Darts

Brutálisan beesett a friss World Matchplay-bajnok vb-szorzója

  • Cesc18
megosztom

A belga Dimitri Van den Bergh fellépett a 10 legesélyesebb dartsos közé, akik elhódíthatják a 2021-es vb-címet.

Nem kis meglepetésre, a 26 éves Dimitri Van den Bergh sikerét hozta a 2020-as World Matchplay, miután a belga dartsos a vasárnap esti fináléban 18-10 arányban legyőzte a kétszeres világbajnok Gary Andersont. 

Van den Bergh komoly hőstettet hajtott végre, hiszen ő lett a torna 1994-es alapítása óta az első olyan játékos, aki debütálóként tudta elhódítani a trófeát. 

Az immáron top 10 kapuján kopogtató antwerpeni srác a végső győzelemre is esélyesnek tartott Nathan Aspinall skalpjával indította a viadalt, majd a következő két körben Joe Cullent és Adrian Lewist küldte haza. Az elődöntőben már igazi teszt várt rá Glen Durrant személyében, de higgadt tudott maradni és 17-15 arányban kiharcolta a továbbjutást. A fináléban újabb nagyágyú várt rá, ám hiába Anderson számított a rutinosabb játékosnak, Van den Bergh vérprofikét játszott az első major döntőjében. Kis túlzással az elejétől a végéig uralta a meccset a belga és összességében elég simán tudta elhódítani a legendás Phil Taylorról elnevezett trófeát. 

Van den Bergh nem pufogtatta a 100 feletti átlagokat, de minden meccsén egy nagyon erős szintet hozott és ami talán a legfontosabb, hogy az igazán fontos szituációkban higgadt tudott maradni és nem remegett meg a keze.

A "Dreammaker" becenévre hallgató belgának ezzel valóra vált az álma, de vélhetően sok szép siker vár még rá. Az egyik nagy kérdés, hogy tud-e majd világbajnokságot nyerni? Természetesen erre csak a jövőben kapjuk meg a választ, de az biztos, hogy a potenciál megvan benne. A World Matchplay-en bizonyította, hogy nem csak a játéktudása, de a feje is megvan ahhoz, hogy nagy dolgokat vigyen véghez, utóbbi pedig elengedhetetlen egy vb-címhez.

A bukmékerek nem is haboztak, a 2021-es PDC-világbajnokság esetében gyorsan megvágták Van den Bergh szorzóját. 

A belgára az Unibetnél jelenleg 29.00-szeres szorzót kapunk, ami a World Matchplay-sikere előtt még 100-szoros volt. 

Ez a komoly oddsesés azt jelenti, hogy a bukméker olyan játékosoknál tartja esélyesebbnek a 2021-es vb-címre, mint Daryl Gurney, Dave Chisnall, James Wade vagy éppen Ian White - pedig ők jelenleg még mind Van den Bergh előtt állnak a világranglistán. 

{"headTitle":"PDC-világbajnokság 2021, Végső Győztes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-12-15 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Michael van Gerwen","odds":"2.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Peter Wright","odds":"5.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Gerwyn Price","odds":"6.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Gary Anderson","odds":"10.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Michael Smith","odds":"13.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Nathan Aspinall","odds":"19.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Glen Durrant","odds":"23.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Dimitri Van den Bergh","odds":"29.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}


>>>REGISZTRÁLOK AZ UNIBETRE ÉS KÉREM A 20.000 HUF KEZDŐ BÓNUSZT ÉS A 3.000 HUF EXKLUZÍV INGYENES FOGADÁST!<<<

 

megosztom