Angol foci

Abszurd alapszakaszt megtippelhetetlen rájátszás követ?

  • varin

Az angol harmadosztályban teljesen a feje tetejére állt minden, ám ettől függetlenül feljutó még lesz.

Nem lehet éppenséggel azzal vádolni az angol harmadosztályt, hogy ne lett volna izgalmas vagy éppen őrült az idei kiírás. A League One 2019/20-ban a kizárásról, pontlevonásról és átlagpontszámokról szólt, így egy igencsak kemény és megtippelhetetlen rájátszás elé nézünk. De lássuk első körben a történteket.

{"headTitle":"Melyik csapat nyeri a rájátszást?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-07-03 18:30","footerTitle":"Eredő odds: 3,53","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Portsmouth","odds":"3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Fleetwood","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Oxford","odds":"3.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Wycombe","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Az őrület kezdődött azzal, hogy az óriási anyagi nehézségekkel küzdő Bolton Wanderers 12 pontos levonással indította a szezont, mindezt megfűszerezve ifi játékosokkal és innen-onnan összeverbuvált ismeretlenekkel. Bogdán Ádám egykori csapata végül nem csak a levonás miatt, de egyébként sem volt méltó vetélytársa a liga maradék csapatainak, így kiesésükhöz semmi kétség nem fért. A Wanderers mellett a Bury viszont már nem élte túl a financiális problémákat, a klubot amatőr státuszba küldték, így a League One a szezon első néhány fordulóját követően 23 csapatos bajnoksággá redukálódott.

Ennek köszönhetően egyébként csak három kieső lett a szezon végén (Bolton, Southend, Tranmere), míg a negyedosztályú Macclesfield Town éppen a Bury kiesés miatt menekült meg az amatőr ligába sorolástól.

Ám mivel a csapatok nagy része teljesen más számú bajnoki mérkőzést játszott le, a bajnokság leállását követően az átlagpontszámok alapján hirdettek végeredményt,

így lehetséges például, hogy a 59 pontos Wycombe Wanderers a 8. helyett a 3. pozícióban végzett.

A döntés a liga óriását, a Sunderlandet is kedvezőtlenül érintette, a Fekete Macskák kezdeményezték is, hogy a fair play szellemében egy kibővített playoff döntsön a feljutó csapatokról, ám az FA ezt végül elutasította.

A Fleetwood Town trénere nem kisebb név, mint Joey Barton

A Wycombe Wanderers tehát a tabella alapján a legerősebb playoffos együttes, őt követi az Oxford United, a Portsmouth és a Fleetwood Town, amely kvartett a szokásos szisztémában dönti el, melyik együttes jusson fel a Championshipbe.

Nehéz lenne igazán favorit csapatot kikiáltani a playoffra, mindenesetre a szezon lezárását megelőzően az Oxford United tűnt a legerősebb gárdának. A sárgák remekül futballoztak idegenben, utolsó öt bajnokijukat egyaránt megnyerték, ráadásul jobb a gólkülönbségük, mint bármelyik vetélytársnak vagy feljutó együttesnek. A másik ágon pedig a Wandererst érezzük gyengébb csapatnak, a Fleetwood idén négy pontot szerezett a Wycombe ellen és erősebb kerettel is rendelkeznek. Némi apróval egy bátor kis kombival megfűszerezhetjük a következő napok igencsak izgalmas találkozóit.

{"headTitle":"Kombi a playoff-elődöntőkre a League One-ban","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-07-03 18:30","footerTitle":"Eredő odds: 3,53","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Portsmouth-Oxford: Továbbjut: Oxford","odds":"2.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Fleetwood-Wycombe: Továbbjut: Fleetwood","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}