Serie B

Végjáték a Serie B-ben - ezekre a meccsekre figyelj!

  • varin

Alig van olyan csapat, amely számára nincs tét, így szalonremikre most is számíthatunk.

Óriási káosz - kizárólag így lehet jellemezni a Serie B utolsó fordulója előtti állapotokat, hiszen szinte alig van olyan csapat, amelynek tét nélküli lenne a pénteki 90 perc. Mi azért megpróbáltuk kimatekozni a 38. forduló lehetséges forgatókönyveit, megvizsgálva, hogy mire is lehet érdemes fogadni.

Ami biztos

Tényszerűen kijelenthetjük, hogy a Benevento és a Crotone feljutott a Serie A-ba, a Livorno pedig kiesett a harmadik ligába. Ami még teljesen egyértelmű, hogy a Spezia jogosult a rájátszás első körében a pihenőre, így számukra sem kell már a pont.

Playoff

Rengeteg kérdés eldöntésre vár még a 3-8. helyezettek között. A Pordenone együttesének egyetlen pont kell a biztos első körös pihenőhöz, amelyet szerencséjükre pont egy olyan csapat ellen kell megszerezniük, amely számára semmi tét. A Cremonese-Pordenone mérkőzés tehát igencsak remiszagú, a hazaiak otthon nem akarnak kikapni, míg a zöld-feketéknek tökéletes a remi. Nem csoda, hogy erre az x-re a legkisebb a szorzó a fordulóban...

Embed from Getty Images

Ami szintén biztos, az az, hogy a Citadellával is találkozunk a rájátszásban, ők a szintén tét nélkül játszó Entella pályáján gyűjthetik be azt a 3 pontot, amellyel esetlegesen megelőzhetik a Pordenonét.

A Salernitana sorsa a saját kezében van, ha legyőzi a Speziát, akkor marad még esélye a Serie A-ra, hiszen a Pisa-Frosinone kettős egymással találkozik, az egyik csapatot győzelemmel biztosan megelőzik.

Kiesés

Itt sem egyszerű a képlet, rengeteg csapat érintett még nem csak a kiesés elleni küzdelemben, de az osztályozós helyekkel kapcsolatosan is. Ami fix: a Trapaninak a tét nélkül játszó Crotone ellen kell nyernie, míg a Juve Stabia a Cosenzával játszik ki-ki meccset - amelyik csapat kikap, biztosan kiesik.


>>> Még több ingyenes tippre vágysz? Itt megnézheted a logibetes profik napi tippjeit! Iratkozz fel ingyen és mi minden nap e-mailben küldjük a tippeket! <<<


37 forduló elteltével a Pescara áll kiesőhelyen, ők ahhoz a Chievóhoz látogatnak, amely ha nehézkesen is, de lemaradhat még a 8. pozícióról is. A Delfinek tehát igen rossz helyzetben vannak, nagyon nyerniük kéne Veronában, mert komoly esély van rá, hogy a Venezia és a Perugia összehoz egy szalonremit - ha nem nyer a Pescara, ez mindkét csapatnak tökéletes eredmény lehet.

Veszélyeztetett lehet még esetleg az Ascoli, ám ők a már leeresztett Beneventót fogadják, ahol 1 pont is elég lehet az üdvösséghez.

Mire fogadjunk?

Mint látható, rendkívül összetett és bonyolult a helyzet, kevés meccs esetében tudunk egyértelmű teóriát felállítani. A Cremonese-Pordenone remije logikus eredmény lehet, ahogyan a Salernitana hazai sikerére is van esély. A hátsó szekciót illetően érdemes lesz nézni a Chievo-Pescara és a Cosenza-Juve Stabia meccs alakulását, hiszen ha a Repülő Szamarak és a Stabia jól áll, akkor a Venezia-Perugia meccsen igen békés focizgatás várható.

{"headTitle":"Tippek az utolsó fordulóra","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-07-31 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Cremonese-Pordenone - Döntetlen","odds":"2.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Salernitana-Spezia - Salernitana","odds":"1.76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
2020-07-31;86
302035