Szerencsejáték-ipar

Kiakasztotta a fogadókat a Bet365 ezzel a lépéssel - mi állhat a háttérben?

megosztom

A befizetési lehetőségek korlátozása vajon biztonsági intézkedés vagy anyagi érdek?

Több helyről is meglepő információ jutott a birtokunkba a legnépszerűbb fogadóiroda, a     kapcsán, amelynek a játékosok egy része nem örült. Úgy tűnik, az angliai székhelyű bukméker kikapcsolta a felhasználók nagy részének a Skrill és a Neteller opciókat a befizetéseknél, amelynek akár több indok is állhat a hátterében. Ennek próbáltunk meg röviden utánajárni.

Az ügy nem teljesen új keletű, az angol és a dél-amerikai ügyfelek számára már 2019 októberében megszűnt a befizetési lehetőség, most pedig már úgy tűnik, a hullám elérte az európai felhasználókat is. De mi lehet az ok?

Kamu felhasználók, vásárolt számlák?

A legvalószínűbb lehetőség talán az, hogy a Bet365 így akarja elejét venni a különböző csalásoknak, kamu felhasználóknak, vásárolt számláknak. Mint arról mi is írtunk korábban, a Bet365 a számtalan előnye mellett kisebb hátrányokkal is bír, az egyik ilyen pedig az, hogy szeretik lekorlátozni a wise fogadóikat, vagyis azokat, akik kisebb piacokon tudnak nyerni jó taktikával. Értelemszerűen ha egy számlát lekorlátoz a fogadóiroda, akkor azon a maximálisan felrakható tét és lehetséges nyeremény nagyon alacsony lesz, illetve eltűnnek a különböző bónusz opciók, illetve a cashout is.

Viszont a Bet365 egyetlen fogadó repertoárjából sem hiányozhat, hiszen a hatalmas kínálatuk okán töménytelen mennyiségű value szorzót találhatunk náluk, így minden játékos igyekszik valamilyen módon kijátszani a szabályt.

Divatos lett például arab területekről számlákat vásárolni, majd ezeken folytatni a játékot. A legegyszerűbb befizetési forma pedig kétségtelenül a Skrill vagy a Neteller, ahová néhány perc a regisztráció, majd a Bet365-számlával összekötve a befizetés is gyorsan megvan. Kifizetéskor pedig a pénzt továbbíthatjuk a saját Skrill-számlánkra, és már készen is van a profit bezsebelése.

Bónuszhunterek?

Hogy biztosan kiket érint a megszorítás, arról nincs pontos információ, de több magyar esetében is hallhattunk a befizetési lehetőségek limitálásáról. Ami honfitársainkat illeti, sok bukméker kifejezetten rossz szemmel nézni a magyar fogadókat, ugyanis sokan csak a bónuszok kijátszása miatt nyitnak számlákat, majd tovább is állnak a következő bukmékerhez és következő bónuszhoz.

Minden a Hathárom partnerirodáiról: olvasd el, hol milyen bónuszt kaphatsz, melyik irodának mi az előnye, mi a hátránya és hogyan fizethetsz be!

Nem valószínű, hogy a játékosok csak ilyen szemmel tekintenének a Bet365-re, de azért nem kizárt, hogy a bónuszvadászok elleni küzdelmet is szolgálja a befizetési opciók visszafogása.

Magas költségek, balhé?

Vadabb teóriák szerint egyszerűen csak a Neteller és Skrill magas költségei miatt nem szeretne már innen pénzt fogadni a Bet365, illetve lehetett hallani különböző vitákról is a szereplők között, de ezeknek azért kevesebb lehet a realitása.


Kerestük az üggyel kapcsolatban a Bet365-öt, de ahogyan a többi partner, úgy mi sem tudtunk meg részletesebb információkat a döntés háttere mögött. A fogadóiroda kérdésünkre úgy reagált, rengeteg opció áll a rendelkezésükre, amellyel ki tudják szűrni a multiaccountos játékosokat, illetve a bónuszvadászokat, így nem ez áll a Skrillt és a Netellert érintő korlátozások mögött.

Mostantól nem fogok tudni fogadni a Bet365-ön?

Természetesen ilyenről szó sincs!

A bankkártyás és a banki átutalásos befizetés továbbra is mindenki számára elérhető opció a bukmékernél.

A Bet365 ezzel a lépéssel valójában semmi olyat nem tett, amelyet a tisztességes fogadók ne tudnának megoldani. Akit le akart korlátozni az iroda, azt eddig is lekorlátozta, viszont ez már sokadik lépés, amellyel igyekeznek gátat szabni azok elleni a fogadók ellen, akik valamilyen módon szeretnék megkerülni a fogadóiroda szabályzatát.

Ha szeretnél többet tudni, hogyan kerüld el a korlátozást a bukinál és hogyan tudod késleltetni a korlátozást akkor is, ha hosszútávon nyerő fogadó vagy, olvasd el cikkünket a témában!

bet365
megosztom