Premier League

A leendő bajnokot feltartóztatta, a kiesőjelölt sem okozhat gondot

Az Everton akár nyerhetett is volna az éllovas Liverpool ellen, ám a tökutolsó Norwich-ot kötelező vernie.

Óriási helyzeteket hagytak ki a Pool ellen. Fotó: Twitter

A szerdai PL-játéknapon több érdekes összecsapást is rendeznek, fogadási szempontból pedig a Norwich-Evertonnal is érdemes lehet foglalkozni. Az irodák ugyanis nem merték túl nagy favoritnak kihozni Ancelottiékat, pedig az előzetesek alapján le kéne hozniuk a találkozót.

{"headTitle":"Norwich City-Everton","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-23 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Norwich","odds":"3.93","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Everton","odds":"1.96","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

A Citynek lassan az utolsó szalmaszálba kell kapaszkodnia, hiszen már hat ponttal sodródott el a bennmaradást érő helyektől. A Kanárikat a szünet utáni első meccsen csúnyán cserbenhagyta a Southampton, ezzel mélyebbre taszítva az amúgy is szenvedő csapatot. Az egységeket márpedig sürgősen el kéne kezdeni csipegetni, ám akad egy óriási kérdés, mégpedig, hogy ki lövi a gólokat?

A Norwich ugyanis az utóbbi hat Premier League-összecsapásán mindössze egy alkalommal iratkozott fel a lőlapra

, így Daniel Farke joggal aggódhat e tekintetben.

Csatárposzton továbbra is a 11 találatnál járó finn légiós, Pukki kezdhet, de nem csodálkoznánk, ha Farke több helyen is változtatna a Szentek elleni kudarc után. Ami biztos, hogy Zimmermann, Byram és Hanley továbbra sem bevethető, de a vendégeknél is vannak fontos hiányzók. Tosun, Walcott és Gbamin biztosan nem lép lépnek pályára, de olasz mesterük maradhat a Pool ellen működő kezdőjénél. 

Ancelotti fiai amúgy nem mondhatnánk, hogy rosszul jöttek vissza a szünetről és Mersey-parti derbin jól megcibálták az éllovas bajszát. Tíz év után majdnem össze is jött a győzelem is Vörösök ellen. Az xG mutatókban ugyan hangyányit alulmaradtak (0.62-0.66), de több ízben megszerezhették volna a vezetést és az sem elhanyagolható tény, hogy nullára tartották Európa egyik legveszélyesebb alakulatát. Richarlisonék jelenleg 8 egységre vannak az Európa-liga indulást érő 5. helytől, ez pedig ugyan elég vad célkitűzés, de ha formába jön csapat, nem lehetetlen.

Ugyan az Everton az utóbbi három idegenbeli meccsén legalább kettőt szedett be, szerdai ellenfele viszont jelenleg nagyon gól impotens. Úgy véljük, ha a - igaz, még kissé rozsdás - Poolt sikerült megfogni, akkor a kiesőjelölt sem okozhat gondot, főleg, hogy a hazai pálya előnye jelenleg alig számít valamit. Nem várunk kiütést, de véleményünk szerint Ancelottiék szállítják a ‘V’-t és visszavágnak a novemberi vereségért.

{"headTitle":"Norwich City-Everton","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-23 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Everton nyer","odds":"1.96","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3056044] 2020-06-24 19:00:00 Norwich City - Evertonx;