Bajnokok Ligája

Soha korábban nem volt ekkora esélye BL-t nyerni a PSG-nek?

Az extra pihenő és a frissesség Neymarék malmára hajthatja a vizet. Vajon tudnak élni a lehetőséggel?

Zseniális visszatérés

A PSG július 12-én, vasárnap négy hónap kihagyás után tért vissza a pályára. Thomas Tuchel fiai komoly gólfesztivált rendeztek a Le Havre ellen, hiszen 9-0-ra lépték le a másodosztályú csapatot. Ez még annak fényében is lenyűgöző teljesítmény volt a párizsi gárdától, hogy egy fiatalabb és alacsonyabb szintű ellenféllel néztek szembe. 

 

 

A PSG játékosai előtt egy cél lebeg, a Bajnokok Ligája megnyerése, és erről már a Le Havre edzője, Paul Le Guen beszélt: 

A mérkőzés előtt a PSG sportigazgatójával,  Leonardóval beszélgettem és azt mondta nekem, hogy a játékosaik rendkívül fókuszáltak és nagyon jó formában vannak. Megvan az étvágyuk és világos cél lebeg a szemük előtt. 

A Le Havre ellen egyébként Neymar, Mauro Icardi és Pablo Sarabia duplázott, de betalált  Kylian Mbappe, Idrissa Gueye és a fiatal Arnaud Kalimuendo is. A PSG következő két meccse ugyancsak barátságos lesz a Shamrock Rovers és a Celtic ellen, majd július 24-én már tétmeccsen csap össze a St Etienne ellen a Coupe de France döntőjében, azt pedig a Lyon elleni Coupe de la Ligue döntője követi július 31-én. A két éles meccs után a fókusz egyértelműen az augusztus 12-én esedékes Bajnokok Ligájára irányul. 

A hosszú szünet előnyt jelenthet

A PSG játékosai nagyon elemükben voltak a Le Havre ellen és ez az extra energia és frissesség valódi előnyt jelenthet majd Lisszabonban. A párizsiak az Atalanta együttesével néznek majd farkasszemet a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, amely csapat június közepe és augusztus eleje között 13 tétmeccset vív majd meg. Ezzel szemben a PSG csak néhány barátságos meccset és két kupa találkozót játszik. 

Ha a friss lábak döntenek, akkor csak egy győztes lehet.

 

 

 

 

Neymarék számára a frissesség előnyt jelenthet majd az elődöntőben is, ahol az Atletico Madrid vagy az RB Leipzig jöhet szembe. 

A frissesség természetesen nem minden, de a legtöbb csapat elég hektikus ütemtervvel rendelkezik és ez lehet döntő faktor. 

Tuchel egyelőre a két döntőre koncentrál:

A cél az, hogy megszerezzük a két trófeát júliusban. Utána lesz 12 napunk az Atalanta elleni meccs felkészülésére. Tehát haladjunk lépésről-lépésre.

- mondta a német szakember. 

Esélyek, oddsok

A bukmékerek erősorrendjének élén a Manchester Cityt és a Bayern Münchent egységesen 4.33-as szorzóval találjuk, és csak utánuk következik 6.00-os szorzóval a PSG. 

Ami a párizsi gárda Atalanta elleni negyeddöntőjét illeti, a háromesélyes piacon 2.10-es oddsot kapunk Neymarék győzelmére, míg a továbbjutásuk 1.66-szoros pénzzel kecsegtet. 

 

Te mennyi esélyt látsz a PSG Bajnokok Ligája-címére?

 

 

 

 

{"headTitle":"Bajnokok Ligája, Végső Győztes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-07-07 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Manchester City","odds":"4.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Bayern München ","odds":"4.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"PSG","odds":"6.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Barcelona","odds":"9.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Atletico Madrid","odds":"9.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}