Championship

Kire fogadjunk, ha senki sem akar feljutni?

  • varin

Négy csapat juthat még fel a Premier League-be, ám az underdogok tájékán érdemes nézelődni.

Egészen őrült utolsó fordulót láthattunk szerda este az angol másodosztályban, melynek végén eldőlt, hogy a Leeds United mellett a West Bromwich Albion jut vissza a Premier League-be, míg a Hull City mellett a Charlton Athletic és a Wigan Athletic folytathatja a harmadik ligában. Utóbbi együttes a kényszerszünet után gyakorlatilag fizetésképtelenné vált, emiatt az FA 12 pontos levonással büntette őket, amely a 13. helyről a 23. pozícióba száműzte a szebb napokat megélt gárdát. A Wigan kieséséből éppen az a Barnsley húzott hasznot, amely a Brentfordot ütötte el a feljutástól.

{"headTitle":"Melyik csapat jut fel a Premier League-be?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-07-26 19:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Brentford","odds":"2.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Fulham","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Cardiff","odds":"5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Swansea","odds":"5.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Merthogy a Darazsaknak a WBA botlása miatt csupán le kellett volna győzniük a Barnsley-t, és ebben az esetben már történetük első PL-szezonjára készülhetnének, ám a vendégek végül egy kései találattal nem csak a hazai együttesnek okoztak hatalmas csalódást, de ki is harcolták a bennmaradást.

Így tehát a Brentford - noha lehettek sokkal vérmesebb reményeik is - készülhet a rájátszásra, amely nem ígérkezik sétagaloppnak számukra. A szégyenszemre hazai pályán egy négyest bekapó Nottingham helyére ugyanis a Swansea lépett fel és próbálhat meg visszatérni a PL-be. Érdekesség, hogy a Forestnek a tét nélkül játszó Stoke ellen még egy egygólos fiaskó is belefért volna, ám ők meg sem álltak négy találatig, így úszott a playoff.

Az első körben tehát a Brentford a Swansea-val, a Fulham pedig a Cardiff együttesével randevúzik, hogy aztán eldöntsék, augusztus 4-én melyik két gárda csaphat össze a Wembley-ben.

Első ránézésre egyértelműnek tűnik a londoni döntő, a walesi együttesek ugyanis bőségesen lemaradtak a top4-től, ám látva a Brentford leolvadását, mi nem vagyunk biztosak benne, hogy Watkinsék kiheverik a két kínos vereséget. Jóllehet, a Brentford idén kétszer is simán verte a Swansea-t, a "momentum" biztosan a Hattyúk oldalán található.

Ami a másik párharcot illeti, a Fulhamnél sem tettek meg mindent a feljutás érdekében, hiszen ha Mitrovicsék nyerni tudtak volna Wiganben, legalább elmondhatták volna, hogy biztosan nem rajtuk múlt a dolog, ám persze ennek igazán nem lett jelentősége, hiszen a WBA pontot szerzett.

A Cardiff esetében persze nem meglepő a playoff, mi is a top6-ba vártuk őket a szezon végeztével, és bizony jó esélyük van a Fulham elleni ki-ki párharcban, még úgy is, hogy a londoniak hét mérkőzés óta veretlenek és idén négy pontot szereztek a City ellen. Zárójeles megjegyzés, aki egyébként megjátszotta a longterm-tippjeinket a szezonra, zsíros pénzeket markolhatott fel a 46 fordulót követően.

Az oda-visszavágós elődöntők első felvonására vasárnap, illetve hétfőn kerül sor, míg a finálét augusztus 4-én játsszák a Wembley-ben.