NB I

Mindent vagy semmit! - tipp a Debrecen-Paks 90 perces horrorfilmre

  • varin

Ha a Debrecen nem nyer, szégyenszemre kiesik az NB I-ből. Az oddsok alapján a Loki a favorit.

Mint arról pénteken beszámoltunk, a Debrecen szorzója hihetetlen esésnek indult, ritka, hogy már a mérkőzés előtt körülbelül másfél nappal így leverjék egy csapat szorzóját. Ezek alapján bizakodhatnak a Hajdúságban, a Loki ugyanis már nem a kiesés favoritja.

{"headTitle":"Debrecen-Paks","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-27 17:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Debrecen","odds":"2.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Paks","odds":"2.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A helyzet annyiban egyszerű a Loki számára, hogy nekik nem kell figyelniük, mit játszik a Kisvárda Miskolcon, hiszen sorsuk semmilyen körülmények között nem múlik a szabolcsi csapattól, nem lehet nekik sem jobb, sem rosszabb attól, hogy milyen eredményt ér el Bódog Tamás csapata Borsodban.

Más a helyzet viszont a paksi együttessel, itt ugyanis már egy fél füllel hallgatózhatnak, hogy mi folyik a szomszédos megyében, ám igazán olyan eredményt nehéz elképzelni, amelynek hatására bármi susmus elképzelhető lenne a két csapat között.

Ha azonban a Diósgyőr nagyon vezet a Kisvárda ellen és esély sem lesz a vendégek pontszerzésére, a Paks leadhatja a győzelmet a Lokinak.

Ám erre gyakorlatilag semmi esély, hiszen a Diósgyőr jelenleg nemhogy senkit nem tud kitömni, még csak nem is favorit hazai pályán a Várda ellen. Azt hogy, hogyan alakulnak a meccs szorzói, és hogyan számolhatod ki, melyik együttesre éri meg tenni a zizit, a Tippkalkulátor mondja meg Neked. Tehát akkor a helyzet szinte egyértelmű: 90 percig brutális csatára van kilátás Debrecenben, a vesztes fél pedig készülhet a Merkantil Bank Ligára.

Fotó: M4 Sport

Hogy melyik fél várhatja jobb szájízzel a mérkőzést, azt nehéz lenne megmondani. Pakson komoly csalódást okozhatott a Loki győztes gólja, ám fontos faktor, hogy Bödééknek elég a döntetlen, ráadásul vereség esetén is van még egy "lövésük", ha a Diósgyőr veri a Kisvárdát. Kipihentebbek is lehetnek a tolnaiak, hiszen szerda este már az is belefért, hogy a kulcsjátékosokat idő előtt lekapja a pályáról Osztermájer Gábor, míg a Lokinál 90 percig vért kellett izzadniuk a játékosoknak.


Kiesik a Kisvárda, ha...

  • A Debrecen legyőzi a Paksot és eközben a Kisvárda nem szerez pontot Miskolcon.

Kiesik a Debrecen, ha...

  • Nem győzi le a Paksot.

Kiesik a Paks, ha...

  • A Debrecen legyőzi a Paksot és a Kisvárda pontot szerez a DVTK ellen.

A bevethető játékosokat illetően is komoly fór van a vendégeknél, hiszen Bódi Ádám eltiltását tölti, Szécsi Márk sérüléssel bajlódik, Varga Kevin pedig beszedte Mezőkövesden az ötödik sárgáját, vagyis három olyan támadó hiányozhat, akik komoly segítséget jelentenek a gólszerzésben. A túloldalon Böde Dániel viszont ismét a kezdőben találhatja magát.

Ha viszont a Loki mellett kell érvelnünk, akkor a várhatóan rendkívül népes és hangos szurkolótábor komoly faktor. A debreceni hívek Mezőkövesden is bizonyították, miért is az ország egyik legjobb tábora a Lokié, várhatóan a Paks ellen pedig 10-12 ezer fanatikus hajszolná majd bele a győzelembe a kedvenceket. A közelmúlt is inkább a Loki számára segítség, hiszen az utolsó négy Debrecen-Paks derbit egyaránt megnyerte a piros-fehér alakulat, és korábban is ritka alkalom volt a paksi pontszerzés a Nagyerdőben.

Ha csak az elmúlt évek eredményeiből indulunk ki, rögtön behúzhatjuk az overt, hiszen az utolsó 11 meccsen mindig jött a "mindkét csapat szerez gólt" opció, a gólátlag pedig 3,91 volt, ám természetesen ez most teljesen más helyzet. Nem lesz egy nyílt sisakos küzdelem, hiába kell a Debrecennek a győzelem, nem fognak Tőzsérék nekirontani a Paksnak, mert egy bekapott gól végzetes lehet. Ha "magyarosan" gondolkozunk, esetleg számíthatunk arra, hogy kivárásra játszanak a csapatok, és ha Miskolcon jól alakul a mérkőzés, akkor egy kicsit lazább Paks ellen már nyerhet a Loki. De ez csak egy vakmerő teória, jobban hiszünk abban, hogy az első játékrész szimplán csak óvatos lesz.

{"headTitle":"Debrecen-Paks","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-27 17:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. félidő 1.25 gól alatt","odds":"1.63","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3080486] 2020-06-27 17:30:00 DVSC - Paksi SEx;