Érdekesség

Mi a legvalószínűbb, hogy nyersz a lottón, hogy megesz egy cápa vagy hogy villám csap beléd?

  • varin
Címkék:

Összehasonlítottuk néhány igen valószínűtlen eseménnyel a lottóötös lehetőségét. Nem jó a helyzet!

Ugye nektek is van innen-onnan megörökölt, gondos munkával megalkotott vagy csak random bevésett számsorotok, amelyet hétről-hétre játékba küldtök, gazdagítva ezzel a Szerencsejáték Zrt.-t? Mit tagadjam, nekem is van, ám a generációkon átívelő kombináció eddig egy fél évszázad alatt nem akart "zöldülni". Feladni persze butaság, hiszen biztosan akkor nyer majd, amikor eltekintek a megjátszástól, sajnálva azt a 300 forintot, ám a realitások azt mutatják, majdnem 4-szer meghalok még előtte repülőgép-szerencsétlenségben és 27-szer még meteorit is csap belém, mielőtt behúznám a helyes kvintettet.

A Tippkalkulátor segítségével te is számolhatsz esélyeket!

A The Independent afrikai kiadása különböző kutatásokra hivatkozva összegyűjtötte, mennyi rengeteg dolog bekövetkezése sokkal valószínűbb, mint az, hogy valaki nyerjen a lottón.

Természetesen a kutatások nem minden esetben igazak egy átlagos európai férfira, hiszen rengeteg honfitársunk maximum a Tropicariumban találkozik cápával, de azért lássuk, mi történhet meg nagyobb valószínűséggel, mint az, hogy nyerjünk a lottónk.

Dél-afrikai cikkről lévén szó, a villámcsapás különösen valószínű halálozási ok ezen a területen, az esélyünk egy ilyen végre 1:350.000 az országban, világszinten ez viszont "csak" 1 a 10 millióhoz. Az Economist elemzése szerint arra a sanszunk, hogy a repülőgépünk lezuhan, 1 az 5,4 millióhoz, míg az, hogy bele is halunk, 1 a 11 millióhoz. Költői kérdés: akkor minden második utas, akinek lezuhan a repülőgépe, túléli a balesetet? Végül is lehetséges...

Amerikai kutatások alapján 1 az 1,6 millióhoz az esélyünk arra, hogy egy meteorit becsapódásba halunk bele, de Bruce Willis ezzel valószínűleg nem értene egyet... Viszonylag kicsi az esélye, hogy a Balatonban találkozunk egy cápával, ám Amerikában minden 3,7 milliomodik embert egy tengeri ragadozó ragad el. Azért Roy Schneiderék ezt is vétóznák!

Fotó: promotions.hu

88 ezer esetből egyszer lehetőséged lenne egy szupermodellel randevúzni, ami nagyon sokszor valószínűbb, mint a lottóötös. Megjegyzés: ha a lottóötöst bezsebeled, akkor az a 88 ezer azért lényegesen lecsökken. Nem tudjuk, hogy hányan törnek pápai babérokra olvasóink közül, de 20 millió az 1-hez az esélye, hogy Te leszel a következő egyházi vezető.

Nézzünk még néhány képtelenséget. Évente 2500 ember hal meg amiatt, mert balkezesként jobb kézzel használ valamilyen tárgyat, ez 1:4,4 millióhoz. Oscart nyerni viszont teljesen reális elképzelés, 11500 emberből egynek megadatik ez az elismerés. Tudtad, hogy négylevelű lóherét találni 10000-szeres "oddsot" ér? Ha már sikerült egy ilyet behúznod, a lottóötös sincs annyira messze.

 

Jó-jó, de mennyi a lottóötös esélye?

Hogy a 90 számból a te 5-ödet húzzák ki, arra 1 a 43.949.268-hoz az esély, vagyis körülbelül 44 millió szelvényt kell játékba küldened a biztos sikerhez. Mivel ennyi szelvény kitöltéséhez nem kevesebb, mint 13,2 milliárd forintra van szükség, ez egy negatív előjelű üzletnek hangzik így elsőre.

Mi azt javasoljuk, hogy maradj a sportfogadásnál és válaszd a Logibet tippmestereit, abból nagy baj nem lehet!

The Independent