Magyar foci

Lesgól hozza el a megváltást a Lokinak? - íme az utolsó kör forgatókönyvei

  • varin
Címkék:
megosztom

A 90. percben jött el a Loki győztes gólja Mezőkövesden, ennek pedig Debrecen mellett Felcsúton is örültek.

Hihetetlen izgalmakra volt kilátás szerda délután, hiszen a körülmények szerencsés/szerencsétlen összjátéka esetén eldőlhetett volna mind a kieső, mind a bronzérmes sorsa, ám ehhez első körben a Mezőkövesdnek le kellett volna győznie a Debrecent. A 3 pont azonban egy lesgólnak köszönhetően a Lokinál landolt, így pedig szenzációs utolsó kör elé nézünk. Lássuk a lehetséges forgatókönyveket.

Az utolsó forduló tétmeccseinek szorzói
   
  1 x 2
Diósgyőr-Kisvárda 2.50 3.60 2.30
Ferencváros-Mezőkövesd 1.57 4.00 4.50
Puskás Akadémia-Budapest Honvéd 1.50 3.75 5.50
Debrecen-Paks 2.20 3.40 2.75

Azzal, hogy Haruna Garba a 90. percben jó helyre bólintotta a pettyest, eldőlt, a Loki sorsa kizárólag a saját kezében marad. A debreceniek egy rendkívül izgalmas, töménytelen gólhelyzettel tarkított meccset tudtak megnyerni nem kis szerencsével és némi partjelzői jóindulattal. Zárójelben azt azért hozzátehetjük, hogy a mérkőzés egyetlen szabályos gólját a Loki szerezte, igaz, még az első félidőben, így tulajdonképpen a 0-1 nem feltétlenül irreális eredmény. Mondjuk Kuttor Attila aligha értene egyet a fenti sorokkal...

Ezt követően a Loki majdhogynem érdektelenül nézhette, mire megy a Kisvárda a Puskás Akadémia ellen, illetve a Paks a Diósgyőr ellen, hiszen csupán annyi a dolguk Kondáséknak, hogy legyőzik otthon a tolnaiakat. Mivel a Kisvárda a 94. percben elbukta a biztos bennmaradást a Puskás Akadémia ellen, a Paks viszont hozta a kötelezőt a DVTK-val szemben, három szereplős maradt a harc az utolsó játéknapra - matematikailag még az Újpest is kieshet, ám ezzel a szcenárióval felesleges számolni. Azt azért mellékesen még nem árt kiemelni, hogy a DVSC jelenleg már NB II-es csapat lenne, ha Garba gólját szabálytalannak minősítik, így Pakson és Kisvárdán most aligha repesnek a boldogságtól, hogy szombaton még tétmeccset kell játszaniuk. Lássuk hát a lehetséges (reális) forgatókönyveket:


Kiesik a Kisvárda, ha...

  • A Debrecen legyőzi a Paksot és eközben a Kisvárda nem szerez pontot Miskolcon.

Kiesik a Debrecen, ha...

  • Nem győzi le a Paksot.

Kiesik a Paks, ha...

  • A Debrecen legyőzi a Paksot és a Kisvárda pontot szerez a DVTK ellen.

Nehéz lenne megállapítani, melyik csapat van a legjobb helyzetben, hiszen egyik gárda sorsa sem függ a másiktól abból a szempontból, hogy a nyertes csapat biztosan marad az OTP Bank Ligában. A lelkiállapot és a forma viszont szinte biztos, hogy a hajdúságiak oldalán áll, hiszen a mezőkövesdi góljuk a Paks számára a biztos bennmaradásról való lecsúszást jelentette, míg Bódog Tamás fiai a hosszabbítást leteltét követően buktak el 2 pontot.

Hallottál már a Logibet 80%-os találati aránnyal dolgozó sztárigazolásáról? Kattints a képre a további részletekért!

Nem szabad ráadásul figyelmen kívül hagyni, hogy vélhetően Debrecenben és a különleges ajándék miatt Miskolcon is 8-10 ezer néző várható, így számíthatunk nagyobb ellenállásra Feczkó Tamás csapatától is, mint az elmúlt hetekben.

A Debrecen és a Paks mérkőzésein idén mindkétszer a pályaválasztó nyert, míg a Kisvárda idén egy pontot szerzett csak a Diósgyőr ellen.

Ami a bronzérem kérdését illeti, itt is végtelenül egyszerű a matek. Ha a Mezőkövesd jobb eredményt ér el idegenben a Ferencváros ellen, mint a Puskás Akadémia a Honvéd ellen akkor a matyóföldiek mennek az Európa Ligába, máskülönben viszont ősszel Felcsút ad majd otthon az Európa Liga-mérkőzéseknek.

Végezetül pedig a kérdésünk egyszerű: melyik csapat kiesésének örülnél a legjobban?

298960
megosztom