen a gyenge kezdést követően magára talált, majd egy kisebb hullámvölgyet követően a Liverpoolt és a Manchester Cityt is legyőzte. Ezen sikereket követően pedig próbálta pihentetni játékosait Arteta a hétvégi fináléra, mivel az Ágyúsok csak a nyolcadik helyen zártak.


>>>REGISZTRÁLOK A BET365-RE A H3WIN BÓNUSZKÓDDAL ÉS KÉREM A MAX 15.000 HUF FOGADÁSI KREDITET!<<<

A H3WIN bónuszkód felhasználható a regisztráció során, azonban az ajánlat összegén semmilyen módon nem változtat. A bet365 fogadási krediteket ad a feljogosító befizetésed értékében (max. 15.000 Ft.). A kredit tét nem része a nyereménynek. Feltételek, időhatárok és kivételek. +18


Az Arsenal számára tehát igen nagy téttel bír ez a mérkőzés, hiszen amennyiben nem nyeri meg a finálét, úgy jövőre nem indul egyik nemzetközi kupasorozatban sem, amely igen nagy égés és pofon lenne a klub számára. Persze a Chelsea-nek is fontos a döntő, hiszen idén csak ezt az egy trófeát nyerheti meg, kivéve persze, ha 0-3-ról megfordítja a Bayern München elleni Bajnokok Ligája párharcát, de arra egy lyukas garast sem tennénk.

A finálét egyébként az Ágyúsoknál Martinelli, Chambers, Leno, Pablo Marí, Mustafi, Cédric Soares, Guendouzi és Özil is kihagyja, míg a Kékeknél biztosan csak Gilmour marad ki, Kanté szereplése kérdéses.

A bukiknál a Chelsea az esélyesebb, de persze az Arsenalt sem írják le. Ugyanakkor szerintünk a tét és a presztízs agyonnyomhatja ezt a találkozót, vagyis érdemes lehet másban, például büntetőlapokban gondolkozni.

A fogadóirodák 4,5-nél húzták meg ennek a fogadási opciónak határát (a sárga egy, a piros lap két pontot ér, egy játékos maximum három pontot szerezhet), ami véleményünk szerint egy játszható line. Egyrészt a felek idén öt és kilenc büntetőlapos meccset hoztak össze, másrészt a játékvezető az az Anthony Taylor lesz, aki az ilyen fontos találkozókon nem szokott fukarkodni a lapokkal. Mindezek után mi érzünk potenciált az overben, így be is húzzuk ezt a tippet.

{"headTitle":"Arsenal - Chelsea","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-08-01 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"A büntetőlapok száma 4,5 felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3354546] 2020-08-01 18:30:00 Arsenal - Chelseax;
megosztom