Német Kupa

1,62-es oddsot fizet a papírforma tipp a Bayer-Bayernen

  • gb1

A DFP Pokal fináléjának egyértelmű esélyese a Bundesliga 8-szoros címvédője, de vajon van reális esély a meglepetésre?

A kupában is címet véd a Bayern? Fotó: Arena Sports HD

Szombaton 20 órakor a hagyományokhoz hűen Berlinben rendezik meg a Német Kupa fináléját, melyen a címvédő Bayern München a szintén remek szezont futó Bayer Leverkusennel csap össze. A Gyógyszergyáriak különösen az idény második felében voltak jó formában, de a Bőrnadrágosokkal senki nem tudta tartani a lépést, nem véletlen, hogy a fináléban is toronymagas esélyes a Flick-legénység.

{"headTitle":"Bayer Leverkusen-Bayern München","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-07-04 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bayer Leverkusen","odds":"8.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Bayern München","odds":"1.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A Rückrunde (tavaszi idény) során a Bayern 49 pontot gyűjtött a lehetséges 51-ből és jelenleg 16 meccses győzelmi szériában van a csapat. Nagyjából itt le is zárhatnánk az esélylatolgatást, hiszen ezután ki merne Lewandowskiék ellen fogadni? Ha már Lewy,

az őrült formában lévő lengyel bombázó minden sorozatot tekintve 49 gólnál jár és zsinórban negyedik alkalommal lehet a Pokal gólkirálya.

A csapat amúgy a bajnoki arany bebiztosítása után sem állt le, sőt még az utolsó körben is komoly erődemonstrációt tartott. Jó pénzt nyerhettek, akik nem ültek fel a bukiknak és velünk tartottak, hiszen a Bayern nem, hogy leadta a meccset a Wolfsburg ellen, hanem simán földbe gázolta őket. A legritkább esetben használjuk ezt a 15 meccses előzmény-modult, de ezúttal indokolt, hiszen ritkán láthatunk ilyen parádés szériát..

Bayern München#ger-bayern_munich#15

Reszkethetnek az ellenfelek, hiszen a pénteki napon hivatalosan bejelentették, hogy Leroy Sanét megszerezték a Manchester Citytől, így a Davies-Sané páros méltó utódja lehet az Alaba-Ribery kettősnek a bal szélen. 

A szombati felállás kapcsán nagy meglepetésre nem számítunk, Thiago átesett egy kisebb ágyék műtéten, bár mostanában amúgy is a Kimmich-Goretzka páros kezdett. A vendégeknél komoly tragédia történt, hiszen térdszalag szakadást szenvedett 19 éves brazil sztárpalántájuk, Paulinho, így leszögezték, hogy érte fognak küzdeni a döntőben.

A két együttes legutóbbi hét összecsapása mellesleg overes végeredménnyel zárult és ne felejtsük, hogy a tavalyi naptári év mindkét meccsét a Leverkusen nyerte. Azóta azonban sokat változott a helyzet, hiszen Hansi Flick vezetésével a Heynckes-időket idéző lehengerlő focit játszik a rekordbajnok, amely immár a Bajnokok Ligája-győzelemnek is a legnagyobb esélyese.

[3320528] 2020-07-04 20:00:00 Bayer Leverkusen - Bayern Münchenx
[3320528] 2020-07-04 20:00:00 Bayer Leverkusen - Bayern Münchenx;5

A Leverkusen kapusa, Lukás Hrádecky a következőket mondta a találkozó kapcsán. "Münchenben remek meccset játszottunk és jók voltunk védekezésben is, de a visszavágón túl kinyíltunk hazai pályán. Nem fogtunk ki akkor valami jó napot, márpedig szombaton azt kéne.

Nem csodára lesz szükségünk, csak egy jó napra. Lehet, hogy underdgogok vagyunk, de az esélyünk megvan. A mentális rész fog dönteni.

- mondta a pozsonyi születésű, finn válogatott portás, aki valóban jól látja a helyzetet.

Sok rosszat a Leverkusenről sem lehet elmondani, bár a Hertha zakó és a történelmi negatív csúcsot (16 nyeretlen meccs zsinórban) beállított Schalke elleni döntetlen a BL-indulásba került. Összességében azért nem lehet panasz a Bosz-legénységre, amely az utóbbi 14/15 tétmeccsén feliratkozott az eredményjelzőre. Kupa tekintetében még szebb a mutató - sorozatban 19 meccsen betaláltak, legutóbb pont szombati ellenfelük hálóját nem sikerült bevenni, még a 2014/15-ös negyeddöntőben.

Nos fogadási szempontból nem igazán gondolnánk, hogy el kéne térni a papírformától. A kupadöntőn különösen fontos a rutin, ezt jól láthattuk a Bayern tavalyi Lipcse felett aratott 3-0-s győzelmekor is, így elméletileg nem sok rizikót vállalunk, ha Lewandowskiék címvédését a gólok számával kombináljuk. A fentiek alapján persze a nagyobb szorzóval kecsegtető BTS-sel (both team to score - mindkét csapat szerez gólt) is kombinálhatnánk a címvédő győzelmét, de inkább a biztonságibbnak tűnő irányba mozdulunk.

{"headTitle":"Bayer Leverkusen-Bayern München","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-07-04 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő - Bayern München nyer + 2.5 gól felett","odds":"1.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3320528] 2020-07-04 20:00:00 Bayer Leverkusen - Bayern Münchenx;